• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Τσιμέντο να γίνει και η λίμνη Αντινιώτη στη Βόρεια Κέρκυρα!

June 23, 2021 3853

 

Στα σκαριά βρίσκεται μια νέα τουριστική επένδυση στη Βόρεια Κέρκυρα, για την οποία έχει ήδη κατατεθεί αίτηση για υπαγωγή στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων.

Σύμφωνα με το bizness.gr το έργο αφορά τη δημιουργία τουριστικού συγκροτήματος σε έκταση 245 στρεμμάτων στην περιοχή Αγία Αικατερίνη, ανάμεσα στο Ιόνιο Πέλαγος και τη λιμνοθάλασσα Αντινιότη. Προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχείου δυναμικότητας 230 κλινών και 45 τουριστικών κατοικιών.

Το ξενοδοχείο θα αναπτυχθεί σε συνολική επιφάνεια 14.780 τ.μ. εκ των οποίων τα 9.380 τ.μ. αφορούν τα δωμάτια διαμονής και τα υπόλοιπα αφορούν ειδικές τουριστικές υποδομές (spa, εγκαταστάσεις wellness, συνεδριακοί χώροι, εγκαταστάσεις ιατρικού τουρισμού κλπ) καθώς και τους λοιπούς χώρους του ξενοδοχείου.

Οι 45 τουριστικές κατοικίες θα αναπτυχθούν με συνολική επιφάνεια χώρων 8.920 τ.μ. και θα έχουν δυναμικότητα φιλοξενίας 350 ατόμων περίπου.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. και το ύψος της ανέρχεται σε 64 εκ. ευρώ περίπου.

Για την επένδυση έχει ήδη κατατεθεί αίτηση για υπαγωγή στο καθεστώς Στρατηγικών Επενδύσεων και η δημόσια διαβούλευση για αυτήν έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως και τις 26 Ιουνίου 2021.

Η επένδυση θα πρέπει να εξασφαλίσει και την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που θα εγκρίνει το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) ενώ θα χρειαστεί και ειδικές εγκρίσεις καθώς βρίσκεται εντός περιοχής Natura και γειτνιάζει με περιοχή στην οποία υπάρχουν αρχαιολογικά μνημεία (η βυζαντινή εκκλησία και το παλιό μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης).

Είναι φανερό ότι στο βωμό του κέρδους των λίγων θυσιάζεται το φυσικό περιβάλλον και οι ομορφιές του νησιούμας . Η λιμνοθάλασσα Αντινιώτη είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στην Κέρκυρα, με εξαιρετικά ευαίσθητο αλλά και πολυποίκιλο οικοσύστημα. Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού, μετά την παραλία του Αλμυρού και του Άγιου Σπυρίδωνα.

Στον σημαντικό υγροβιότοπο έχουν καταγραφεί περισσότερα από 90 είδη αποδημητικών πουλιών, όπως ερωδιούς και κορμοράνους. Στη λιμνοθάλασσα ζει και η βίδρα ή σβίδρα (Lutra lutra), όπως την αποκαλούν οι Κερκυραίοι και που ζει σε μεγάλους πληθυσμούς στην λιμνοθάλασσα. Οι τελματοχελώνες της λιμνοθάλασσας ανήκουν στις οικογένειες Emys orbicularis και Mauremys caspica και είναι σημαντικά πανιδικά στοιχεία, των υγροτόπων της Μεσογείου

Η ιχθυοκαλλιέργεια στη λιμνοθάλασσα είναι εκτατικής μορφής , δηλαδή στηρίζεται στο βιολογικό φαινόμενο της διαχρονικής μετανάστευσης ορισμένων ειδών από τη θάλασσα και αντίστροφα. Τα κυριότερα είδη ψαριών που αλιεύονται είναι χέλια, κεφαλοειδή, τσιπούρες, λαβράκια και σαργοί.

Ξεχωριστή είναι και η χλωρίδα της περιοχής, καθώς εντοπίζονται δεκαέξι είδη ορχιδέας, ενώ στην επιφάνειά της πλέουν και πολλοί κρίνοι. Γι’ αυτό και η λιμνοθάλασσα είναι γνωστή και ως η «λίμνη των κρίνων» ή η «λίμνη της ορχιδέας». Στη λιμνοθάλασσα Αντινιώτη μπορεί να βρει κανείς δεκαέξι διαφορετικά είδη ορχιδέας – ο τόπος είναι κατάφυτος από λουλούδια και άγρια βλάστηση και προσφέρει εξαιρετικό τοπίο για χαλαρές βόλτες, φωτογραφίσεις ακόμα και πικνίκ αν είναι κανείς προσεκτικός.

Η λιμνοθάλασσα Αντινιώτη είναι ενταγμένη στο δίκτυο «Natura 2000» και θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την οικολογική ισορροπία.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search