• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Η 1η Σύνοδος Προέδρων Πανεπιστημιακών Ερευνητικών Κέντρων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

October 25, 2021 116Στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα πραγματοποιηθεί η 1η Σύνοδος Προέδρων των Διοικητικών Συμβουλίων των Πανεπιστημιακών Ερευνητικών Κέντρων και Τεχνολογικών Πάρκων, την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου.

Η Σύνοδος των προέδρων των ΠΕΚ συνδιοργανώνεται από κοινού από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Η ανακοίνωση


Την 1η Σύνοδο των Προέδρων των Διοικητικών Συμβουλίων των Πανεπιστημιακών Ερευνητικών Κέντρων (Π.Ε.Κ.) και των Τεχνολογικών Πάρκων πρόκειται να φιλοξενήσει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στις 29 Οκτωβρίου στο κτήριο της Ιονίου Ακαδημίας.

Στόχος της Συνόδου αποτελεί η συζήτηση, η ανταλλαγή απόψεων και η αποτύπωση των μέχρι τώρα δεδομένων από την οργάνωση και τη λειτουργία των νεοσύστατων Π.Ε.Κ. και των Τεχνολογικών Πάρκων, καθώς και ο προσδιορισμός καλών πρακτικών λειτουργίας και η καλλιέργεια γόνιμων ερευνητικών συνεργειών.

Στη Σύνοδο, η οποία θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης, θα συμμετέχουν οι Αντιπρυτάνεις Έρευνας και οι Πρόεδροι των Π.Ε.Κ. και των Τεχνολογικών Πάρκων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Πατρών, Πελοποννήσου και Κρήτης.

Της Συνόδου θα προεδρεύσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο θα εκπροσωπηθεί από τον Πρύτανη Καθηγητή κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης Καθηγητή κ. Σπυρίδωνα Γεωργάτο και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το οποίο θα εκπροσωπηθεί από τον Πρύτανη του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, Καθηγητή κ. Ανδρέα Φλώρο, την Αντιπρύτανη Έρευνας, Δια Βίου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης, Αναπλ. Καθηγήτρια κα. Χριστίνα Μπενέκη και τον Πρόεδρο του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητή κ. Παναγιώτη Βλάμο.

Σε δήλωσή του σχετικά με την πραγματοποίηση της 1ης αυτής Συνόδου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αλμπάνης ανέφερε ότι «τα Πανεπιστημιακά Ερευνητικά Κέντρα που είναι ένας νέος θεσμός και τα Τεχνολογικά Πάρκα των Πανεπιστημίων καλούνται να συνδυάσουν την ανάπτυξη των ερευνητικών υποδομών και συνεργασιών με την καινοτομία και την τεχνολογική ανάπτυξη της χώρας. Στην 1η συνάντηση που διοργανώνεται από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα θα δοθεί η δυνατότητα για εκτεταμένη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για την ενίσχυση του ρόλου και των δραστηριοτήτων του ΠΕΚ και των Πάρκων, την αναζήτηση πόρων και τη βελτίωση των πρακτικών λειτουργίας. Άλλωστε, τα ΠΕΚ από μόνα τους αποτελούν σημαντικά Κέντρα Αριστείας των Περιφερειακών Πανεπιστημίων αφού συντονίζουν δυναμικές ερευνητικές ομάδες των Ιδρυμάτων σε συνδυασμό με τις μεγάλες υποδομές».

Από την πλευρά του, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Φλώρος επεσήμανε ότι «με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στην πόλη της Κέρκυρας την 1η Σύνοδο των Προέδρων των Πανεπιστημιακών Ερευνητικών Κέντρων και Τεχνολογικών Πάρκων των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Ενός πρόσφατα θεσπισμένου τύπου ερευνητικής δομής, ο οποίος μπορεί να συμβάλλει στην καλλιέργεια της διεπιστημονικής έρευνας εντός των ιδρυμάτων, με την συνέργεια επιστημόνων από διαφορετικά Τμήματα και Εργαστήρια. Αυτή την στιγμή, τα Πανεπιστημιακά Ερευνητικά Κέντρα, για να αξιοποιήσουν τις πραγματικές προοπτικές τους, πρέπει να υποστηριχθούν σε θεσμικό επίπεδο, ούτως ώστε να εξασφαλιστούν οι βασικές προϋποθέσεις ουσιαστικής λειτουργίας τους», τονίζοντας ότι «στην επικείμενη σύνοδο, θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα, δημιουργώντας ένα βήμα διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων και καλών πρακτικών, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην οριοθέτηση προτάσεων προς την πολιτεία για την ενίσχυση του ρόλου των Π.Ε.Κ.».

«Ως βασικοί στόχοι της Συνόδου έχουν τεθεί τόσο ο καθορισμός του νομικού πλαισίου λειτουργίας των Π.Ε.Κ., όσο και οι επιστημονικές συνέργειες ανάμεσα σε Π.Ε.Κ. και Τεχνολογικά Πάρκα και η δημιουργία ερευνητικών cluster εξειδίκευσης και αριστείας. Σε ότι αφορά το Π.Ε.Κ. του Ιονίου Πανεπιστημίου θα παρουσιαστεί ο οδικός χάρτης ανάπτυξης και λειτουργίας του για την επόμενη τριετία με συγκεκριμένη στοχοθεσία», ανέφερε ο Πρόεδρος του Π.Ε.Κ. του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος.

Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, ενώ για τους συμμετέχοντες, για τους οποίους δεν είναι εφικτή η διά ζώσης συμμετοχή, θα παρέχεται η δυνατότητα διαδικτυακής σύνδεσης.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« November 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search