• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Γιατί έπρεπε να λάβουμε τρεις συνεχόμενες προσκλήσεις για κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου "δια περιφοράς" και όχι μία για κανονική συνεδρίαση;

August 25, 2021 552

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αναφορικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νότιας Κέρκυρας προκύπτουν συνεχώς νέα ερωτήματα.

Γιατί έπρεπε να λάβουμε τρεις συνεχόμενες προσκλήσεις για κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου "δια περιφοράς" και όχι μία για κανονική συνεδρίαση;

Έχουμε να συνεδριάσουμε κανονικά από τις 5 Ιούλη, δηλαδή 50 μέρες. Δεν έχουμε θέματα; Τα λύσαμε όλα τα προβλήματα στη Νότια Κέρκυρα;

Κάηκε όλη η Ελλάδα. Η πανδημία είναι σε νέα έξαρση. Σε λίγες μέρες ανοίγουν τα σχολεία. Περιοχές του Δήμου μένουν χωρίς νερό. Τα απορρίμματα γίνονται στοίβες γιατί η αποκομιδή γίνεται με μικρότερη συχνότητα από την αναγκαία. Ρύπανση από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες κατ’ εξακολούθηση. Το φθινόπωρο είναι κοντά και οι πιθανότητες πλημμύρας επίσης.

Κανένα από όλα αυτά τα θέματα δεν είναι άξια να απασχολήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο;

Γιατί η συζήτηση να περιορίζεται σε μονολεκτικά μηνύματα "ναι ή όχι;" Γιατί τόση υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου; Μέχρι που θα φτάσει; Θα το εξευτελίσετε τελείως; Θεσμός του αστικού, καπιταλιστικού κράτους, είναι ο Δήμος και γνωρίζουμε ότι σε αυτό μοιάζει αλλά ας κρατήσουν ένα στοιχειώδες επίπεδο.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτά τα μηνύματα θέλουν να εκπέμπουν προς το λαό. Άντε μετά να συνεδριάσει ένα κοινοτικό συμβούλιο. Η κανονικές συνεδριάσεις είναι, απ’ ότι φαίνεται, άβολες για τη Δημοτική Αρχή που προσπαθεί να τις αποφύγει.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε "δια περιφοράς" συνεδριάσεις, εκτός αν πρόκειται για τυπικά θέματα και αφού απαραίτητα έχει υπάρξει προσυνεννόηση.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search