• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Η ασφάλεια του οδικού δικτύου των νησιών του Ιονίου συνώνυμο της εγκατάλειψης

October 14, 2021 441

Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ

Ως Λαϊκή Συσπείρωση είναι η πολλοστή φορά που φέρνουμε θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα προβλήματα του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου των νησιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Το θεωρούμε ένα από τα βασικά προβλήματα των νησιών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Η κατάσταση που επικρατεί, χρόνια τώρα, επιβεβαιώνει ότι δεν ιεραρχείται ως προτεραιότητα από τις Περιφερειακές Αρχές και τις κυβερνήσεις, δεν κατευθύνονται τα αναγκαία κονδύλια παρά μόνο αν οι εργασίες συνδέονται με τους αναπτυξιακούς στόχους της κεντρικής και ευρωπαϊκής πολιτικής στρατηγικής. Κατεύθυνση που υπηρετεί η σημερινή Περιφερειακή Αρχή (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) αλλά και η προηγούμενη της ΑΝΑΣΑ (ΣΥΡΙΖΑ) και με την οποία είμαστε εκ διαμέτρου αντίθετοι.

Αποτελεί πολιτική υποκρισία από τη μια να διαβεβαιώνουν για την ανθρώπινη ευαισθησία τους απέναντι στα θανατηφόρα και σοβαρά τροχαία ατυχήματα, και από την άλλη η πολιτική πρακτική για το οδικό δίκτυο να δημιουργεί προϋποθέσεις ατυχημάτων.

Ακούγονται ως αυτονόητες οι εκκλήσεις στην ατομική ευθύνη του καθενός, είτε είναι πεζός, είτε οδηγός, να μαθαίνουν τα παιδιά κανόνες οδικής κυκλοφορίας, να ενημερώνονται οι γονείς, να τιμωρούνται οι παραβάτες. Ποιος μπορεί να έχει αντίρρηση σε τέτοιες επισημάνσεις. Όμως αυτές όχι μόνο δεν φτάνουν αλλά αξιοποιούνται για να, κρύβονται εντέχνως οι τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων αλλά και των Περιφερειακών Αρχών.

Για άλλη μια φορά “η ατομική ευθύνη” κουκουλώνει την συλλογική ευθύνη μιας πολιτικής που θέτει ως προτεραιότητα τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και την ανταγωνιστικότητα τους. Μιας πολιτικής που αποδεικνύεται ότι τα κέρδη δεν συμβιβάζονται με τους αναγκαίους όρους οδικής ασφάλειας και προστασίας της ζωής του λαού. Και για την Οδική Ασφάλεια, «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι».

Ειδικότερα σήμερα, που το οδικό δίκτυο εκτός από ασυντήρητο και παραμελημένο έχει υποστεί και καταστροφές, είναι επιτακτική ανάγκη να αναδειχθούν οι ελλείψεις που αφορούν τις διαγραμμίσεις, τις προστατευτικές μπάρες ασφαλείας, τον φωτισμό, την σήμανση και την θαμνοκοπή, τις λακκούβες. Γιατί οι ελλιπείς σημάνσεις, η ανυπαρξία στηθαίων ασφαλείας και φωτισμού από το σύνολο σχεδόν του επαρχιακού οδικού δικτύου είναι αυτά που σκοτώνουν.

Θα αναφέρουμε ενδεικτικά-χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Στην Κέρκυρα στο δρόμο Λευκίμμης-Αχιλλείων έλλειψη φαναριών αλλά και συνολικά έλλειψη διαγραμμίσεων, επαρκούς φωτισμού, σήμανσης, μπάρες ασφάλειας και γεμάτο λακκούβες οδικό δίκτυο και έλλειψη θαμνοκοπής. Αντίστοιχα και στο Βόρειο συγκρότημα.

Στην Λευκάδα στην Νικιάνα έλλειψη διαγραμμίσεων και διαβάσεων. Στην Εγκλουβή έλλειψη φώτων και διαγραμμίσεων, αλλά και συνολικά στο οδικό δίκτυο έλλειψη θαμνοκοπής, επαρκούς φωτισμού, στηθαίων ασφαλείας.

Στην Κεφαλονιά & Ιθάκη η παντελής έλλειψη διαγραμμίσεων «καλύφθηκε» με διαγωνισμό 38.000 ευρώ περίπου, που η εταιρεία έδωσε έκπτωση 55% δηλαδή το κόστος είναι 17.000 ευρώ περίπου

που αντιστοιχεί σε έργο 10χλμ. Επίσης ο κεντρικός δρόμος της Κρανιάς στο Αργοστόλι που τον διαχειρίζεται η Π.Ι.Ν. έχει πάνω από το 50% του φωτισμού με καμένες λάμπες (75 φωτιστικά στα 145 είναι σβηστά), με χόρτα στον κεντρικό άξονα, με σβησμένες διαγραμμίσεις. Τα ίδια στο Επαρχιακό δίκτυο της Πυλάρου, Λειβαθούς, Παλλικής, Ιθάκης και αλλού. Γεμάτο λακκούβες, κατεστραμμένες ή ελλιπείς μπάρες ασφαλείας και λακκούβες.

Στην Ζάκυνθο στον δρόμο Ξυγκιά - Αλυκές ελλείψεις φωτισμού και διαγραμμίσεων. Συνολικά στο Επαρχιακό Οδικό δίκτυο ελλιπή θαμνοκοπή και μέτρων ασφαλείας.

Με βάση τα παραπάνω Επερωτάται η κ. Περιφερειάρχης:

1. Να μας ενημερώσει για το ποσό που έχει διατεθεί στους προϋπολογισμούς του 2020 και 2021 ανά Π.Ε. για την Οδική Ασφάλεια και συγκεκριμένα για διαγραμμίσεις, μπάρες προστασίας, σήμανση και οδοφωτισμό; Πόσο και που έχει υλοποιηθεί;

2. Τί προγραμματίζεται για το 2022 ανά Π.Ε. για διαγραμμίσεις, μπάρες ασφαλείας, σήμανση και οδοφωτισμό;

3. Θα κάνετε άμεσες ενέργειες για τα ενδεικτικά σημεία που αναφέραμε αλλά και για άλλα που είναι επικίνδυνα για την ζωή και την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών ενόψει μάλιστα του Χειμώνα;

4. Θα ζητήσετε άμεση χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες;

5. Θα ζητήσετε προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και θα εξοπλίσετε την Περιφέρεια με τα απαραίτητα μηχανήματα για τις παραπάνω δράσεις;

6. Ποιος είναι ο αριθμός των υπαλλήλων, αλλά και των μηχανημάτων που ασχολούνται με το παραπάνω έργο ανά Π.Ε.;

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search