Print this page

Μηνυτήρια αναφορά για τις περιβαλλοντικές αθλιότητες στον Άη Γιώργη Αργυράδων

September 04, 2021 756

 

Τον λόγο έχει τώρα η Δικαιοσύνη, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου αναφορικά με τις περιβαλλοντικές αθλιότητες στις Λάντζες του Άη Γιώργη Αργυράδων από γνωστό μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Και αυτό ύστερα από πολυσέλιδη άκρως στοιχειοθετημένη και τεκμηριωμένη μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας που κατέθεσε συνταξιούχος δικηγόρος εκφράζοντας καθολικά τους κατοίκους της περιοχής.

 Να θυμίζουμε ότι στις αρχές Αυγούστου το drepani.gr (argyrades.gr) είχε αναδείξει το θέμα με αναλυτικό ρεπορτάζ που συνοδευόταν από φωτογραφίες με τον τίτλο: Αθλιότητες περιβαλλοντικές στον Άη – Γιώργη Αργυράδων - Εικόνες – σοκ. Διαβάστε αναλυτικά πατώντας ΕΔΩ.

Στη μηνυτήρια αναφορά περιγράφεται η δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 5 – 6 χρόνια από τον σκουπιδότοπο ή χωματερή και τον δήθεν βιολογικό καθαρισμό που είναι αποδέκτης όλων των υγρών λυμάτων του μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος καθώς και τα αυλάκια που έχουν δημιουργηθεί από την υπερχύλιση των λυμάτων. Όλα αυτά αποδεικνύονται με φωτογραφίες και άλλο υλικό, όπως το ρεπορτάζ της ¨Φωνής των Αργυραδιτών» αρ. φ. 157 (Ιούνιος – Αύγουστος 2020).

Επισημαίνονται αναλυτικά οι βλαβερές συνέπειες στη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχή ς που έχει γίνει αφόρητη και επικίνδυνη για την υγεία από τις δυσοσμίες που αναδύονται σε όλη τη θερινή περίοδο από τον υποτιθέμενο βιολογικό καθαρισμό του ξενοδοχείου, αλλά και από τα υγρά λύματα που χύνονται στη γύρω περιοχή. Διαμορφώνεται έτσι μια δυσάρεστη κατάσταση που προσβάλλει την προσωπικότητα των κατοίκων, απαξιώνει τις περιουσίες τους και την ποιότητα ζωής τους, υποβαθμίζει τουριστικά την περιοχή. Γίνεται αναλυτική αναφορά στις βλαβερές επιπτώσεις της μόλυνσης στο έδαφος και το υπέδαφος, αλλά και στα υπέρογκα κέρδη της επιχείρησης.

Επίσης γίνεται τεκμηριωμένη αναφορά στο νομικό πλαίσιο το οποίο παραβιάζεται από τους όρους λειτουργίας του συγκεκριμένου ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Η μηνυτήρια αναφορά δείχνει ότι οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να βάλουν ένα τέλος σε αυτή την αθλιότητα και θα περίμεναν και από τη δημοτική αρχή να κάνει συγκεκριμένες ενέργειες, αλλά μέχρι τώρα το μόνο που έχει κάνει να στείλει – κατά δήλωση του Δημάρχου- μια επιστολή! Τι να πει κανείς;

Ούτως ή άλλως θα επανέλθουμε για το θέμα…

Μπορεί να είναι εικόνα γρασίδι

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.