• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Ιωάννα Βλάχου: H ερμηνεύτρια μιλάει για όλα πριν τη μεγάλη συναυλία με την «Φλόγα» στην Κέρκυρα

June 29, 2021 3356

Με απόλυτη ευαισθησία, συνεισφορά και συμβολή στο έργο και τη δράση των σκοπών της “Φλόγας”, η ιδιαίτερη ξεχωριστή ερμηνεύτρια Ιωάννα Βλάχου με αφορμή τη συμπλήρωση δεκαπέντε ετών από την μεταμόσχευση μυελού των οστών της κόρης της με βλαστοκύτταρα του ομφάλιου λώρου- ούσα παγκοσμίως το πρώτο κορίτσι που η συγκεκριμένη ιατρική μέθοδος πραγματοποιήθηκε με επιτυχία -μεταβάλει μία ιδέα- σκέψη ετών σε πραγματικότητα παρουσιάζοντας μία μουσική φιλανθρωπική συναυλία τα έσοδα της οποίας ολοκληρωτικά θα δοθούν στο σύλλογο παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια -παιδικός καρκίνος «Η φλόγα». Η εκλεκτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Ιουλίου στις 8:30 το βράδυ στο θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου στο Μον Ρεπό. Με αφορμή αυτή την βραδιά μιλήσαμε μαζί της και μας διηγήθηκε την πορεία της αλλά και το μελλοντικά της σχέδια σε μία συνέντευξη που αξίζει να διαβάσεις!

 

K. Bλάχου που σας βρίσκουμε μετά την καραντίνα; Τι σχεδιάζετε για αυτό το καλοκαίρι;

Με βρίσκετε στην Κέρκυρα ,ετοιμάζοντας μία μεγάλη συναυλία για την Φλόγα και τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες το Σάββατο 10 Ιουλίου στο Θέατρο Ρένα Βλαχούλου στο Μον Ρεπό . Είναι μια ιδιαίτερη εκδήλωση από καρδιάς με την φιλαρμονική Γαστουρίου Ομόνοια,τις χορωδίες “Κορυφώ” και “Αλεγγρία” ,τον Γιάννη Μιχαήλ, τον Βασίλη Κυνηγόπουλο και τη χορογράφο Νίκη Γιάννου. Παράλληλα έχω ξεκινήσει τις εμφανίσεις ,έπειτα από πολύ μεγάλο διάστημα αποχής, λόγο των συνθηκών.

Η Κέρκυρα είναι η πατρίδα σας. Εκεί μεγαλώσατε. Πώς ήταν τα παιδικά σας χρόνια;

 

Είχα όμορφα και γεμάτα παιδικά χρόνια. Πάντα μέσα στην μουσική και σε εκδηλώσεις. Από πολύ μικρή ήθελα να κάνω παραστάσεις. να υποδύομαι ρόλους φτιάχνω αυτοσχέδια κουστούμια και έχω όλα τα παιδιά τις γειτονιάς για κοινό .

3.Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με το τραγούδι;

Τελειώνοντας το δημοτικό σκέφτηκα ότι όταν μεγαλώσω θα γίνω ηθοποιός. Έτσι ξεκίνησα φωνητική, θέατρο και μπαλέτο. Όλα με σοβαρότητα και ατελείωτες  ώρες πρόβας και πάντα επαγγελματίες στο είδος τους. Μεγαλώνοντας άρχισα να δουλεύω σε κέντρα και ξενοδοχεία κάνοντας το πρόγραμμα μου. Η επαφή που είχα και έχω με τον κόσμο είναι μοναδική και αυτό με καθιέρωσε στον χώρο.

Οι πρώτες σας επαφές ήταν με διάσημα ονόματα όπως η Ρένα Βλαχοπούλου. Πώς αισθάνεστε που ξεκινήσατε την καριέρα σας δίπλα σε αυτούς τους μύθους;

Αυτές οι στιγμές και οι επαφές θα μείνουν ανεξίτηλες στο χρόνο, ήταν η πρώτη μου ουσιαστικά επαφή με στην σκηνή ήταν το 1987 σε θεατρική παράσταση με την σπουδαία αυτή γυναίκα του θεάτρου. Θυμάμαι ακόμα και τα χρήματα που πήρα .Ήταν  8 χιλιάδες δραχμές. Την επόμενη μέρα αγόρασα  ένα  χρυσό δαχτυλίδι για να μου θυμίζει για πάντα τα πρώτα χρώματα  που κέρδισα .Έκτοτε ακολούθησαν  πολλές  παραστάσεις όπερας, οπερέτας καθότι τελείωσα κλασσικό τραγούδι και συνεργασίες που προέκυπταν με σπουδαίους καλλιτέχνες. Πήγαινα σχολείο ,δούλευα και αφιέρωνα όσο χρόνο κι αν χρειαζόταν για αυτό που αγαπούσα και λάτρευα.

Πήγατε στην Αθήνα για να συνεχίσετε την καριέρα σας. Είχατε άγχος; Τί σας έκανε να πάρετε αυτή την απόφαση;

Πήγα στην Αθήνα για πρώτη φορά με αφορμή ,μια ακρόαση και ηχογράφηση στα στούντιο μεγάλης δισκογραφικής εταιρίας με τον συνθέτη Θανάση Πολυκανδριώτη. Ήταν το έπαθλο σε ένα διαγωνισμό τραγουδιού που συμμετείχα μετά το λύκειο. Ήταν για μένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα. Εννοείται ότι είχα άγχος. αλλά ήθελα πάντα να κάνω ένα βήμα μπροστά, όσο δύσκολο κι αν ήταν.

Έχετε στο ενεργητικό σας μεγάλες συνεργασίες (Mικρούτσικος/ Χατζηνάσιος/Πλέσσας). Τι κρατάτε από τον καθένα; Ποια συμβουλή; Ποια αίσθηση;

Με τον Θάνο Μικρούτσικο βρεθήκαμε στην Κέρκυρα στο 3ο Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής. Ετοίμασα μια μουσική παράσταση για εκείνον. Οι κουβέντες του ακόμα αντηχούν στα αυτιά μου. Ο δυναμισμός της προσωπικότητάς του και η αγάπη του για την μουσική με είχαν συνεπάρει. Ο Μίμης Πλέσσας ένας ζωντανός μύθος και μια τόσο ευαίσθητη ψυχή. Ο Γιώργος Χατζηνάσιος έχει τόσο ιδιαίτερες μελωδίες. Νιώθω τυχερή που βρεθήκαμε μαζί στη σκηνή.

Στην προσωπική σας ζωή γίνατε μητέρα νωρίς. Είχατε άγχος ότι ίσως αυτό επηρέασε τη μουσική σας διαδρομή;

Καθόλου. Ισα ίσα τα ήμουν και στους δυο ρόλους παράλληλα. Ο ένας ρόλος συμπλήρωνε τον άλλον. Ήταν μια διέξοδος η δουλεία μου, μια “θεραπεία”.

Το πιο περιπετειώδες ταξίδι το κάνατε με την κόρη σας για την ασθένεια της. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία; Μιλήστε μας…

Ήταν εμπειρία ζωής. Δεν περίμενα ποτέ ότι  θα συμβεί σε εμένα κάτι τέτοιο. Ένιωσα πολύ ευάλωτη μα παράλληλα δυνατή να παλέψω για το παιδί μου. Οι πρώτες μέρες ήταν δύσκολες, Έπρεπε να αλλάξουμε χώρα να εξετάσουν το παιδί, να επιβεβαιώσουν την αναιμία, να μας ενημερώσουν για την νέα πρωτοπόρα θεραπεία με βλαστοκύτταρα ομφαλίου λώρου.

Πώς ήταν η ζωή στο Παρίσι; Εργαζόσασταν παράλληλα;

Η ζωή στο Παρίσι ήταν με μία δύσκολη, καθημερινή αγωνία για την επόμενη μέρα. Πως θα αντιδράσει η μικρή στα φάρμακα, πως θα επικοινωνούμε με τους γιατρούς λόγω ξένης γλώσσας και νοοτροπίας. Παράλληλα τα έξοδα ήταν τεράστια. Ανακάλυψα τη δύναμη που έκρυβα μέσα μου και πάλεψα και εγώ στο πλάι της. Από τα πέντε χρόνια διαμονής μας στο Παρίσι, τα τελευταία 2 εργαζόμουν. Ευτυχώς  δηλαδή, γιατί είχα φτάσει στα όρια μου απ όλες τις πλευρές. Με αφορμή τις εμφανίσεις μου στον Όλυμπο, ένα από τα πιο γνωστά ελληνικά μαγαζιά του Παρισιού, μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω με σπουδαίους μουσικούς και να γνωρίσω εξαιρετικούς ανθρώπους, που η φιλία μας κρατά μέχρι σήμερα.

Τα καταφέρατε και βγήκατε νικήτρια από αυτή την περιπέτεια. Και μπράβο σας! Τι σας έχει αφήσει;

Μου έχει αφήσει πολλά και ανάμεικτα συναισθήματα. Έμαθα πως είναι να παλεύεις με θεούς και δαίμονες και πως με την επιμονή και την πίστη να κερδίζεις. Πως είναι να τα χάνεις όλα σε μια μέρα και πώς να ξαναρχίζεις ξανά απ το μηδέν. Πως οι σχέσεις που θεωρείς ότι θα κρατήσουν  για πάντα διαλύονται με την πρώτη δυσκολία.

Ποια συμβουλή θα δίνατε σε μία μητέρα με ανάλογο θέμα;

Να είναι ψύχραιμη, να επικοινωνήσει με ειδικούς, να δείξει πειθαρχεία στην αντιμετώπιση της συνθήκης και να στηρίξει απόλυτα το παιδί της, χωρίς να αισθανθεί την αγωνία της. Η ψυχολογία σε αυτές τις περιπτώσεις παίζει μεγάλο ρόλο. Να μην υπάρχει ταμπού και να μη φοβάται. Όλα πια αντιμετωπίζονται με σωστή ενημέρωση και άμεσες κινήσεις. Το πιο σημαντικό απ όλα, είναι επίσης να μάθουμε στα παιδία μας τι σημαίνει δωρεά οργάνων.

Ποια είναι τα όνειρα σας για το μέλλον; Τι σχεδιάζετε;

Να να συνεχίσω να δημιουργώ μέσα από την τέχνη μου. Να αγαπήσει ο κόσμος την νέα μου δισκογραφική δουλειά “Τα κρυμμένα” που υπογράφει στιχουργικά ο Τριαντάφυλλος  Η. Κωτόπουλος , μουσικά η Όλγα Κουτσούκαλη  και ο  Κωνσταντίνος Κατωμέρης και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μετρονόμος,  Πρόκειται για ένα cd που βγήκε σε μία πολύ δύσκολη περίοδο λόγο συνθηκών. Θέλω να αγαπήσετε τα τραγούδια όσο εμείς μας και να ταξιδέψετε μουσικά μ’ αυτά. Εύχομαι να είμαστε υγιείς και ζούμε όμορφες στιγμές με όσους αγαπάμε και μας αγαπούν. 

Στη μοναδική μουσική εκδήλωση θα λάβουν μέρος η γυναικεία χορωδία «Κορυφώ», η παιδική χορωδία «Αλεγκρία» του ηπειρώτικου συλλόγου Κέρκυρας, η φιλαρμονική Ομόνοια Γαστουρίου, ο μουσικός Γιάννης Μιχαήλ, ο ερμηνευτής Βασίλης Κυνηγόπουλος και η σχολή χορού της Νίκης Γιάννου. Η συναυλία η οποία θα γίνει σε συνδιοργάνωση με το τμήμα πολιτισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας και το Επιμελητήριο της πόλης, τη ζυθοποιοία Corfu beer αλλά και την εγκάρδια, ένθερμη, πρωτοβουλία των ανθρώπων της νησιού που συνέδραμαν με αγάπη στην εξαίρετη αρχική ιδέα και έμπνευση της ερμηνεύτριας.

Στην διαλεχτή βραδιά θα παρευρίσκεται η Πρόεδρος της Φλόγας Μαρία Τρυφωνίδου ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμό η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρυσούλα Τόμπρου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γιώργος Χονδρογιάννης αλλά και οι μεγάλοι χορηγοί.

ΠΗΓΗ: www.tlife.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search