Print this page

Αθλιότητες περιβαλλοντικές στον Άη – Γιώργη Αργυράδων - Εικόνες - σοκ

August 06, 2021 1458

 

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους για τις εικόνες – σοκ από την περιοχή Λάτζες του Άη Γιώργη Αργυράδων σε πολυτελές ξενοδοχείο. Ή μάλλον το χωράει λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ανθρώπινες ζωές και το περιβάλλον θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους. Για αυτό, άλλωστε, και οι πληγές του Άη Γιώργη από την περιβαλλοντική υποβάθμιση είναι πάντα ανοιχτές και επικίνδυνες.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες τα τελευταία χρόνια περνάνε τον καθημερινό τους Γολγοθά, αφού ο «βιολογικός  καθαρισμός» του ξενοδοχείου  Labranda Sandy Beach Resort, όπως καταγγέλλουν και δείχνουν οι εκόνες,  αναδύει πολύ δυσάρεστες οσμές έως και δηλητηριώδεις. Η κατάσταση είναι αφόρητη για τις εκατοντάδες οικογένειες και παραθεριστές που στεγάζονται σε άλλα μικρότερα καταλύματα και ζουν δίπλα σε μια εστία μόλυνσης αναγκασμένοι να υπομένουν την ασφυκτική δυσωδία που πλανιέται στην ατμόσφαιρα. Τα αυλάκια (σούδες) στα παρακείμενα οικόπεδα και χωράφια γεμίζουν με (βοθρο)λύματα και αναδίνουν αποπνικτικές οσμές.

Προεπισκόπηση εικόνας

Παράλληλα ένας μεγάλος χώρος έχει μετατραπεί σε χωματερή μεγάλων διαστάσεων στην ανατολική πλευρά των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου. Μια επίσκεψη να κάνει κάποιος στις εγκαταστάσεις του, κι εφόσον αντέξει τις δυσάρεστες κι επικίνδυνες οσμές, αρκεί για να το διαπιστώσει.

Προκαλείται, λοιπόν ατμοσφαιρική, καρκινογόνος ρύπανση σε ακτίνα εκατοντάδων έως χιλιάδων μέτρων περιμετρικά, ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα, εστία πυρκαγιάς από ανάφλεξη απορριμμάτων, δηλητηρίαση της τοπικής πανίδας κτλ. Όλα αυτά υποτίθεται πως είναι γνωστά στη Δημοτική Αρχή, αλλά και στην Περιφέρεια, αφού έχουν γίνει αναφορές στα ΜΜΕ και δημοσιεύματα σε εφημερίδες, όπως στη «Φωνή των Αργυραδιτών», αριθμός φύλλου  157, Ιούλιος Αύγουστος 2020.

Όλη αυτή η κατάσταση λειτουργεί σαν μια «υγειονομική βόμβα» που απειλεί την υγεία όλων μας – οι δερματοπάθειες είναι από τις πιο ήπιες ασθένειες που πλήττονται μικροί και μεγάλοι- ενώ είναι πραγματικοί και σοβαροί οι κίνδυνοι για χρόνιες και σοβαρές ασθένειες. Παράλληλα υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον με πολλαπλές επιπτώσεις για την οικονομική και κοινωνική ζωή.  Στο βωμό του γρήγορου και εύκολου κέρδους θυσιάζεται η δημόσια υγεία και το περιβάλλον, ενώ οι εκπρόσωποι της τοπικής και κεντρικής εξουσίας υποστηρίζουν τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών!

Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα σώμα νερού

Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα γρασίδι

Μπορεί να είναι εικόνα γρασίδι

 

Μπορεί να είναι εικόνα γρασίδι και φύση

Μπορεί να είναι εικόνα γρασίδι και φύση

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.