• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Στη Βουλή η μετεγκατάσταση (ή και κατάργηση) του Πυροσβστικού Κλιμακίου Αργυράδων

May 31, 2021 612

 

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Παπαναστάσης και Θ. Παφίλης με ερώτησή τους αναφέρονται στην κατάσταση ακαταλληλότητας του Πυροσβστικού Κλιμακίου Αργυράδων επισημαίνοντας ότι "οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλες."  Και ότι "με τη διαιώνιση της απαράδεκτης κατάστασης, στην ουσία επιδιώκουν την κατάργηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων, όπως έχουν καταργήσει πολλά Πυροσβεστικά Κλιμάκια, σε όλη τη χώρα μέχρι σήμερα." 

Να θυμίσουμε σχετικά ρεπορτάζ του drepani.gr (argyrades.gr). Διαβάστε πατώντας πάνω σε κάθε τίτλο:

Στο ψάξιμο για κτίριο του Πυροσβεστικού κλιμακίου – «Άναψαν φωτιές» στις Αργυράδες!

Τέλος το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο από τις Αργυράδες!

Επίσκεψη Στ. Γκίκα στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργυράδων

Αναλυτικά η ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Μετεγκατάσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με τις ερωτήσεις του 12876/12-7-2013, 7624/26-7-2017, 1539/29-10-2019 και 7533/19-6-2020, έχει αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια στο νησί της Κέρκυρας.

Ωστόσο αν και έχουν παρέλθει αρκετά χρόνια η κατάσταση με την ακαταλληλότητα του κτηρίου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδες, εξακολουθεί να παραμένει ίδια.

Οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλες. Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργυράδων υπηρετούν συνολικά είκοσι (20) πυροσβέστες και η ακαταλληλότητα του κτηρίου βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πυροσβεστών.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε κωλυσιεργία για την οριστική λύση του προβλήματος, με την εγκατάσταση σε κτήριο που να πληρεί της προδιαγραφές Πυροσβεστικού Κλιμακίου.

Οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια, με τη διαιώνιση της απαράδεκτης κατάστασης, στην ουσία επιδιώκουν την κατάργηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων, όπως έχουν καταργήσει πολλά Πυροσβεστικά Κλιμάκια, σε όλη τη χώρα μέχρι σήμερα.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των πυροσβεστών, για εγκατάσταση σε κτήριο, που να πληροί τις προδιαγραφές που απαιτούνται για Πυροσβεστικό Κλιμάκιο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για να δοθεί οριστική λύση στο χρονίζον πρόβλημα του επικίνδυνου και ακατάλληλου κτηρίου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων;

 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search