• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας και προτάσεις για οικονομικά μέτρα

April 07, 2020 321

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η κοινωνική κρίση που έχει δημιουργηθεί από την πανδημία του κορονοϊού είναι καθολική και πολύ δύσκολα διαχειρίσιμη.

Είναι δεδομένο ότι ένα μεγάλο τμήμα της οικονομίας έχει σχεδόν νεκρώσει με συνέπεια ένα εξ ίσου μεγάλο τμήμα των πολιτών να μην έχουν πλέον εισόδημα από την εργασία τους ή από την επιχείρησή τους. Επιπλέον, τόσο οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όσο και τα μέτρα, τα οποία συνεχώς προσθέτει η κυβέρνηση για την προστασία των πολιτών, οδηγούν–τουλάχιστον τους συνταξιούχους και τις ευπαθείς ομάδες- σε σχεδόν απαγορευτική πρόσβαση στα καταστήματα τραπεζών και των ταχυδρομείων, αλλά και στα ταμεία των οργανισμών κοινής ωφέλειας.

Ένας ιδιαίτερος λόγος για τη μη προσβασιμότητα είναι μαζικότητα των συναλλαγών και η πολύωρη αναμονή σε συγκεκριμένες ημέρες!

Επομένως οι περισσότεροι συμπολίτες μας, είτε για λόγους οικονομικής αδυναμίας, είτε για λόγους απαγορευτικής πρόσβασης, δεν θα είναι πλέον συνεπείς στις υποχρεώσεις τους ούτε προς το δημόσιο και τους οργανισμούς του, ούτε προς τις τράπεζες.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου της Νότιας Κέρκυρας ζητάει από τα συναρμόδια υπουργεία της κυβέρνησης να προχωρήσουν στις εξής νομοθετικές ρυθμίσεις:

1. Για πέντε μήνες (έως και το τέλος του Αυγούστου) να παρέχονται απρόσκοπτα οι υπηρεσίες ύδρευσης, ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεφωνίας για όλους τους συνδρομητές.

2. Να μην επιβληθούν προσαυξήσεις (λόγω μη έγκαιρης πληρωμής) σε όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις των πολιτών από το μήνα Μάρτιο έως και τον Αύγουστο 2020.

3. Μετά τη λήξη της κρίσης να υπάρξει ρύθμιση των χρεών,τα οποία θα έχουν συσσωρευτεί, σε ικανοποιητικό αριθμό δόσεων,.

Ψήφισαν θετικά από τους 27 Δημοτικούς Συμβούλους οι 23 Δημοτικοί Σύμβουλοι:

1. ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 2. ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ 3. ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 4. ΣΑΓΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 5. ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ 6. ΒΛΑΣΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 7. ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 8. ΚΑΛΟΥΔΗ ΑΘΗΝΑ 9. ΜΙΑΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 10. ΜΠΟΓΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 11. ΛΑΒΡΑΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 12. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ-ΔΡΑΓΑΝΙΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 13. ΠΛΑΣΚΑΣΟΒΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 14. ΖΕΡΒΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ 15. ΓΚΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 16. ΚΟΝΤΟΜΑΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΡΙΑ 17. ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΝΑΥΣΙΚΑ 18. ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ 19. ΜΙΑΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΣ 20. ΠΑΝΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 21. ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 22. ΣΟΛΩΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 23. ΜΙΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Η παράταξη "Λαϊκή συσπείρωση Νότιας Κέρκυρας " δήλωσε λευκό και κατάθεσε δικό της ξεχωριστό ψήφισμα . 1 ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2 ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 3 ΖΕΡΒΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ 4 ΚΑΝΤΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search