Print this page

Τα "κοινωνικά" από τη "Φωνή των Αργυραδιτών" αρ. φ. 160 - Μάρτιος - Μάιος 2021

June 22, 2021 700

 

Κοινωνικά

Γεννήσεις

Το Σάββατο 20 Μάρτη 2021 γεννήθηκε το κοριτσάκι του Σπύρου Καββαδία (Λεωνίδα Μαργαρίτη) και της Σοφίας Μπάμπαλη στη Ζυρίχη Ελβετίας.

Την Παρασκευή 16 Απρίλη 2021 γεννήθηκε το αγοράκι του Περικλή Ραράκου και της Χρυσάνθης Μηνά στη Γενική Κλινική Κέρκυρας.

Την Τετάρτη 12 Μάη 2021 γεννήθηκε το αγοράκι του Κώστα Κάντα του Βσιλείου (Λεανδρή) στη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Μαιευτηρίου ΡΕΑ στην Αθήνα.

Η «ΦτΑ» εύχεται να τους ζήσουν

Βαπτίσεις

Ο Κώστας Νικομάνης του Νικολάου και η Δήμητρα Τσιλίκη βάπτισαν το αγοράκι τους την Κυριακή του Θωμά 9 Μάη 2021 στον ΙΝ Αγίας Τριάδας στις Αργυράδες. Του εδόθη το όνομα Νικόλαος – Αντώνιος.

Η «ΦτΑ» εύχεται να τους ζήσει

Θάνατοι

Στερνό ταξίδι για τον Άνθη Πανδή του Σπυρίδωνος που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών την Τρίτη 16 Μάρτη στο Παγκράτι που κατοικούσε μόνιμα. Ένας καλός Αργυραδίτης, καλλιεργημένος άνθρωπος με σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και τη Νομική, ευσυνείδητος, εργατικός,  για πολλά χρόνια ήταν Διευθυντής στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Άνθρωπος ευγενής, κοινωνικός με το χαμόγελο, ξεχώριζε για το ήθος του. Με τη σύζυγό του  Βέρα δημιούργησαν μια εξαιρετική οικογένεια και εισέπραξαν πολλή αγάπη από τις κόρες του Αφροδίτη και Μαρία που τις ανέθρεψαν με αρχές και αξίες και τα εγγόνια Νίκο και Άνθιμο. Ξεχωριστή η παρουσία του για χρόνια και στον Σύλλογο μας. Για αυτό και η απουσία του θα είναι έντονη όχι μόνο για τους οικείους του, αλλά και για όλους όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε. Η νεκρώσιμος ακολουθία και η κηδεία τελέστηκαν στο Νεκροταφείο Βύρωνα την Πέμπτη 18 Μάρτη. Ευχόμαστε στα παιδιά, τα εγγόνια τους συγγενείς και τους φίλους δύναμη και κουράγιο. Να είναι καλά να τον θυμούνται. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. 

 Έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος Καββαδίας Θεοτόκη αφήνοντας την τελευταία του πνοή την Πέμπτη 18 Μάρτη στο Ξεροπήγαδο που κατοικούσε μόνιμα σε ηλικία 72 χρονών. Άνθρωπος εργατικός και τίμιος δούλεψε για πολλά χρόνια ως ναυτικός και στη συνέχεια στη δασική υπηρεσία. Μαζί με τη σύζυγό του Έλλη δημιούργησαν μια καλή οικογένεια ανατρέφοντας τα δυο παιδιά τους Θεοτόκη και Κώστα με αρχές. Ο Αλέξανδρος ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων που διακρινόταν για την καλοσύνη και την ευγένειά του. Η κηδεία του τελέστηκε την Παρασκευή 19 Μάρτη στο Κοιμητήριο του Χλωμού και πλήθος κόσμου τον συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία. Η συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΑΠΣ Κρόνος: Η διοίκηση του Κρόνου Αργυραδων και ο φίλαθλος κόσμος της εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον γενικό αρχηγό της ομάδας Θεοτόκη Καββαδία και την οικογένειά του για την απώλεια του πατέρα του Αλέξανδρου Καββαδία. Καλό Ταξίδι!

 

Ο ξαφνικός θάνατος του Θωμά Γιαννακόπουλου βύθισε στη θλίψη την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους. Ο Θωμάς, δυνατός και δραστήριος δεν είχε πάρει ακόμα τη σύνταξή του και ξαφνικά έσβησε αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ηλικία 65 χρονών την Παρασκευή 19 Μάρτη στη Φρανκφούτη Γερμανίας που κατοικούσε μόνιμα από το 1972. Το 1982 παντρεύτηκε με την Αργυραδίτισσα Ειρήνη Καββαδία του Ιπποκράτη και δημιούργησαν μια εξαιρετική οικογένεια. Εργατικός και φιλότιμος ο Θωμάς ξεχώριζε στη δουλειά του και προόδευσε, ενώ έδειξε μεγάλη αγάπη και αφοσίωση στην οικογένειά του. Πολύ καλός σύζυγος, πατέρας και παππούς έδειχνε ιδιαίτερη αδυναμία στα αγαπημένα του εγγόνια Χρήστο και Ειρήνη. Έδωσε και πήρε πολύ αγάπη από τα εγγόνια, τα δυο του παιδιά Τόμας και Σπύρο και τη σύζυγό του Ειρήνη. Κάθε χρόνο το καλοκαίρι δεν έχανε την ευκαιρία να επισκέπτεται την Κέρκυρα και τις Αργυράδες που υπεραγαπούσε. Ένιωθε Αργυραδίτης και όπως ήταν κοινωνικός, καλόκαρδος και δοτικός είχε πολλούς φίλους. Η στενοχώρια μεγάλη για την απώλεια του, όχι μόνο για την οικογένεια και τους συγγενείς, αλλά για όλους όσοι τον γνωρίσαμε. Ας είναι αιωνία η μνήμη του! 

Στη γειτονιά των Αγγέλλων η Έλενα Καββαδία του Χρήστου (Σπύρου Μπέκου). Η Έλενα, το κορίτσι που έλαμπε από καλοσύνη με το χαρακτηριστικό της χαμόγελο έχασε τη μάχη από τον κορονοϊό. Άφησε την τελευταία της πνοή σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν  την Τρίτη 30 Μάρτη. Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη και οδύνη, στην οικογένειά της και σε όλους όσοι τη γνώριζαν, γιατί η Έλενα ήταν κοινωνική και πολύ αγαπητή. Ξεχώριζε για τον σεβασμό και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο.  Έφυγε πολύ νέα, μόλις 43 χρονών έχοντας δημιουργήσει με τον σύζυγό της Κώστα Φιλίππου μια εξαιρετική οικογένεια με τρία παιδιά και ήταν το μεγάλο στήριγμά τους. Υπόδειγμα συζύγου και μητέρας έδινε πολλή αγάπη και στοργή και μεγάλωνε τα παιδιά της με φροντίδα και αρχές. Καλλιεργημένη πνευματικά και ηθικά εργαζόταν τίμια και ευσυνείδητα στον Δήμο Λαγκαδά και όλοι είχαν να λένε τα καλύτερα λόγια. Το γλυκό χαμόγελό της, ο καλός ο λόγος, η αρχοντιά ψυχής που καθρεφτιζόταν στο ωραίο πρόσωπό της δε θα ξεχαστούν. Η νεκρώσιμος ακολουθία και η κηδεία τελέστηκαν την Τετάρτη 31 Μάρτη στο Νεκροταφείο Ευόσμου. 

Τελευταίο ταξίδι για τη Μαρία Γκίνη χήρα Νικολάου που απεβίωσε την Πέμπτη 1 Απρίλη σε ηλικία 76 ετών στις Αργυράδες που κατοικούσε μόνιμα. Η Μαρία ήταν μια εργατική και φιλότιμη γυναίκα και για χρόνια με τον σύζυγό της Νίκο είχαν μεταναστεύσει στη Γερμανία για μια καλύτερη ζωή. Η επιστροφή στην πατρίδα ήταν το όνειρό τους που πραγματοποιήθηκε και ζούσαν ήσυχα και ειρηνικά. Ευγενική και ήσυχη η Μαρία αντιμετώπιζε υπομονετικά και καρτερικά τα προβλήματα της ζωής. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε το Σάββατο 3 Απρίλη στον ΙΝ Ταξιαρχών και η κηδεία στο Νεκροταφείο Αργυράδων. 

Ένας καλός και εργατικός Αργυραδίτης ο Σπύρος Καββαδίας Φιλίππου (Ψιχούλης) έφυγε για το στερνό ταξίδι την Τρίτη 6 Απρίλη. Ο Σπύρος ήταν από τους ανθρώπους που ξεχώριζαν για την εργατικότητα και το φιλότιμό του. Καλός σύζυγος και οικογενειάρχης αφοσιωμένος στην οικογένεια και τα παιδιά του δούλεψε σκληρά και τίμια σε όλη του τη ζωή. Άνθρωπος ακούραστος και αγαπητός ήταν από τις χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες του Πανωχωριού και των Αργυράδων για αυτό και απολάμβανε την εκτίμηση όλων όσοι τον γνώριζαν. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Τετάρτη 7 Απρίλη στον ΙΝ Ταξιαρχών και η κηδεία στο Νεκροταφείο Αργυράδων. 

Η Νίκη Αγγελοπούλου (Γρηγορίου Κουλούρη) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, όταν σταμάτησε η καρδιά της να χτυπά την Πέμπτη 22 Απρίλη στην Αθήνα που κατοικούσε μόνιμα. Η Νίκη με τον σύζυγό της Γιώργο δημιούργησαν μαια πολύ καλή οικγένεια και ανέθρεψαν την κόρη τους με αρχές και αξίες. Ήταν γυναίκα ήσυχη, ευγενική, αφοσιωμένη στην οικογένεια  και είχε την αγάπη, την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων όσοι τη γνώριζαν. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε  το Σάββατο 24 Απρίλη στον ΙΝ Ταξιαρχών και η κηδεία στο Νεκροταφείο Αργυράδων. 

Έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος Καββαδίας του Ιωάννη (Κουτσού) την Παρασκευή 14 Μαϊου σε ηλικία 84 χρονών.  Ο Σπύρος ήταν άνθρωπος που ξεχώριζε για την καλοσύνη του και την αγάπη του για τη ζωή και κυρίως για το τραγούδι. Τον θυμόμαστε καλοκαίρια στο χωριό ακόμα και στο καφενείο με τους φίλους να αρχίζει το τραγούδι και να μαζεύονται όλοι σε μια αυτοσχέδια χορωδία. Τον ζήσαμε στον Σύλλογο των εν Αττική Αργυραδιτών. Ήταν ο μαέστρος μας που σε κάθε εκδήλωση ήταν η ψυχή δίνοντας τον δικό του τόνο και γεμίζοντας την ατμόσφαιρα με τις πιο ωραίες μελωδίες. Άλλωστε ήταν από τα βασικά στελέχη του Συλλόγου με πολύτιμη προσφορά. Πάντα παρών, ενεργός και δραστήριος. Είχε διατελέσει και μέλος του ΔΣ την περίοδο 1990 – 92. Παρών σε πολλές χορωδίες της Αθήνας και αγαπητός, γιατί ήταν ανοιχτόκαρδος και κοινωνικός. Η εξόδιος ακολουθία και η κηδεία τελε΄στηκαν στη Δευτέρα 17 Μάη στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Στη μνήμη του αντί για στεφάνι ο Σύλλογος κατέθεσε το συμβολικό ποσό των 60 ευρώ σε φιλανθρωπικό ίδρυμα. Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της οικογένειας: «Θα σε ανταμώσουμε για πάντα στο γυαλισκάρι, υπέροχέ μας άνθρωπε, ποιητή, μουσικέ, σύζυγε, πατέρα παππού! Καλό παράδεισο!

Ένας σπουδαίος άνθρωπος της Τέχνης, ο ζωγράφος Γεράσιμος Ζερβός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών το Σάββατο 1η Μάη. Ένας εξαιρετικός άνθρωπος που εκτός από το καλλιτεχνικό του ταλέντο διακρινόταν για την ευγένεια και την ανθρωπιά. Μυριάδες οι καρποί των έργων του που στολίζουν τους τοίχους από το μακρινό χτες μέχρι το σήμερα. Τα τοπία του Γεράσιμου Ζερβού από τις Αργυράδες και άλλα χωριά της Κέρκυρας και της Ηπείρου είναι το «κτήμα ες αεί» που μας αφήνει ως πλούσια, ιστορική κληρονομιά και για αυτό του οφείλουμε πολλά. Πίνακες μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας που αποτυπώνουν μια αρμονική συμμετρίας όγκων και χρωμάτων με τρόπο αληθινό προκαλώντας μια ευφρόσυνη διάθεση.  Αλλά και ως επιστήμονας και εργαζόμενος με την αξιοσύνη του για πολλά χρόνια ήταν Διευθυντής του ΟΤΕ Κέρκυρας.  Άσκησε τη διοίκηση με αγάπη, σεβασμό και δικαιοσύνη  προς τους εργαζόμενους και τους πολίτες. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Τρίτη 4 Μάη στον ΙΝ Ταξιαρχών και η κηδεία στο Νεκροταφείο Αργυράδων. 

Η Καλλιόπη Καββαδία χήρα Κωνσταντίνου (Μάνου) έκλεισε έναν πολύχρονο κύκλο ζωής 92 χρόνων. Απεβίωσε την Πέμπτη 6 Μάη. Η Πόπη ήταν μια απλή και εργατική γυναίκα που διακρινόταν για την καλοσύνη της. Μαυροντυμένη εδώ και πολλά χρόνια, χτυπημένη από τη μοίρα αφού εκτός από τον σύζυγό της θρήνησε και τον πολυαγαπημένο γιο της, τον Θύμιο που έφυγε από τη ζωή πολύ νέος. Ακούραστη μέχρι τα βαθιά γεράματα πήγαινε «κάτω» για να φορντίζει τα κτήματα και αυτό της έδινε ζωή. Θυμάμαι κάθε φορά που τη συναντούσα να είναι με το καημό του χαμού του Θύμιου στα χείλη. Αλλά και αυτό το περνούσε και το άντεχε με υπομονή, καρτερία και αξιοπρέπεια. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Παρασκευή 7 Μάη στον ΙΝ Ταξιαρχών και η κηδεία στο Νεκροταφείο Αργυράδων. 

Στερνό ταξίδι για τη Δημητρούλα Καββαδία χα Ιωάννη (Μανώλη) που απεβίωσε στις Αργυράδες την Τετάρτη 19 Μάη. Γυναίκα καλόκαρδη και εργατική η Δημητρούλα ευτύχησε να δημιουργήσει με τον σύζυγό της Γιάννη  μια εξαιρετική οικογένεια. Για πολλά χρόνια έζησε και εργάστηκε στη Φιλαδέλφεια στις ΗΠΑ. Καλή σύζυγος και μητέρα έζησε μέχρι τα γεράματά της αφοσιωμένη στην οικογένεια δίνοντας και παίρνοντας αγάπη από τα παιδιά και τα εγγόνια της. Είχε την εκτίμηση και την αγάπη όλων όσοι τη γνώριζαν. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Πέμπτη 20 Μάη στον ΙΝ Ταξιαρχών και η κηδεία στο Νεκροταφείο Αργυράδων. Ας έχει καλή ανάπαυση.

Έφυγε από τη ζωή η Σταματέλα (Λίτσα) Πανδή σύζυγος Νικολάου. Άφησε την τελευταία της πνοή την Παρασκευή 21 Μάη σε ηλικία 82 χρονών. Η Λίτσα, όπως ήταν γνωστή, ήταν μια καλοσυνάτη και ευγενική γυναίκα. Με τον σύζυγό της Νίκο δημιούργησαν μια πολύ καλή οικογένεια ανατρέφοντας τα παιδιά τους με αρχές και αξίες. Εργατική  και δραστήρια για πολλά χρόνια έζησε στην πόλη της Κέρκυρας και στις ΗΠΑ προοδεύοντας και στηρίζοντας την οικογένεια. Υπόδειγμα συζύγου και μητέρας, αφοσιωμένη στην οικογένεια έδινε απλόχερα τη στοργή και την αγάπη της και είχε την αγάπη της οικογένειας και όλων όσοι τη γνώριζαν. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε το Σάββατο 22 Μάη στον ΙΝ Ταξιαρχών και η κηδεία στο Νεκροταφείο Αργυράδων.

Στερνό ταξίδι για τον Κώστα Μήλα που απεβίωσε σε ηλικία 79 χρονών το Σάββατο 12 Ιούνη στις Αργυράδες που κατοικούσε μόνιμα.  Ο Κώστας ήταν από τις χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες του Κατωχωριού και ξεχώριζε για την εργατικότητά του. Δούλεψε σκληρά σε όλη του τη ζωή για την οικογένεια και τα παιδιά του. Κοινωνικός άνθρωπος ξεχώριζε στην παρέα για το χιούμορ. Τα τελευταία χρόνια, όμως, το είχε καταβάλει ο πρόωρος θάνατος του αγαπημένου του γιου Τάσου. Ο πόνος και ο καημός ήταν μεγάλος. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Κυριακή 13 Ιούνη στον ΙΝ Ταξιαρχών και η κηδεία στο Νεκροταφείο Αργυράδων.

Η «ΦτΑ» εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συγγενείς των εκλιπόντων

 

… Στον Κώστα Καββαδία

 

Ήσυχα έζησες εδώ

Και όλοι σε θυμούνται

Κανένα δεν επίκρανες

Και ΜΙΑ αγάπη είχες

 

Ήτανε η Ζαχάρω σου

Πάντα κοντά σου δίπλα.

Την φρόντιζες σαν θησαυρό

Του έρωτά σου γλύκα.

 

Γι΄ αυτό παιδιά κι εγγόνια σου

σ΄ έχουνε στην καρδιά τους

κι ακόμα φίλοι και γνωστοί

μ΄ αγάπη στα παιδιά τους

 

για σένα πάντα θα μιλούν

παράδειγμα θα σ΄ έχουν

κι Αθάνατος θα ζεις γι΄αυτούς

μέσα στα όνειρά τους

Ζαχάρω Καββαδία (Για τη συμπλήρωση 4 χρόνων από τον θάνατο του συζύγου της Κώστα Καββαδία (Νιήνιαρη)

 

 

Αναγγελία Γάμου

Ο Ηρακλής Παζάρογλου του Παναγιώτη και της Κλεοπάτρας Πιερράκου και η Ξένια Αργυροπούλου του Στέλιου και της Κωνσταντίας Εζανίδου θα τελέσουν τον γάμο τους το Σάββατο 21 Αυγούστου 2021 και ώρα 18.30 στο Ιερό Πρεκκλήσι Γεννήσεως του Ιωάννη στο κτήμα Γκούντα στη Θεσσαλονίκη

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.