• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Κακοκαιρία Αθηνά: Συναγερμός από την Πολιτική Προστασία για Κέρκυρα και Κεφαλονιά – Τι μήνυμα στάλθηκε στους κατοίκους

October 06, 2021 433

 

 

Η κακοκαιρία Αθηνά ξεκίνησε την επέλασή της και στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους των νησιών του Ιονίου από την Πολιτική Προστασία λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. 

Στο μήνυμα που πήγε σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά γίνεται προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή και συνιστά στους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή μπορεί να πλημμυρίσουν.

Η κακοκαιρία «Αθηνά» είναι η πρώτη που «βαφτίζεται» από την ΕΜΥ, κάτι που έως τώρα έκανε το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), στο πλαίσιο της νέας τριμερούς επίσημης συνεργασίας των μετεωρολογικών υπηρεσιών Ελλάδας (ΕΜΥ), Κύπρου (DoM) και Ισραήλ, υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO) και του Δικτύου Ευρωπαϊκών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών (EIG- EUMETNET), με σκοπό την ονοματοδοσία μετεωρολογικών συστημάτων που προβλέπεται να προκαλέσουν πολύ ισχυρά φαινόμενα, κατά τη διάρκεια της ψυχρής αλλά και της θερμής περιόδου του έτους.

 

Έχει συμφωνηθεί από τις τρεις υπηρεσίες η ονοματοδοσία των ισχυρών καιρικών φαινομένων με χρήση κατά σειρά για το προσεχές 12μηνο των εξής ονομάτων από την ακόλουθη κοινή λίστα: Athina, Ballos, Carmel, Diomedes, Elpis, Filippos, Genesis, Helios, Irit, Kalypso, Lavi, Meliti, Nikias, Ora, Paris, Raphael, Semeli, Thomas, Uranis, Vion, Xenios, Yasmin, Zefyros. Συνεπώς η επόμενη κακοκαιρία στην περιοχή θα ονομαστεί Μπάλλος και η μεθεπόμενη Κάρμελ.

Καιρός – Καλλιάνος: Προειδοποίηση για πλημμύρες

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι η ισχυρή κακοκαιρία θα ξεκινήσει αργά το βράδυ από τη δυτική Ελλάδα, με έντονες βροχές στα Επτάνησα και τα δυτικά ηπειρωτικά, με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι και θα φτάνουν ακόμα και τα 7 μποφόρ.

«Αύριο, Πέμπτη, τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βορειοδυτικής Ελλάδας, στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία» πρόσθεσε ο Γιάννης Καλλιάνος, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να εμφανιστούν και πλημμυρικά φαινόμενα από τις έντονες βροχοπτώσεις.

 

«Φέτος αυτές οι βροχοπτώσεις, οι πολύ έντονες, έρχονται πιο γρήγορα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια» συμπλήρωσε ο μετεωρολόγος του MEGA, καταλήγοντας ότι την Παρασκευή τα φαινόμενα θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα, ακόμα και στην Αττική.

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Αναλυτικά ο καιρός για αύριο

Σύμφωνα με το meteo του ΕΑΑ, την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζόπτωση και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Στο Βόρειο Ιόνιο και στην Κέρκυρα είναι πιθανό το χαλάζι να έχει σχετικά μεγάλο μέγεθος.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 22, στην Ήπειρο από 9 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 25 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 24 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 25 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search