• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Ιδρύσεις Παραρτημάτων Νηπιαγωγείων

August 25, 2021 3896

 

Τέσσερα χρόνια μετά την θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και έναν χρόνο μετά την τελεσίδικη κατά νόμο εφαρμογή της, αποδεικνύεται ότι ο «πολιτικός» σχεδιασμός της Δημάρχου κας Υδραίου και της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου για θέματα Παιδείας κας Ζερβού να τοποθετούν παντού αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ είναι πλήρως αποτυχημένος (όπως είχαμε επισημάνει από τον Φεβρουάριο του 2020 εκφράζοντας δημόσια τη διαφωνία μας) και δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής.

Αντίθετα προχώρησαν σε ένα σχέδιο που στεγάζει περισσότερα από 240 νήπια και προνήπια της πόλης και των περιαστικών περιοχών χωρίς μόνιμη λύση στέγασης, δηλαδή το 40% των μαθητών περίπου των δημοσίων νηπιαγωγείων σε 14 κοντέινερ, από τα οποία μάλιστα τα 8 τοποθέτησαν σε αυλές άλλων σχολικών μονάδων.

Συγκεκριμένα ήδη λειτουργούν σε κοντέινερ τα Νηπιαγωγεία: 12ο, 4ο, 7ο, 14ο, Ποταμού (2 αίθουσες) και σχεδιάζουν να λειτουργήσουν ακόμα 4 αίθουσες στον χώρο των Γενικών Λυκείων, 2 αίθουσες στα Κανάλια, ενώ σχεδιάζεται και η μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου Κοντοκαλίου σε 2 αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ στον αύλειο χώρο του ΕΠΑΛ Κορακιάνας:

· Στις 2 ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες στον χώρο των Γενικών Λυκείων σχεδιάζεται η ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ (και όχι η ίδρυση παραρτήματος) του 8ου Νηπιαγωγείου (Μαντουκίου). Μάλιστα, ενώ ο Δήμος μιλούσε για παράρτημα λόγω αυξημένων εγγραφών, μετά από εισήγηση των Τεχνικών Υπηρεσιών, τελικά αποφάσισε μεταστέγαση. Αλήθεια, έχουν προχωρήσει οι εργασίες σε κατάλληλο οίκημα που είχε υποσχεθεί εδώ και μήνες η κα Ζερβού ότι βρέθηκε για να μισθωθεί;

· Στις άλλες 2 ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες στον χώρο των Γενικών Λυκείων σχεδιάζεται η λειτουργία του παραρτήματος του 12ου Νηπιαγωγείου. Φυσικά πρόκειται για πανελλαδική πρωτοτυπία, καθώς και η έδρα του Νηπιαγωγείου στεγάζεται σε κοντέινερ, στο τσίγκινο κουτί στον αύλειο χώρο του 12ου Δημοτικού Σχολείου τα τελευταία 10 χρόνια. Απαιτούμε τα 50 νήπια και προνήπια να εξακολουθήσουν να στεγάζονται στο κτίριο του ΚΑΠΗ, το οποίο βρίσκεται εντός των γεωγραφικών ορίων του σχολείου, όπως ζητούν μετ’ επιτάσεως οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

· Στο Νηπιαγωγείο Καναλίων τοποθετήθηκαν δύο αίθουσες προκάτ σε οικόπεδο που όπως φαίνεται δεν ανήκει στον Δήμο.

· Για το Νηπιαγωγείο Κοντοκαλίου σχεδιάζεται η ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ (και όχι η ίδρυση παραρτήματος) σε 2 αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ στον αύλειο χώρο του ΕΠΑΛ Κορακιάνας, πολύ μακριά από τη σημερινή θέση του νηπιαγωγείου και τη συνύπαρξη μαθητών προσχολικής ηλικίας με έφηβους μαθητές.

· Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι η αίθουσα που έχει τοποθετηθεί στον αύλειο χώρο του Δ.Σ. Σπαρτύλα δεν ικανοποιεί τις ανάγκες εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής αγωγής, ενώ είναι άκρως αντιπαιδαγωγικός ο σχεδιασμός για τοποθέτηση ΠΡΟΚΑΤ στους Γιαννάδες.

Με την πρόσκληση για κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας στις 25 Αυγούστου αποδεικνύεται ότι ο Δήμος δεν έχει στείλει ως σήμερα στο υπουργείο Παιδείας την απόφαση ανάληψης λειτουργικών εξόδων των παραρτημάτων των Νηπιαγωγείων! Μάλιστα στην εισήγησή της η Πρόεδρος της ΔΕΠ κάνει επίκληση σε περσινό έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Κέρκυρας (Α.Π.1730/22.6.2020), ενώ τα στοιχεία έχουν επικαιροποιηθεί με βάση τα φετινά στοιχεία των εγγραφών μαθητών στα Νηπιαγωγεία με έγγραφα Α.Π. 1863/18.7.2021 και Α.Π. 2390/23.8.2021. Σημειώνουμε ότι τα Παραρτήματα ιδρύονται για μία μόνο χρονιά με βάση των αριθμό των μαθητών και σας καλούμε να ψηφίσετε θετικά την ίδρυση παραρτήματος του 12ου Νηπιαγωγείου στον πρώην χώρο του ΚΑΠΗ καθώς και του παραρτήματος του Νηπιαγωγείου Καναλίων. Αναφορικά με το Νηπιαγωγείο Κοντοκαλίου σημειώνουμε ότι πέρσι ιδρύθηκε παράρτημα για μία σχολική χρονιά καθώς ο αριθμός των εγγεγραμμένων νηπίων ήταν σαράντα οκτώ (48) του Νηπιαγωγείου Κοντοκαλίου και οκτώ (8) που πλεόναζαν από το Νηπιαγωγείο Γουβιών, ενώ με βάση τις φετινές εγγραφές δεν υπάρχει ανάγκη ίδρυση παραρτήματος.

Για ακόμα μια φορά εκφράζουμε τη διαφωνία μας με τον «πολιτικό σχεδιασμό» και τη μονομερή ενέργεια του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων να προμηθευτεί 14 προκατασκευασμένες αίθουσες δήθεν για τις ανάγκες της εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής αγωγής στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας. Απαιτούμε συγκεκριμένο προγραμματισμό για να δοθούν άμεσες λύσεις στο κτιριακό πρόβλημα των νηπιαγωγείων με ενοικίαση κατάλληλων χώρων και να προχωρήσει άμεσα σχεδιασμός/προγραμματισμός για εύρεση δημοτικών/δημόσιων ακινήτων, οικοπέδων (να παρουσιαστούν στο δημοτικό συμβούλιο) και ανέγερση κτιρίων. Κανένα κοντέινερ σε ακατάλληλα προαύλια σχολείων, τα οποία τελικά δημιουργούν νέα προβλήματα αντί να επιλύουν τα ήδη υπάρχοντα.

Ζητάμε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να μας καλέσει να τοποθετηθούμε επίσημα και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search