• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Εγκαίνια και χλιδή οι κρατικοδίαιτοι - Αγώνας για ζωή οι εργαζόμενοι - ΒΙΝΤΕΟ

July 07, 2021 4081
 
 
Με τον δικό τους τρόπο οι ξενοδοχοϋπάλληλοι απάντησαν τη Δευτέρα στα εγκαίνια και τις φαραωνικές εκ-δηλώσεις των εκπροσώπων της τοπικής, περιφερειακής αυτοδιοίκησης και της κυβέρνησης για το ξεπούλημα του λιμανιού των Μπενιτσών.
 
Αναλυτικά η  ανακοίνωση του συνδικάτου:
ΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙTΟΙ – ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΧΛΙΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΖΩΗ

Κάθε μέρα το Συνδικάτο της Κέρκυρας , είναι στο δρόμο διεκδικώντας τα αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων στην επιβίωση .
Σήμερα που ο Υπουργός Τουρισμού έκοβε κορδέλες του ξεπουλήματος της περιουσίας του κερκυραϊκού λαού στις Μπενίτσες, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό έδιναν απ το πρωί την μάχη για δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπή ζωή.
1. Νωρίς το πρωί ξεμπροστιάσαμε ενώπιων των εργαζομένων το καρκίνωμα του εργοδοτικού συνδικαλισμού στο ξενοδοχείο CORFU HOLIDAY PALACE . Είναι το ξενοδοχείο όπου πριν 3 ημέρες είχαμε καταγγείλει ότι εργοδοσία και εργοδοτικό σωματείο αρνούνταν από κοινού, την επαναπρόσληψη ενός εργαζομένου . Είναι τέτοια η εμπλοκή της εργοδοσίας στην λειτουργία του σωματείου, που η χαρά της δεν την αφήνει να κρυφτεί .Σήμερα το πρωί ο Διευθυντής ευθαρσώς μας παρέπεμψε για το ζήτημα της επαναπρόσληψης , στην ‘’εργοδοτική πρόεδρο του εργοδοτικού σωματείου’’ , όπως μας είπε χαρακτηριστικά αναδύοντας την μπόχα της σαπίλας του εργοδοτικού συνδικαλισμού.
2. Στην συνέχεια συμμετείχαμε σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του ξενοδοχείου IONIAN SUN (LOUIS REGENSY) με αίτημα την επαναπρόσληψη τους στο ξενοδοχείο . Οι αόριστες απαντήσεις του Διευθυντή, οδήγησαν τους εργαζόμενους στην απόφαση να μεταβούμε στο κεντρικό ξενοδοχείο του Ομίλου (KERKYRA GOLF) , ώστε να αναζητήσουν τις απαντήσεις απ΄την περιφερειακή διεύθυνση του Ομίλου που εδρεύει εκεί. Οι εργαζόμενοι του KERKYRA GOLF αντιλαμβανόμενοι ότι βρίσκονται εκεί οι συνάδελφοι τους από το IONIAN SUN , παράτησαν ποδιές , σκούπες , κατσαρόλες , δίσκους και βγήκαν όλοι , μηδενός εξαιρουμένου , έξω απ το ξενοδοχείο πραγματοποιώντας μία ώρα στάση εργασίας, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους και να αναδείξουν τα δικά τους προβλήματα που προέρχονται απ την εντατικοποίησης της δουλειάς , την παραβίαση των ωρών εργασίας και του προγράμματος των ρεπό , την ίδια ώρα που συνάδελφοι τους στο ξενοδοχείο δεν έχουν επαναπροσληφθεί. Την ώρα που ο κος Θεοχάρης έκοβε τις κορδέλες του ξεπουλήματος του Λιμανιού της Μπενίτσας, οι εργαζόμενοι του KERKYRA GOLF και του REGENSY κουρέλιαζαν τον νόμο Χατζηδάκη στην πράξη , στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι όταν οι εργαζόμενοι θέλουν να παλέψουν , δεν υπολογίζουν ούτε την τρομοκρατία ,ούτε τους φασιστικούς περιορισμούς στα συνδικαλιστικά δικαιώματα.
3. Ακολούθως το συνδικάτο με τους εργαζόμενους του REGENSY, εξέφρασαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους συμμετέχοντας στον αγώνα των εργαζομένων του ξενοδοχείου AQUALANT, που διεκδικούν την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων και την καταβολή οφειλόμενων μισθών καθώς και αποδοχών Άδειας και Επιδόματος Αδείας απ το 2020. Οι εργαζόμενοι τόσο στην περίπτωση των LOUIS , όσο και στην περίπτωση της AQUALANT, έδωσαν μία ημέρα διορία στην εργοδοσία να προχωρήσει στο σύνολο των προσλήψεων και σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσουν σε νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις .
Σε κάθε περίπτωση δώθηκε αγωνιστικό ραντεβού για τα συλλαλητήρια του κλάδου την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 8 το απόγευμα που θα πραγματοποιηθούν στην Αχαράβη (Δημαρχείο) , στο Περιβόλι (περιφερειακή οδός) και στην Πόλη ( Μαράσλειο Δημαρχείο ) αντίστοιχα με αιτήματα :
- Ασφαλή επιστροφή όλων στην εργασία με όλα τα δικαιώματα για όρους εργασίας και εισόδημα με βάση τις ανάγκες μας για ζωή με αξιοπρέπεια
- Πληρωμή τώρα αναστολών Μαΐου – Ιουνίου
- Μέτρα στήριξης για εργαζόμενους επισιτισμού και τουριστικών γραφείων
- Παράταση αναστολών έως 31/10 για εργαζόμενους κλειστών επιχειρήσεων
- Υποχρεωτική εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας .
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search