• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Επερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Περιφερειακό Συμβούλιο

September 20, 2021 748

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ:

 

Τι μέτρα παίρνει η Περιφερειακή Αρχή για τον εκσυγχρονισμό και την ασφαλή λειτουργία των Σχολικών Μονάδων στα νησιά μας;

Το πρώτο κουδούνι κτύπησε στα σχολεία, ωστόσο μαζί με τα χαμόγελα των μαθητών και την επιστροφή στο φυσικό τους χώρο, συνυπάρχει η αγωνία για τις συνθήκες μέσα στις οποίες ξεκινάει η σχολική χρονιά, με απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας για την υγεία παιδιών και εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση, σε ακατάλληλους χώρους και χωρίς το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Η Περιφερειακή Αρχή (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ), εκτός των γνωστών ευχών, το ελάχιστο που θα έπρεπε να κάνει ήταν να φέρει θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τους όρους και την κατάσταση που ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά, να απολογηθεί για αυτά που δεν έχει κάνει, να ακούσει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές και να διεκδικήσει μαζί τους από την κυβέρνηση όλα όσα είναι αναγκαία για να λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες με όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα προστασίας και ασφάλειας.

Αντί αυτού προσπαθεί να συσκοτίσει, να ωραιοποιήσει, την κατάσταση, να ξεγελάσει και να παραπλανήσει τον λαό με στόχο οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να χαμηλώσουν τις απαιτήσεις, να προσαρμοστούν στην μιζέρια και την εγκατάλειψη, μη διεκδικώντας όλα τα αναγκαία ώστε με αξιοπρέπεια και ασφάλεια να γίνεται η εκπαιδευτική διαδικασία και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας.

Επιβεβαιώνεται με ηχηρό τρόπο, ότι τα πολλαπλά χρηματοδοτικά εργαλεία που συχνά-πυκνά επικαλούνται κυβέρνηση, Περιφερειακή Αρχή και Δήμοι παρότι προέρχονται από τον ιδρώτα και την άγρια φορολογία του λαού μας αλλά και των λαών της Ευρώπης, δεν επιστρέφονται και δεν προορίζονται για τις ανάγκες του, αλλά για τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Τα παραδείγματα είναι καθημερινά, επαναλαμβανόμενα και προκλητικά. Οι εκπρόσωποι τους, σε όλους τους παραπάνω κρίκους του κράτους αποδεικνύονται άριστοι εκτελεστές.

Επιβεβαιώνεται ότι η Παιδεία για να παρέχεται ισότιμα, να μορφώνει, να αναπτύσσει ολοκληρωμένα τον χαρακτήρα, για να είναι δημόσια και δωρεάν δεν μπορεί να είναι αρμοδιότητα των Δήμων και της Περιφέρειας, αλλά αποκλειστική ευθύνη του κράτους χωρίς ιδιωτική και επιχειρηματική δράση.

Υπενθυμίζουμε ότι, ως Λαϊκή Συσπείρωση, έχουμε φέρει το συγκεκριμένο θέμα επανειλημμένα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ιεραρχώντας το ως πολύ σοβαρό ζήτημα και στηρίζοντας τα αιτήματα του κινήματος των εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών.

Παραθέτουμε ορισμένες από τις τοποθετήσεις και δηλώσεις της Περιφερειάρχη μέχρι σήμερα:

«…διαπίστωσε την εγκατάλειψη των σχολικών υποδομών, αναγνώρισε την ύψιστη σημασία του σχολικού περιβάλλοντος…».

Στις 22.03.2021 δήλωνε:

«….κανένα αίτημα από τους Δήμους του Ιονίου δεν έχει διατυπωθεί στην Περιφέρεια με στόχο την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των σχολείων…την βούληση να αναληφθεί σχετικά πρωτοβουλία από την Περιφερειακή Αρχή προκειμένου να καταβληθεί από κοινού με τους Δήμους του Ιονίου κάθε προσπάθεια αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των σχολικών υποδομών….όλων των νησιών, οι οποίες εμφανίζουν προ πολλού εικόνα εγκατάλειψης….Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αναδεικνύει την ανάγκη προσεισμικών ελέγχων στα 800 περίπου σχολικά κτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των νησιών της και θα αναλάβει πρωτοβουλία. Η Π.Ι.Ν., οι Δήμοι, όσο και η κεντρική κυβέρνηση πρέπει να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους τα θέματα ασφάλειας και εκσυγχρονισμού των σχολείων ή της δημιουργίας νέων κτηριακών εγκαταστάσεων όπου αυτό απαιτείται και μέσω διαφόρων χρηματοδοτικών εργαλείων…».

Στις 12.09.2021 δηλώνει μεταξύ άλλων για την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς: «…να είμαστε προσεκτικοί στο σχολείο….έχουμε την περσινή θετική εμπειρία που τα καταφέραμε στα σχολεία…».

Να δούμε ενδεικτικά τι απαντάει μεταξύ άλλων η Σοφία Ζαχαράκη στις 30.10.2020 σε Επερώτηση στην Βουλή για τα σχολικά συγκροτήματα της Κεφαλονιάς: «…Το Δημοτικό Σχολείο Σταυρού Ιθάκης λειτουργεί και προτείνεται η μετεγκατάσταση του ή η κατασκευή νέας σχολικής μονάδας….προτείνεται η κατασκευή δύο νέων Νηπιαγωγείων στην πόλη του Αργοστολίου, καθώς κανένα από τα πέντε Νηπιαγωγεία που λειτουργούν δεν έχει δική του στέγη….οι σχολικές μονάδες που αντιμετωπίζουν ακόμη προβλήματα στέγασης από τους σεισμούς του 2014 είναι οι παρακάτω: το κτηριακό συγκρότημα του Γυμνασίου-ΓΕΛ Ληξουρίου, το κτηριακό συγκρότημα του 2ου -3ου Γυμνασίου Αργοστολίου και του Εσπερινού Γυμνασίου με Λ.Τ., ένα τμήμα του ΕΠΑΛ Ληξουρίου (εργαστήρια-μηχανουργείο), το κτήριο του Γυμνασίου της Αγίας Θέκλης…».

Παραθέτουμε ενδεικτικά μερικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από την απογραφή του 2011 για την ηλικία των σχολικών συγκροτημάτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης με ότι αυτό συνεπάγεται για περιοχή με έντονη σεισμικότητα.

Σχολικά Κτίρια

Χρονολογία Κατασκευής

Κτίρια αποκλειστικής χρήσης

Κτίρια μερικής χρήσης

Σύνολο

130

14

Προ του 1919

1

2

1919 – 1945

7

0

1946 – 1960

46

6

1961 – 1970

10

0

1971 – 1980

11

2

1981 – 1985

4

2

1986 – 1990

6

0

1991 – 1995

0

0

1996 – 2000

10

0

2001 – 2005

14

0

2006 και μετά

20

2

Υπό κατασκευή

1

0

Πίνακας 1. Ηλικιακό προφίλ σχολικών κτιρίων Κεφαλονιάς (Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ 2011)

Σχολικά Κτίρια

Βασικό υλικό κατασκευής

Κτίρια αποκλειστικής χρήσης

Κτίρια μερικής χρήσης

 

130

14

Μπετόν

93

12

Μέταλλο

6

0

Ξύλο

1

0

Τούβλα – Τσιμεντόλιθοι

8

1

Πέτρα

10

1

Άλλο υλικό

12

0

Πίνακας 2. Ταξινόμηση σχολικών κτιρίων Κεφαλονιάς σύμφωνα με το υλικό κατασκευής (Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ 2011).

Και η κατάσταση στην Π.Ε. Λευκάδας δεν είναι καλλίτερη με τα σχολεία της Βασιλικής να έχουν γίνει «το γεφύρι της Άρτας».

Για τα παμπάλαια και ακατάλληλα κτίρια στην Κέρκυρα (συν.1) και στην Ζάκυνθο (συν.2) επισυνάπτουμε τις καταστάσεις που είχαμε καταθέσει στις συνεδριάσεις του Π.Σ. όταν φέραμε προς συζήτηση το θέμα των σχολικών Υποδομών σε αυτά τα δυο νησιά. Οι βαρύγδουπες δηλώσεις και ευαισθησίες σας για το 2021 στοιβάζονται μαζί με τις τρυφερές ψυχές των νηπίων σε τσίγκινα containers.

Με βάση τα παραπάνω Επερωτάται η κ. Περιφερειάρχης:

  1. Γιατί στους Προϋπολογισμούς του 2020 και 2021 δεν είχατε προγραμματίσει καμιά κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος;

  2. Είναι στο σχέδιο σας για τον Προϋπολογισμό του 2022 να συμπεριλάβετε την κατασκευή νέων σχολικών συγκροτημάτων; Αν ναι ποια είναι αυτά και με τι προϋπολογισμό;

  3. Έχετε συμπεριλάβει κατασκευή νέων σχολικών συγκροτημάτων στο ΕΣΠΑ 2021-2027; Αν ναι, ποια είναι αυτά και με τι προϋπολογισμό;

  4. Έχετε συμπεριλάβει στο Ε.Π.Α. 2021-2025 κατασκευή νέων σχολικών συγκροτημάτων; Αν ναι, ποια είναι αυτά και με τι προϋπολογισμό;

  5. Ποιες Προγραμματικές Συμβάσεις έχετε σε εξέλιξη με τους Δήμους της Περιφέρειας για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων των νησιών μας;

  6. Γιατί στους προϋπολογισμούς του 2020 & 2021 δεν είχατε βάλει ούτε ένα ευρώ για τον Αντισεισμικό Έλεγχο των σχολικών μονάδων των νησιών μας;

  7. Είναι στο σχέδιο σας για τον Προϋπολογισμό του 2022 να συμπεριλάβετε τον Αντισεισμικό Έλεγχο των σχολικών μονάδων; Αν ναι τι ποσό προϋπολογίζετε και για ποια σχολεία;

  8. Πως θα συμβάλλετε ώστε με το δεδομένο της πανδημίας να μην υπάρχει συνωστισμός στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά και στους χώρους προαυλισμού;

  9. Έχετε προγραμματίσει οι σχολικές μεταφορές να μην έχουν πληρότητα πάνω από 50% ανά δρομολόγιο; Έχετε προγραμματίσει έκτακτο επί πλέον ποσό για την χρηματοδότηση του παραπάνω μέτρου;


    ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ:

    «Το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αργοστολίου βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης. Τι έγιναν οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις της Περιφερειακής Αρχής και της κυβέρνησης;»

    Σε ολοκληρωτική κατάρρευση οδηγούνται καθημερινά όλες οι υγειονομικές δομές του νομού μας, με πρώτη το Γ. Ν. Νοσοκομείο Αργοστολίου και μάλιστα εν μέσω του νέου κύματος πανδημίας και του χειμώνα που έρχεται.

    Η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζοντας την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης όλων των προηγούμενων (Ν.Δ.,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ), αλλά και έχοντας τοπικό συμπαραστάτη και χειροκροτητή την σημερινή Περιφερειακή Αρχή (Ν.Δ.-ΚΙΝΑΛ) που συνεχίζει πάνω στα χνάρια της προηγούμενης της ΑΝΑΣΑ(ΣΥΡΙΖΑ), επιδίδονται με σχέδιο στο ξήλωμα κάθε ίχνους δημόσιας υπηρεσίας υγείας που έχει απομείνει στο νομό μας και που προσφέρεται με αυτοθυσία από τους εναπομείναντες ιατρούς, νοσηλευτές, τεχνικό και επικουρικό προσωπικό.

    Νωπές είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του κυβερνητικού βουλευτή Κεφαλονιάς & Ιθάκης στις 13.09.2021 όπου μεταξύ άλλων αναφέρει «…το κράτος γνωρίζει το πρόβλημα που υπάρχει στα νοσοκομεία των νησιών….πρόσφατα συνέβη το περιστατικό με την αναισθησιολόγο που λιποθύμησε εν ώρα εργασίας. Έσπευσαν ορισμένα ΜΜΕ με διάθεση τρομολαγνείας να τρομοκρατήσουν τον κόσμο…ας σταματήσουν λοιπόν συγκεκριμένοι κύκλοι να φοβίζουν τους πολίτες…Είμαι αγανακτισμένος και έχω την ίδια αγωνία με τους συμπολίτες μας, όμως πραγματικά με αυτά που βλέπω δυο χρόνια τώρα μου γεννιούνται διάφορα ερωτήματα για την φανερή άρνηση των ιατρών να καλύψουν τις θέσεις στις συγκεκριμένες ειδικότητες στο νοσοκομείο μας…»,σχολιάζοντας την πρόσφατη στάση εργασίας του Σωματείου Εργαζόμενων του Νοσοκομείου, υπονοώντας προκλητικά ότι οι αγώνες φταίνε για την κατάσταση στο Νοσοκομείο.

    Νωπές και οι δηλώσεις της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στις 19.07.2021 όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «…Αναβαθμίζεται η δημόσια υγεία στα Ιόνια νησιά…» και επαναλαμβάνοντας τα χιλιοειπωμένα ότι: «…Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στηρίζει τα Νοσοκομεία των νησιών: την αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων, τον σύγχρονο εξοπλισμό, το προσωπικό…στηρίζουμε εμπράκτως την δημόσια υγεία…» και συνεχίζει ο Αντιπερειφερειάρχης Υγείας όπου αναφέρει: «…ότι υπάρχουν, ήδη τα σχετικά αιτήματα των υπόλοιπων νοσοκομείων του Ιονίου (…Γ.Ν. Νοσοκομείο Αργοστολίου)….τα οποία η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα φροντίσει να ικανοποιήσει με νέα πρόταση, που θα καταθέσει ως φορέας υλοποίησης του έργου….Υπογραμμίζει δε, ιδιαίτερα για το Γ.Ν.Ν. Κεφαλονιάς έχει προβλεφθεί μελέτη για την κτηριακή αποκατάσταση του νοσοκομείου λόγω των σεισμών…».

    Αυτές τις δηλώσεις για την αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών που υπέστη το Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου όπως και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, από τον σεισμό του Ιανουαρίου του 2014 (κλείνουν 8 χρόνια σε λίγο), αλλά και την χρόνια εγκατάλειψη, τις έχουμε ξανακούσει από την κυβέρνηση Σαμαρά της Ν.Δ-ΚΙΝΑΛ, την κυβέρνηση Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση Μητσοτάκη της Ν.Δ. Τις Περιφερειακές Αρχές Σπύρου της Ν.Δ., Γαλιατσάτου του ΣΥΡΙΖΑ, Κράτσα της Ν.Δ.-ΚΙΝΑΛ και από 5 Διοικητές του Νοσοκομείου.

    Η κατάρρευση συνεχίζεται και στο ζήτημα της στελέχωσης και εξοπλισμού του Νοσοκομείου που θα το αναφέρουμε σε τίτλους:

    • Η κάλυψη των θέσεων προσωπικού φθάνει το 50%.

    • Ο μοναδικός Παθολόγος του Νοσοκομείου βγήκε σε αναστολή.

    • Η μοναδική Αναισθησιολόγος πρόσφατα λιποθύμησε εν ώρα εργασίας.

    • Η έλλειψη τεχνικού προσωπικού είναι σχεδόν καθολική.

    • Πρόσφατα η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού που εξυπηρετεί 30 ασθενείς, με βάση δημοσιεύματα, δεν μπορούσε να τους εξυπηρετήσει όλους.

    • Υπάρχει μια Πνευμονολόγος για όλο το Νοσοκομείο (Μονάδα CovidT.E.Π. άλλα περιστατικά).

    • Ασθενοφόρα παραμένουν ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης προσωπικού.

    • Δεν υπάρχει όλο το 24ωρο ασθενοφόρο σε Αργοστόλι, Ληξούρι, Σάμη, ΄Ερισσο, Σκάλα, με αποτέλεσμα να είναι πια συχνό το φαινόμενο να μεταφέρονται επείγοντα περιστατικά είτε εντός Κεφαλονιάς αλλά και εκτός με ιδιωτικά αυτοκίνητα και σε καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων.

    • Οι αερομεταφορές ασθενών είναι καθημερινές, όταν αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν, ενώ πολλές φορές πραγματοποιούνται 2 ανά ημέρα.

    • Οι μεταφορές ιατρών από τα Κ. Υγείας προς το Νοσοκομείο αδειάζουν την ΠΦΥ.

    • Τα Αγροτικά και Περιφερειακά Ιατρεία λειτουργούν ελάχιστες ημέρες τον μήνα.

    • Η Μ.Ε.Θ. με τα 5 σύγχρονα κρεβάτια δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα τα μηχανήματα να απαξιώνονται και η ζωή των ασθενών να παίζεται κορώνα γράμματα.

    • Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στα πλαίσια του αντιδραστικού σχεδίου για το ‘’Νέο Ε.Σ.Υ.” ανακοίνωσε το κλείσιμο των Νοσοκομείων που βρίσκονται σε μικρή χιλιομετρική απόστασημε άμεση συνέπεια το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου.

    Με βάση τα παραπάνω Επερωτάται η κ. Περιφερειάρχης:

    1. Πότε θα ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης στο Γ. Ν. Νοσοκομείο Αργοστολίου;

    2. Θα διεκδικήσετε από την κυβέρνηση την έκτακτη χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Αργοστολίου;

    3. Θα απαιτήσετε από την κυβέρνηση:

    • Την άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και υπόλοιπου προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων;

    • Την λειτουργία και στελέχωση όλων των ασθενοφόρων που είναι α κινητοποιημένα από έλλειψη προσωπικού;

    • Να υπάρχουν όλο το 24ωρο ασθενοφόρα για να μην χάνονται άλλες ζωές συνανθρώπων μας;

    • Να λειτουργούν μόνιμα και να είναι εξοπλισμένα όλα τα Αγροτικά και Περιφερειακά Ιατρεία;

    • Να λειτουργήσει ΑΜΕΣΑ η Μ.Ε.Θ.;

    • Να μην κλείσει η υποβαθμιστεί το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, αλλά τουναντίον να στελεχωθεί και να εξοπλιστεί πλήρως;

    4. Θα καταδικάσετε τις δηλώσεις του κυβερνητικού βουλευτή Κεφαλονιάς & Ιθάκης ότι κάνουν ζημιά οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων;


Επερώτηση

Για τις καθυστερήσεις στην εξέλιξη του έργου του Περιφερειακού Δρόμου στο Καλαμίτσι στην Π. Ε. Λευκάδας

Οι διαχρονικές καθυστερήσεις στο έργο του περιφερειακού δρόμου στο Καλαμίτσι

της ΠΕ Λευκάδας, οξύνουν κάθε χρόνο το ήδη μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία κατοίκων και επισκεπτών.

Πρόκειται για ένα έργο που εξαγγέλθηκε πολλές φορές τα τελευταία χρόνια από όλες τις προηγούμενες περιφερειακές αρχές. Το έργο αυτό, λόγω της οξύτητας του προβλήματος και κάτω από την πίεση των κατοίκων, εντάχθηκε το 2018 από την προηγούμενη κυβέρνηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από τότε «ούτε φωνή ούτε ακρόαση».

Την υλοποίησή του, η σημερινή περιφερειακή αρχή, στα λόγια, το έχει αναγάγει σε ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Η μόνη ενέργεια που ξεκίνησε να πραγματοποιείται ήταν η έναρξη των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων, το Νοέμβρη του 2020, η οποία όπως ξεκίνησε έτσι και σταμάτησε. Τώρα προκύπτει «θέμα επανεξέτασης» του τεχνικού μέρους της μελέτης, και όπως φαίνεται προμηνύονται νέες καθυστερήσεις.

Για μια ακόμη φορά θέλουμε να επισημάνουμε ότι το Καλαμίτσι είναι ένα χωριό με αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα τόσο για την ίδια την περιοχή όσο και για τις άλλες παραλίες της δυτικής ακτογραμμής της Λευκάδας. Το καλοκαίρι η κατάσταση είναι ασφυκτική. Ο επαρχιακός δρόμος για την εποχή κατασκευής του ήταν επαρκής, όμως όχι για τις σημερινές συνθήκες. τα ασθενοφόρα περνάνε με δυσκολία σε σημείο που καθίσταται απαγορευτική η διέλευσή τους. Επίσης, στην περιοχή υπάρχει δάσος περίπου 70 στρεμμάτων και δεν υπάρχει δρόμος για την πυροπροστασία, αλλά ούτε και άλλη δίοδος διαφυγής σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων συνεχίζονται, τα φανάρια στην αρχή και στο τέλος του χωριού, που η περιφερειακή αρχή δεν φρόντισε ούτε μπαταρίες να έχουν, δεν αποτελούν λύση, και αυτό φάνηκε με την πρώτη αναποδιά όταν σταμάτησαν να λειτουργούν.

Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι έργα τα οποία μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των κατοίκων, να βελτιώσουν την καθημερινότητα και να συμβάλλουν στην αντιπυρική προστασία κλπ. είναι τελευταία σε προτεραιότητα για όλες τις κυβερνήσεις και την τοπική διοίκηση σε όλα τα επίπεδα αφού υπηρετεί αυτήν την πολιτική. Όλα αυτά συνοδεύονται από τη διαχρονική κοροϊδία των προηγούμενων διοικήσεων αλλά και της τωρινής προς τους κατοίκους του Καλαμιτσίου, αλλά και όλης της Δυτικής Λευκάδας, η οποία καλά κρατεί.

Επερωτάται η κ. Περιφερειάρχης:

  1. Ποιος φορέας ζήτησε την επανεξέταση του τεχνικού μέρους της μελέτης;

  2. Για ποιο λόγο καθυστερεί η διαδικασία των απαλλοτριώσεων;

  3. Ποιες είναι οι επόμενες ενέργειες για τη συνέχεια της υλοποίησης του έργου;

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search