• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Σωρεία Παραβιάσεων στην γραμμή Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας

September 02, 2021 4739

 

Μετά από ελέγχους ΠΕΝΕΝ - ΠΝΟ στην Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας - Λευκίμμης - Παξών διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

Ελέγχθηκαν τα ωράρια εργασίας των πληρωμάτων καθώς και αν χορηγείται σε αυτά η προβλεπόμενη από την οικεία ΣΣΕ σύντομη διακοπή / διάλειμμα και από αυτό προέκυψε ότι στα ανοικτού τύπου πλοία, σε ορισμένα από αυτά, αυτή η ώρα διακοπής δεν υφίσταται, αφού σε πολλά πλοία λόγω της αυξημένης κίνησης δεν είναι δυνατόν να δοθεί η ώρα διακοπής μεταξύ των ωρών 3 έως 6, ενώ στους επίκουρους δεν δίνεται καθόλου αφού μετά το πέρας του δρομολογίου έχει καθαρισμούς τροφοδοσία ψυγείων και μπαρ και όπως διαπιστώνεται οι παραπάνω ώρες εργασίας δεν καταβάλλονται στο PAY.

Σε ορισμένα πλοία υπήρχε η ορθή απεικόνιση στα φύλλα μισθοδοσίας σύμφωνα με την πλήρη ανάλυση της ΣΣΕ.

Στο πλοίο "Ερμής" κατόπιν ελέγχου στο ημερολόγιο της γέφυρας, στους πίνακες ωρών εργασίας και ανάπαυσης και στα φύλλα μισθοδοσίας των ναυτικών διαπιστώθηκε ότι σε 3 ναυτικούς δεν είχε καταβληθεί για τον μήνα Ιούλιο 2021 η προβλεπόμενη από το άρθρο 27 παρ. 2 της ισχύουσας ΣΣΕ αποζημίωση για κάθε μη παρεχόμενη 24ωρη ανάπαυση.

Στο πλοίο "Άγιος Σπυρίδων" κατόπιν ελέγχου στο ημερολόγιο γέφυρας του πλοίου διαπιστώθηκε ότι σε 2 ναυτικούς δεν είχε καταβληθεί για τον μήνα Ιούλιο 2021 η προβλεπόμενη από το άρθρο 27 παράγραφος 2 της ισχύουσας ΣΣΕ αποζημίωση για κάθε μη παρεχόμενη 24ωρη ανάπαυση όπως επίσης δεν υπήρχε ορθή απεικόνιση στα φύλλα μισθοδοσίας σύμφωνη με πλήρη ανάλυση της ΣΣΕ για τον μήνα Αύγουστο.

Όσον αφορά στην δρομολόγηση των πλοίων, πολλά από αυτά είχαν έναρξη 30 λεπτά πριν την αναχώρηση πράγμα που σημαίνει ότι το πλήρωμα αδυνατούσε να είναι στην φόρτωση (γκαράζ) αφού έπρεπε να προετοιμάσει το πλοίο, άρα ο χρόνος για την φόρτωση ήταν 10 έως 15 λεπτά με κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των πληρωμάτων αλλά και παράπονα από τους οδηγούς και επιβάτες σε μεταγενέστερο χρόνο, αφού τα πληρώματα ήταν σε πίεση σε συνθήκες ζούγκλας για να ανταπεξέλθουν στην φόρτωση.

Στην διάρκεια του ταξιδιού πολλά πληρώματα τους υποχρεώνουν να εργάζονται εν πλω (βαψίματα) στον χώρο του γκαράζ. Πολλά από τα πλοία ανοιχτού τύπου δεν είχαν καν κλιματιστικό αλλά ούτε και φυσικό εξαερισμό σε καμπίνες αλλά και τραπεζαρίες.

Εδώ διαπιστώνεται ότι οι τριτοκοσμικές συνθήκες ανάπαυσης έχουν ξεπεράσει κάθε φαντασία εν έτη 2021,από το κακό στο χειρότερο, αφού το Υπουργείο και τα Λιμεναρχεία αδιαφορούν στο να ελέγξουν τα εκάστοτε πλοία αλλά και τους πλοιοκτήτες αφήνοντας έτσι τους Ναυτεργάτες σε τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search