• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Κ. Λέσσης: "Η δικαστική έρευνα να μην αποτελέσει αφορμή για μια νέα αναστάτωση της κοινωνίας ... Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη"

August 23, 2021 127

Δελτίο Τύπου

Πριν τρία χρόνια η τοπική κοινωνία της Νότιας Κέρκυρας δοκιμάστηκε από την προσπάθεια εφαρμογής της τότε πολιτικής πρόθεσης να λειτουργήσει ως ΧΥΤΥ η εγκατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων στα Μεσοράχια της Λευκίμμης. Από τότε πέρασε αρκετός καιρός και με τους αγώνες του Λαού της Νότιας Κέρκυρας η πολιτική βούληση άλλαξε. Έτσι, σήμερα εξασφαλίσαμε την πολιτική δέσμευση ότι ο χώρος που πλήγωσε τον τόπο δεν θα λειτουργήσει ως ΧΥΤΥ , και τα δεματοποιημένα υπολείμματα θα απομακρυνθούν για ταφή σε νόμιμο ΧΥΤΑ εκτός Κέρκυρας.

Η τοπική κοινωνία καταλάγιασε και ένιωσε δικαίωση για ένα αγώνα παλλαϊκό που είχε σκοπό να φυλάξει το περιβάλλον από την υποβάθμισή του. Ωστόσο, στον αγώνα αυτό , η αγανάκτηση και το αίσθημα αδικίας , ίσως να οδήγησαν σε κάποιες ενέργειες που διερευνούνται από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Πιστεύουμε και ελπίζουμε η δικαστική έρευνα να μην αποτελέσει αφορμή για μια νέα αναστάτωση της κοινωνίας. Ως Δήμος Νότιας Κέρκυρας πιστεύουμε στο Δίκαιο και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Οφείλουμε να συμπαρασταθούμε σε κάθε διωκόμενο δημότη μας με την πεποίθηση ότι εάν έπραξε, έπραξε κινούμενος αποκλειστικά εξ αγανακτήσεως και προασπιζόμενος το γενικό συμφέρον και μόνον. Προς τούτο είναι απολύτως αναγκαίο, να ληφθούν υπόψιν όλα τα δεδομένα, και τα σημερινά και τα προ τριετίας.

Η προστασία του περιβάλλοντος, του πολίτη, του νόμου και του κράτους πρέπει να συνυπολογιστούν από όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να επικρατήσει η σύνεση και η λογική.

 

Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας

Κώστας Λέσσης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search