• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ CORCYRA ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

May 22, 2021 2722
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ CORCYRA ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΥ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΟΥΣ
NEO ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 9 .00 Π.Μ. ΣΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ – ΣΤΙΣ 11 Π.Μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Η νέα εργοδοσία του ξενοδοχείου CORCYRA (ΗΙΡ) με την αλυσίδα των 160 ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο, νόμισε ότι στην Κέρκυρα έχει να αντιμετωπίσει Ιθαγενείς .
Έδωσε στους εργαζόμενους , (ξεκινώντας απ' τους ‘’αδύναμους κρίκους’’) να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας αποικιοκρατικού χαρακτήρα .
Σύμφωνα με την σύμβαση αυτή , υποχρεώνεται ο εργαζόμενος να εργάζεται όσες ημέρες και όσες ώρες θέλει ο εργοδότης, με βάση την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας (ΕΓΣΣΕ) και όταν οι αποδοχές του ξεπερνούν το προβλεπόμενο συμβατικό ποσό , αποτελούν ελευθεριότητα του εργοδότη και μπορεί να τις περικόπτει όποτε το θελήσει .
Το κατοχυρωμένο απ' τον εργαζόμενο ωράριο εργασίας δεν ισχύει όσα χρόνια και αν εργάζεται ο εργαζόμενος με αυτό το ωράριο.
Η υπερωριακή απασχόληση δεν αναγνωρίζεται εάν δεν έχει πραγματοποιηθεί μετά από έγγραφη εντολή του εργοδότη.
Ο εργαζόμενος πάντα σύμφωνα με αυτή την σύμβαση αποδέχεται ως καταληκτική ημερομηνία την 31/8/2021 και σε αυτή την ημερομηνία λύεται αυτοδίκαια η σύμβαση του απεμπολώντας ουσιαστικά όλα του τα δικαιώματα .
Παράλληλα δεσμεύεται χωρίς χρονικό περιορισμό (ισόβια) , ακόμα και αν φύγει από την εταιρεία, με πρωτόκολλα εμπιστευτικότητας .
Ενώ για κάθε εργασιακή δραστηριότητα του εκτός ξενοδοχείου, πρέπει να λαμβάνει γραπτή άδεια απ την εργοδοσία.
Ο εργαζόμενος υποχρεώνεται να ασκήσει τα καθήκοντα του, σύμφωνα με την θέληση της εργοδοσίας σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Αυτή είναι η ‘’ οικιοθελής ‘’ συμφωνία του εργαζόμενου στην διευθέτηση του χρόνου εργασίας που διατυμπανίζει ο κος. Χατζηδάκης.
Όμως την απάντηση του την πήρε σήμερα ο πολυεθνικός μονοπωλιακός κολοσσός απ' τους εργαζόμενους ,όπου με τον συντονισμό του κλαδικού συνδικάτου και του επιχειρησιακού σωματείου ‘’ Ποπολάρος’’ , πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση στην είσοδο του ξενοδοχείου , απαιτώντας και υποχρεώνοντας τελικά την εργοδοσία να πάρει πίσω το αποικιοκρατικό κουρελόχαρτο της και να δηλώσει σεβασμό και συμμόρφωση στους κατοχυρωμένους όρους σύμβασης των εργαζομένων.
Στην συνέχεια το Συνδικάτο προχώρησε σε προγραμματισμένη προειδοποιητική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του πολυεθνικού μονοπωλιακού ομίλου της TUI , απαιτώντας την επαναπρόσληψη όλων όσων εργάστηκαν το 2019 και το 2020 , με όλα τα δικαιώματα τους, χωρίς μείωση μισθού και χωρίς πρόγραμμα ΣΥΝεργασία.
Η παράσταση αυτή είναι προειδοποίηση για όλα τα τουριστικά γραφεία και η μη συμμόρφωση , θα οδηγήσει σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων .
Στέλνουμε σαφές μήνυμα στην εργοδοσία και την κυβέρνηση ότι δεν θα παίξουμε με τα δικαιώματα μας, δεν κάνουμε βήμα πίσω και θα τα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο.
Οργανώνουμε τον κλάδο και απαιτούμε διεύρυνση των δικαιωμάτων και των εισοδημάτων μας, γιατί ο πλούτος που παράγεται στην τουριστική οικονομία του νησιού, παράγεται απ τον κόπο των εργαζομένων και πρέπει να επιστρέψει σ αυτούς για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους να πιστέψουν και να αναδείξουν την δύναμη τους , να συστρατευτούν με το Συνδικάτο και να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει.
Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού η απεργία του κλάδου την Δευτέρα 24 Μάη στις 9 το πρωί στις πόρτες των ξενοδοχείων για την επαναπρόσληψη και στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας με κεντρικά αιτήματα:
- Την ασφαλή επιστροφή στην εργασία με όλα τα δικαιώματα και αξιοπρεπές εισόδημα.
- Απόσυρση του εργατοκτόνου νομοσχεδίου της κυβέρνησης.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search