• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

ΖΩΗ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ «200 ΧΡΟΝΙΑ»Q Ερμηνεύει ο Κώστας Τηγάνης Στο Γήπεδο Πετριτή Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

July 19, 2021 627
 
Μια μουσική παράσταση που διοργανώνεται από τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας και έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις όσον αφορά την επιλογή του Πετριτή και διαμαρτυρίες από άλλα χωριά στα οποία δεν γίνονται ανάλογες εκδηλώσεις. 
Δελτίο Τύπου
ΖΩΗ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ «200 ΧΡΟΝΙΑ»
Ερμηνεύει ο Κώστας Τηγάνης
Στο Γήπεδο Πετριτή
Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 και ώρα 21.00
H μουσικοσυνθέτις Ζωή Τηγανούρια, με προπομπό την πρόσφατη επετειακή της σύνθεση «Επανάσταση 1821-Ζήτω η Ελευθερία» μας παρουσιάζει μια μουσική παράσταση που υμνεί την επέτειο των 200 χρόνων, μέσα από ορχηστρικές μελωδίες, αφηγηματικά κείμενα και τραγούδια που μιλούν στις καρδιές και τις συνειδήσεις, με τη συμμετοχή αξιόλογων μουσικών και ερμηνευτών με την σκηνοθετική ματιά του Μάνου Αντωνίου!
Ένα μουσικό πέρασμα από τους ήχους των Βαλκανίων του χθες και του σήμερα, μέχρι την διαχρονική απ΄ άκρη σ’ άκρη Ελληνική Παράδοση και τη σύγχρονη μουσική της συνέχεια. Περιλαμβάνονται επίσης σπουδαία μουσικά έργα από τον διεθνή χώρο, με έναν έξυπνο και συνάμα επιμορφωτικό χρονικό παραλληλισμό, έτσι όπως μόνο η πολυπολιτισμική καλλιτέχνιδα γνωρίζει καλά να κάνει.
Από την «Επανάσταση 1821-Ζήτω η Ελευθερία» της συνθέτιδος σε στίχους Τ. Θεοδωρακόπουλου στα Παραδοσιακά «Σαράντα παλικάρια από τη Λιβαδειά» και «Χορός του Ζαλόγγου». Από το «Το τραγούδι του Μοριά» των Θ. Σακελλαρίδη & Μ. Τραϊφόρου στα Παραδοσιακά «Ηπειρωτικό Μοιρολόι» και «Μαντηλάτος Θράκης». Από το πολυαγαπημένο «Να ‘τανε το '21» του Σ. Κουγιουμτζή & Σ. Τσώτου στο «Waltz No.2» του D. Shostakovich και τον “Κλέφτικο” του δικού μας μέγιστου Έλληνα συνθέτη Ν. Σκαλκώτα, καθώς και το “Libertango” (Το Tango της Ελευθερίας) του Astor Piazzolla, κ.ά.. Διάρκεια παράστασης 1 ώρα και 45' λεπτά.
Η συναυλία τελεί με την υποστήριξη της ΠΕΔΙΝ και την αιγίδα του Δήμου Νότιας Κέρκυρας
Συμμετέχουν:
Ακορντεόν & Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ζωή Τηγανούρια
Ερμηνεύει: Κώστας Τηγάνης
Κλαρίνο: Τρύφωνας Παπαϊωάννου
Κρουστά: Στέλιος Γενεράλης
Μπάσο: Γιάννης Γρηγορίου
Λαούτο, Ούτι, Ταμπουρά: Γιώργος Παππάς
Αφηγητής: Γιάννης Κωσταράς
Σκηνοθεσία: Μάνος Αντωνίου
 
Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες στο FACEBOOK
Χαρακτηριστικές είναι οι αντιδράσεις δημοτών της Νότιας Κέρκυρας που δείχνουν και επιβεβαιώνουν ότι το η Δήμος Νότιας Κέρκυρας είναι δήμος όχι μόνο δύο, αλλά πολλών ταχυτήτων. Κάποιο ή κάποια χωριά έχουν το προνόμιο να είναι προνομιούχα με έργα πολλών χιλάδων και εκατομμυρίων ευρώ και κάποια άλλα με ψίχουλα. 
Ο Κώστας Κουλούρης πρόεδρος της ΜΚΕ Περιβολίου επισημαίνει: "Δήμοτικη αρχή είστε και ότι θέλετε κανετε,,, αλλά όλα στο χωριό σάς; εμείς περιμένουμε άδεια από τον Δήμο 1 μήνα τώρα και ακόμη δεν έχουμε πάρει απάντηση και δεν θέλουμε πλέον.. Πάρτε και την έδρα εκεί να υπάρχει η δικαιολογία".
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search