• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Στην Πάλαιρο – αλλά πότε; - τα δέματα του θανάτου από τα Μεσοράχια

July 13, 2021 777

 

Την απόφαση για τη μεταφορά των 8.000 δεμάτων του ΧΥΤΑ Λευκίμμης στην Πάλαιρο υπέγραψε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Σύμφωνα με την Απόφαση θα μεταφερθούν στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων  Παλαίρου, θέση "Κακοπετριά".

Συγκεκριμένα ΦΟΔΣΑ και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υποχρεούνται να καταβάλουν  το τέλος χρήσης στον αποδέκτη ΧΥΤΑ Παλαίρου  και να καλύψουν τη δαπάνη μεταφοράς.

Επειδή ορισμένοι άσκησαν κριτική στο drepani.gr (argyrades.gr) και μίλησαν για υπερβολές για το άρθρο: Δυο χρόνια για την υπογραφή του υπουργού για να φύγουν – πότε; - τα δέματα του θανάτου από τα Μεσοράχια, να θυμίσουμε ότι  τα δεματοποιημένα απορρίμματα  βρίσκονται εδώ και τρία χρόνια εναποτεθειμένα στον ΧΥΤΥ Λευκίμμης στα Μεσοράχια και από τον Απρίλη του 2021 «μεταφέρονται τα δεματοποιημένα απορρίμματα από τη Λευκίμμη με χρηματοδότηση 900.000 € από το Υπουργείο Εσωτερικών έπειτα από αίτημα της Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου», όπως τονιζόταν σε σχετική ανακοίνωση της ΠΙΝ. Στην ίδια ανακοίνωση διθυραμβικά αναφερόταν: «Με τον τρόπο αυτό δίνεται λύση σε ένα χρόνιο αίτημα και πρόβλημα, το οποίο ταλανίζει τη ζωή και την εικόνα της Κέρκυρας και ιδιαιτέρα την περιοχή της Λευκίμμης συμβάλλοντας παράλληλα και κύρια στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Ο ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων αποδεικνύει εμπράκτως την αποτελεσματικότητά του, αλλά και τη σημασία της αποστολής του επιλύοντας προβλήματα που διαχρονικά ταλανίζουν την κοινωνία και το περιβάλλον.».

Μέχρι τώρα στα λόγια και στα χαρτιά έχει δοθεί λύση στην πράξη τα δέματα του θανάτου παραμένουν στα Μεσοράχια! Υποσχέσεις και αποφάσεις τριών χρόνων μένουν ανεκπλήρωτες!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search