• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Στη Βουλή τα σοβαρά προβλήματα του ΚΥ Λευκίμμης

May 19, 2021 334

Οι Βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Παπαναστάσης και Ν. Καραθανασόπουλος κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας για τα σοβαρά προβλήματα του Κέντρου Υγείας Λευκίμμης επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι  "λειτουργεί με μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, για πολλά χρόνια. Η κατάσταση τα τελευταία χρόνια έχει πάρει οξύτατες διαστάσεις. ... Την περίοδο της πανδημίας αναδείχθηκαν πιο έντονα οι τεράστιες ελλείψεις. Ξεκίνησε να λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο από την 1η Απρίλιο 2021, δηλαδή τρεις μήνες αφότου ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη χώρα και την Κέρκυρα. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και πολλοί ηλικιωμένοι της Νότιας Κέρκυρας δεν εμβολιάστηκαν, αφού το τρίμηνο που μεσολάβησε μέχρι την έναρξη εμβολιασμού στη Νότια Κέρκυρα, έπρεπε να μεταβούν στην πόλη της Κέρκυρας."

 

Αναλυτικά:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Κέντρο Υγείας Λευκίμμης

Το Κέντρο ΤΥγείας Λευκίμμης (ΚΥΛ) λειτουργεί με μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, για πολλά χρόνια. Η κατάσταση τα τελευταία χρόνια έχει πάρει οξύτατες διαστάσεις. Το ΚΥΛ στοιχειωδώς πρόσφερε Α΄ βάθμιες υπηρεσίες υγείας. Την περίοδο της πανδημίας αναδείχθηκαν πιο έντονα οι τεράστιες ελλείψεις. Ξεκίνησε να λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο από την 1η Απρίλιο 2021, δηλαδή τρεις μήνες αφότου ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη χώρα και την Κέρκυρα. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και πολλοί ηλικιωμένοι της Νότιας Κέρκυρας δεν εμβολιάστηκαν, αφού το τρίμηνο που μεσολάβησε μέχρι την έναρξη εμβολιασμού στη Νότια Κέρκυρα, έπρεπε να μεταβούν στην πόλη της Κέρκυρας.

Ως εμβολιαστικό κέντρο, λειτουργεί μέχρι σήμερα, με τη συνδρομή του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, με δύο νοσηλεύτριες καθώς και τη συνδρομή και ιδιωτών γιατρών.

Σήμερα πληροφορούμαστε από τον Αντιδήμαρχο, αρμόδιο για ζητήματα παιδείας – κοινωνικής μέριμνας και δημόσιας υγείας, ότι κατά το μήνα Ιούνιο, το ΚΥΛ δεν θα μπορέσει να εκτελέσει όλες τις εφημερίες, λόγω έλλειψης γιατρών καθώς επίσης θα περιορίσει δραματικά τις βάρδιες εμβολιασμού από 48 σε 8.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί ώστε το ΚΥΛ να προσφέρει κανονικά τις υπηρεσίες υγείας και να λειτουργήσει ομαλά ως κέντρο εμβολιασμού, χωρίς περικοπές και ματαιώσεις προγραμματισμένων ραντεβού.

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Καραθανασόπουλος Νίκος

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« December 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search