• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας: Να ανακαλέσετε την απόφαση για την καταστροφή της παραλίας «Μεγάλα Λιθάρια

August 09, 2021 1433

Εντείνονται οι αντιδράσεις και οι αντιστάσεις κατά της απόφασης της δημοτικής αρχής Νότιας Κέρκυρας για την εκμίσθωση "καντίνας" στην παραλία του Άη Γιώργη Αργυράδων στην παραλία "Μεγάλα Λιθάρια' που οδηγεί στην καταστροφή. Διαβάστε αναλυτικά πατώντας ΕΔΩ

H Κίνηση Πολιτών Αργυράδων σε ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας τονίζει μεταξύ άλλων ότι "η απόφαση αυτή είναι εγκληματική κατά του φυσικού περιβάλλοντος, των Αργυράδων και του Άη Γιώργη. Μια από τις ωραιότερες και παρθένες παραλίες της Κέρκυρας θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους. Μια παραλία που λόγω δυσκολιών στην πρόσβαση δεν έχει το πλήθος λουομένων που έχουν άλλες παραλίες και βέβαια η εγκατάσταση μιας «καντίνας» δεν είναι αναγκαία." Και ακόμα: "Όλοι γνωρίζουμε πώς η «καντίνα» «εξελίσσεται» σε beach bar με ηχορύπανση στο φουλ που λειτουργεί ως κράχτης ενός είδους τουρισμού Club 18 – 30 που ευδοκιμεί σε πολλές περιοχές του νησιού μας και από εκεί και πέρα μια σειρά παρεμβάσεων που αλλοιώνουν και καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον και θα οδηγήσει σε αύξηση της εγκληματικότητας σε μια περιοχή, όπου κυριαρχεί ο οικογενειακός τουρισμός."

Αναλυτικά:

Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας

Κοινοποίηση στις δημοτικές παρατάξεις και το Κοινοτικό Συμβούλιο Αργυράδων

Κύριε Δήμαρχε

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εκμισθώνεται χώρος για «καντίνα» στην παραλία «Μεγάλα Λιθάρια» Αγίου Γεωργίου Αργυράδων για το ποσό των 12.800 ευρώ στον ένα και μοναδικό ενδιαφερόμενο που πήρε μέρος στη δημοπρασία! 

Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή είναι εγκληματική κατά του φυσικού περιβάλλοντος, των Αργυράδων και του Άη Γιώργη. Μια από τις ωραιότερες και παρθένες παραλίες της Κέρκυρας θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους. Μια παραλία που λόγω δυσκολιών στην πρόσβαση δεν έχει το πλήθος λουομένων που έχουν άλλες παραλίες και βέβαια η εγκατάσταση μιας «καντίνας» δεν είναι αναγκαία.

Η εγκατάσταση «καντίνας» δε γίνεται για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των λουομένων με δεδομένο ότι οι λίγοι επισκέπτες της συγκεκριμένης παραλίας μπορούν να προμηθευτούν τα αναγκαία εφόδια από καταστήματα που βρίσκονται σε κοντινές αποστάσεις και επιλογή τους είναι να απολαύσουν την «ερημιά» και την ομορφιά της παραλίας. Όλοι γνωρίζουμε πώς η «καντίνα» «εξελίσσεται» σε beach bar με ηχορύπανση στο φουλ που λειτουργεί ως κράχτης ενός είδους τουρισμού Club 18 – 30 που ευδοκιμεί σε πολλές περιοχές του νησιού μας και από εκεί και πέρα μια σειρά παρεμβάσεων που αλλοιώνουν και καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον και θα οδηγήσει σε αύξηση της εγκληματικότητας σε μια περιοχή, όπου κυριαρχεί ο οικογενειακός τουρισμός.

Είναι φανερό ότι η υλοποίηση αυτής της απόφασης θα μας βρει αντίθετους και θα αντισταθούμε με κάθε μέσο για να μπει φραγμός στην υποβάθμιση της περιοχής και γενικότερα του Άη Γιώργη. Για μας είναι αδιαπραγμάτευτη η ελεύθερη πρόσβαση όλων μας στις παραλίες.

Κύριε Δήμαρχε

Θεωρούμε δεδομένο ότι θα ανακαλέσετε την απόφαση για την καταστροφή της παραλίας «Μεγάλα Λιθάρια». Μια απόφαση που ελήφθη από μόλις τρεις ανθρώπους εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου, του Κοινοτικού Συμβουλίου και των δημοτών του Άη Γιώργη και της ευρύτερης περιοχής.

Θεωρούμε αναγκαίο οι αποφάσεις που αφορούν τη ζωή των δημοτών και του τόπου να λαμβάνονται με δημοκρατικές διαδικασίες, λαϊκή συμμετοχή και συναίνεση.

Θεωρούμε αναγκαία την προστασία της φυσικής ομορφιάς του Άη Γιώργη και το σταμάτημα της παραπέρα υποβάθμισής του. Για μια τουριστική ανάπτυξη με σεβασμό τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Κίνηση Πολιτών Αργυράδων

Αργυράδες 8 Αυγούστου 2021

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search