• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Πρόκληση με βρετανική σημαία λίγο πριν τις εορτές της ένωσης με την Ελλάδα

May 19, 2021 3654

 

Σε προκλητική για τον λαό της Επτανήσου ανάρτηση της βρετανικής σημαίας, ενώ αρχίζουν αύριο οι εορτασμοί για την απελευθέρωση της Επτανήσου από τη Βρετανία και την ένωσή της με την Ελλάδα, προχώρησε στην πόλη της Κέρκυρας μεγάλο ξενοδοχείο, η ελληνική ιδιοκτησία του οποίου ηγείται λονδρέζικου Ιδρύματος «προώθησης των αγγλοελληνικών σχέσεων».

Στο εν λόγω ξενοδοχείο αναμένεται μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταλύσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκεπτόμενη από αύριο την Κέρκυρα για τις εορταστικές εκδηλώσεις αποτίναξης του στυγερού, ως γνωστόν, βρετανικού ζυγού της περιόδου 1815-1864.

Επιπλέον, στο ίδιο ξενοδοχείο διαμένει η Ζακύνθια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου.

Μαζί με ελληνική σημαία, με σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δυσδιάκριτη άλλη, μάλλον με Ιππότη πάνω σε άλογο, στην είσοδο του ξενοδοχείου έχει αναρτηθεί σημαία της Βρετανίας.

Μαίνονται εν τω μεταξύ οι αντιδράσεις για τις μεθοδεύσεις του προαναφερθέντος «Ιδρύματος Κερκυραϊκής Κληρονομιάς», ο επικεφαλής του οποίου δηλώνει Κερκυραίος/Ζακυνθινός κόμης και διαμένει στο Λονδίνο, προκειμένου να εγκαινιαστεί συμβολικά, στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων, η τοποθέτηση μνημειακής κατασκευής του Ιδρύματος αυτού, άσχετης με τους εορτασμούς και ερήμην των αρμόδιων οργάνων της Τοπικής Διοίκησης. Οι αντιδράσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, τη δράση μιας «αγγλολαγνικής φατρίας», που φέρεται να προωθεί συχνά στην Κέρκυρα δράσεις ανάδειξης της βρετανικής «κληρονομιάς» στην Κέρκυρα και ευρύτερα στην Επτάνησο, προφανώς για τον εξωραϊσμό της δεσποτικής, βάρβαρης και στιγματισμένης διεθνώς με απίστευτους διωγμούς εις βάρος του επτανησιακού λαού βρετανικής κατοχής της Επτανήσου.

Για τα θέματα αυτά τις προηγούμενες ημέρες δημοσιεύτηκαν σε κερκυραϊκά και άλλα επτανησιακά ΜΜΕ αποκαλυπτικά κείμενα, ενώ έχουν σταλεί και δημοσιευτεί και σχετικές επιστολές προς την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Κ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search