• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Ιονίων Νήσων Πέμπτη 30/9 - Ο νεοεπιθεωρητισμός δε θα περάσει!

September 29, 2021 548

H ΕΛΜΕ Κέρκυρας με ανακοίνωσή της καταγγέλλει μεταξύ άλλων: "Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αντί να λύσουν τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων, αντί να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών, επιλέγουν τον απαράδεκτο δρόμο των απειλών, των εκφοβισμών και της τρομοκρατίας. Η παράλογη επιχείρηση επιβολής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη δε θα περάσει." Και ακόμα τονίζει: " Είναι ντροπή στη Β΄ φάση πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, να έρχονται στην Κέρκυρα μόνο εννιά (9), όταν τα κενά είναι πάνω από 60." καλώντας σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Ιονίων Νήσων της Πέμπτη στις 10.30

Αναλυτικά:

Ο νεοεπιθεωρητισμός ΔΕ θα περάσει

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΔΕ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΜΠΤΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10:30

Δύο χρόνια τώρα οι εκπαιδευτικοί έχουν χρησιμοποιήσει κάθε μέσο ώστε να σταθούν δίπλα στους μαθητές τους. Γνωστικά, παιδαγωγικά ψυχολογικά. Τα εκπαιδευτικά σωματεία κι ο κάθε εκπαιδευτικός ξεχωριστά, από την πρώτη καραντίνα, με το σύνθημα «ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ – ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ», στάθηκαν δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειές τους, κράτησαν ανοιχτή την εκπαιδευτική και παιδαγωγική διαδικασία, στις δύσκολες -για όλους- συνθήκες εγκλεισμού. Χωρίς καμία υποστήριξη, από την κυβέρνηση, το Υπουργείο και τους τοπικούς παρατρεχάμενούς τους, με αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια, μπορέσαμε και ξεπεράσαμε -σε μεγάλο βαθμό- τις δυσκολίες των καινούριων συνθηκών και των εμποδίων που έβαζε το Υπουργείο.

Η απουσία του Υπουργείου ήταν εκκωφαντική. Καμία υποστήριξη δεν έδωσε, τόσο σε μαθητές, όσο και σε εκπαιδευτικούς, κανέναν τεχνολογικό εξοπλισμό, πουθενά δωρεάν ίντερνετ, όπως ήταν η απαίτηση όλου του εκπαιδευτικού κόσμου. Ακόμα κι αυτή η επιμόρφωση για την τηλεκπαίδευση, ξεκίνησε αφού είχαν τελειώσει όλες οι καραντίνες. Το μόνο που έκανε καλά το Υπουργείο και η κυβέρνηση, ήταν να βγάζει εκφοβιστικές εγκυκλίους (βαθμοί, καταλήψεις) και να ψηφίζει αντιεκπαιδευτικούς νόμους που διαλύουν το δημόσιο σχολείο.

Το είχαμε πει από τότε ως ΕΛΜΕ: Η συνεισφορά των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δε θα επιτρέψουμε να γίνει φάρμακο «δια πάσα νόσο». Όπως καταλήψεις, χιόνια, σεισμοί.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αντί να λύσουν τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων, αντί να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών, επιλέγουν τον απαράδεκτο δρόμο των απειλών, των εκφοβισμών και της τρομοκρατίας.

Η παράλογη επιχείρηση επιβολής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη δε θα περάσει.

Ο ΠΔΕ Ιονίων Νήσων, ο οποίος με χαρακτηριστική ευκολία μοιράζει διαταγές και εκδίδει κατά τεκμήριο νομικά αβάσιμες προς εφαρμογή οδηγίες, καλά θα κάνει να κοιτάει πρώτα τις δικές του ευθύνες πριν αρχίσει να κουνάει το δάχτυλο στους εκπαιδευτικούς.

Η «αγωνία» η δικιά του και της Υπουργού Παιδείας περιορίστηκε υποκριτικά και μόνο στην απώλεια ωρών λόγω καταλήψεων. Δεν εξέφρασε την ίδια αγωνία για τις χιλιάδες ώρες που χάνονται κάθε βδομάδα λόγω έλλειψης προσωπικού και υποδομών.

· Είναι ντροπή στη Β΄ φάση πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, να έρχονται στην Κέρκυρα μόνο εννιά (9), όταν τα κενά είναι πάνω από 60.

· Είναι ντροπή να συγχωνεύονται τμήματα, εν μέσω πανδημίας και ενώ υπάρχουν και αίθουσες και καθηγητές.

· Είναι ντροπή για την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της, να μην έχει ικανοποιήσει ούτε ένα αίτημα, από τα πολλά που έχουν θέσει εκπαιδευτικοί, γονείς εργαζόμενοι και οι μαθητές με τις κινητοποιήσεις τους, προσθέτοντας κι άλλα βάρη στην ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητα που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα: Μείωση αριθμού μαθητών, αίθουσες, μεταφορές, προσλήψεις εκπαιδευτικών, μέσα ατομικής προστασίας, ΕΒΕ, τράπεζα θεμάτων, αξιολόγηση και άλλα πολλά.

Η «κίβδηλη» αγωνία τους προκαλεί την κοινωνία και ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο. Ξεπερνάει κάθε όριο θέλοντας να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε ομάδα καταστολής των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Είναι αυτονόητο ότι κανείς/καμία εκπαιδευτικός δεν πρόκειται να προδώσει τις παιδαγωγικές και δημοκρατικές αρχές του .

Επαναλαμβάνουμε ότι κανένας νόμος δεν μπορεί να προβλέπει υποχρέωση των εκπαιδευτικών να διαθέτουν τέτοιο εξοπλισμό ή να χρησιμοποιούν δικά τους μέσα.

Είναι απαράδεκτος ο εκβιασμός σε συναδέλφους να μετατρέπονται όμηροι στα κυβερνητικά παιχνίδια

Η ΟΛΜΕ σε υλοποίηση της απόφασης της Συνέλευσης Προέδρων στις 25/9/2021, έχει ήδη δώσει εντολή στη νομική της σύμβουλο να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κήρυξη απεργίας - αποχής από την τηλεκπαίδευση σε σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη. Μόλις ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες και τεθεί σε ισχύ η απεργία αποχή θα υπάρξει άμεση ενημέρωση από το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search