• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Περιβαλλοντικό έγκλημα στην Πηλίδα

May 30, 2021 2697

Ανακοίνωση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας

Περιβαλλοντικό έγκλημα στην Πηλίδα

Στην περιοχή Πηλίδα Σωκρακίου, όπως έχουμε ενημερωθεί, χορηγήθηκε άδεια για λατομείο που ουσιαστικά αποτελεί προέκταση του παλαιού λατομείου στην περιοχή Τρουμπέτα. Η άδεια του τελευταίου έχει λήξει προ πολλού και ακόμη δεν έχει αρχίσει διαδικασία αποκατάστασης του τοπίου όπως ο νόμος ορίζει.

Το νέο λατομείο βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη ενός χιλιομέτρου από τον οικισμό Τρουμπέτα και πολύ κοντά στον παλιό οικισμό της Πηλίδας, όπου ανακαινισμένα παραδοσιακά σπίτια χρησιμοποιούνται είτε ως μόνιμα είτε ως εξοχικά. Το κοντινότερο σπίτι απέχει μόλις 150 μέτρα ενώ το άρθρο 48 του Νόμου 4512/2018 προβλέπει απόσταση 1000 μέτρων.

Επιπλέον, ο οδικός άξονας που συνδέει τα νταμάρια χρησιμοποιείται για οχήματα που μεταφέρουν τουρίστες καθώς και για περιπάτους φυσιολατρών δεδομένου ότι είναι ένας απλός κοινοτικός δρόμος μέσα στη φύση και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιβαρυνθεί με βαρέα οχήματα, που μεταφέρουν υλικά λατομείου Το έργο αυτό αδειοδοτήθηκε χωρίς διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, χωρίς να λάβει υπόψη ότι στις κοντινές περιοχές λειτουργούν επιχειρήσεις, που θα ζημιωθούν ανεπανόρθωτα από τις συνέπειες οχλούσας και βαρέας χρήσης.

Επίσης σε μικρότερη απόσταση ενός χιλιομέτρου από το λατομείο, εδώ και χρόνια έχει σχεδιαστεί η κατασκευή των περίφημων φραγμάτων, πώς είναι δυνατόν να συνυπάρξουν;

Είναι αυτονόητο ότι σε μια οργανωμένη κοινωνία υπάρχει σχεδιασμός χωροθέτησης ζωνών για χρήση γης ανάλογα με τις ανάγκες των κατοίκων και αυτό δεν το βλέπουμε εδώ. Αυτό που βλέπουμε είναι να συντελείται ένα ακόμη περιβαλλοντικό έγκλημα σε ένα νησί που ζει κυρίως από τον τουρισμό και από την αγροκαλλιέργεια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search