• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Έργα ύδρευσης 4,6 εκ. ευρώ στη ΔΕΥΑΚ - Τα 8 έργα σε όλο το νησί

August 30, 2021 5689

Την ένταξη έργων ύδρευσης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ανακοίνωσε πρόσφατα η πρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΚ, Μερόπη Υδραίου 
Η Κέρκυρα πρόκειται να χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 4.668.839,89 € για αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών του δικτύου ύδρευσης σε όλο το νησί.

Η χρηματοδότηση αφορά από οκτώ υποέργα:

(α) «Ενίσχυση Ύδρευσης Παραλίας Ύψου και Μπαρμπάτι από Γεωτρήσεις Παλιοχώραφα». Αντικείμενο του υποέργου αποτελεί η κατασκευή αγωγού για τη βελτίωση των συνθηκών και την ενίσχυση της ύδρευσης των Περιοχών Κάτω Κορακιάνας, Παραλίας Ύψου, Άγιου Μάρκου και Μπαρμπάτι, που είναι περιοχές με μεγάλο τουριστικό πληθυσμό και στις οποίες παρουσιάζονται ελλείψεις τους θερινούς μήνες που κατακλύζονται από τουρίστες. Επίσης, με το έργο αυτό θα γίνει αντικατάσταση και αύξηση ανεπαρκούς διατομής σε υφιστάμενους αγωγούς στην περιοχή της Κάτω Κορακιάνας, της Δασιάς και του Αγίου Μάρκου.

(β) «Αντικατάσταση Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Αλυκών Ποταμού». Αντικείμενο του υποέργου αποτελεί η αντικατάσταση του υφιστάμενου αγωγού ύδρευσης στην περιοχή Αλυκές Ποταμού, διότι ο υπάρχων αγωγός είναι μικρής διατομής, αδυνατεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες ύδρευσης της περιοχής, είναι πεπαλαιωμένος, έχει διαβρωθεί σε μεγάλο τμήμα του, εμφανίζει συχνά διαρροές και δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα έλλειψης νερού στην περιοχή. Συνολικά αντικαθίστανται 1.850m αγωγού.
(γ) «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία έξυπνου συστήματος απομακρυσμένου ελέγχου και καταγραφής υδρομετρητών απομακρυσμένου ελέγχου και καταγραφής υδρομετρητών πόλης Κέρκυρας με χρήση IOT (Internet of Things) τεχνολογιών». Με την προμήθεια αυτή προβλέπεται η εγκατάσταση 3.575 σύγχρονων συστημάτων ποσοτικής διαχείρισης και απομακρυσμένης καταγραφής ενδείξεων υδρομετρητών του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης της Κέρκυρας (8.937 κάτοικοι).

(δ) «Ερευνητικές γεωτρήσεις σε εκτέλεση της υδρογεωλογικής μελέτης Βόρειας Κέρκυρας». Με το υποέργο θα υλοποιηθούν συνολικά δεκαέξι (16) δοκιμαστικές γεωτρήσεις μετά από υδρογεωλογικές χαρτογραφήσεις και ηλεκτρικές γεωφυσικές διασκοπήσεις στις περιοχές της Βορειοδυτικής, Βορειοανατολικής Κέρκυρας και στην περιοχή των Αγίων Δέκα.
(ε) «Αντικατάσταση Εσωτερικών Δικτύων Ύδρευσης Νότιας Κέρκυρας» Αντικείμενο του υποέργου αποτελεί η αντικατάσταση συνολικά 12.650m υφιστάμενων σωλήνων ύδρευσης στις περιοχές Άγιος Γεώργιος, Αργυράδες και Περιβόλι.Η ανάγκη αντικατάστασης των αγωγών αυτών έγκειται στο γεγονός ότι, είναι πεπαλαιωμένοι και παρουσιάζουν συχνές εμφράξεις.

(στ) «Αντικατάσταση Εσωτερικών Δικτύων Ύδρευσης Βόρειας Κέρκυρας». Αντικείμενο του υποέργου αποτελεί η αντικατάσταση συνολικά 9.720m υφιστάμενων σωλήνων ύδρευσης στις περιοχές Αχαράβη και Κασσιόπη. Η ανάγκη αντικατάστασης των αγωγών αυτών έγκειται στο γεγονός ότι, είναι πεπαλαιωμένοι και παρουσιάζουν συχνές εμφράξεις.

(ζ) «Αρχαιολογικές επιβλέψεις και έρευνες»

(η) «Δαπάνες ηλεκτροδοτήσεων».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search