• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Ένα πανό για τον Χλωμό με πολλά ερωτηματικά

August 20, 2021 1057

 

Τις τελευταίες μέρες στη διασταύρωση της Εθνικής οδού Λευκίμμης – Κέρκυρας με τον Χλομό έχει αναρτηθεί ένα πανώ που γράφει: «κ. Δήμαρχε ο Χλομός δεν ανήκει στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας;»

Προφανώς και το ερώτημα είναι ρητορικό και εκφράζει τα παράπονα Χλομιατών για την πολιτική της δημοτικής αρχής αναφορικά με τα προβλήματα του χωριού τους. Ερώτημα προκαλεί, βέβαια, και η έλλειψη υπογραφής. Είναι αναγκαίο κάθε συλλογικότητα, κάθε φορέας ή ομάδα ή άτομα να αναλαμβάνουν την ευθύνη των λόγων τους.

Είναι αλήθεια ότι τα παράπονα είναι πολλά όχι μόνο για τον Χλομό, αλλά από την πλειονότητα των χωριών. Ο κεντρικός άξονας του Δήμου Νότιας Κέρκυρας από Μωραϊτικα μέχρι Λευκίμμη – και όχι μόνο – είναι παραμελημένος.  Είναι πικρή διαπίστωση ότι η δημοτική αρχή, όσο και αν το αρνείται στα λόγια,  λειτουργεί τοπικιστικά ευνοώντας 2-3 χωριά και χωρίζοντας τα υπόλοιπα σε δεύτερη και τρίτη κατηγορία.  Την ώρα που στα περισσότερα χωριά του Δήμου πετιόνται ψίχουλα, ενώ οι ανάγκες για έργα υποδομής είναι πιεστικές,  στα 2 – 3 χωριά της «πρώτης ταχύτητας» ξοδεύονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το δημόσιο χρήμα ακόμα και για έργα με ρουσφετολογικά κριτήρια ή πολιτιστικές εκδηλώσεις αμφίβολης ποιότητας.

Η φτώχεια και η μιζέρια που επικαλείται η δημοτική αρχή είναι επιλεκτική, αν και έχει έναν πυρήνα αλήθειας. Δηλαδή για όσους δεν είναι για τοπικιστικούς ή άλλους λόγους της αρεσκείας της.

Αν η δημοτική αρχή θέλει να αποδείξει ότι υπάρχει ισότιμη αντιμετώπιση όλων των χωριών και των δημοτικών διαμερισμάτων δεν έχει να κάνει τίποτα άλλο παρά να δημοσιοποιήσει πίνακα με τα ποσά που διατίθενται σε έργα ανά κοινότητα και δημοτικό διαμέρισμα τόσο από τον Δήμο, όσο και από την ΠΙΝ.

Η πολιτική της δημοτικής αρχής και οι ψηφοθηρικοί υπολογισμοί της δυναμιτίζουν τη συνοχή του Δήμου Νότιας Κέρκυρας και φουσκώνουν τα πανιά του τοπικισμού και των διακρίσεων.

Γιώργος Κ. Καββαδίας

Προεπισκόπηση εικόνας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search