• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Στα λόγια καταδικάζουν τους φασίστες ... στην πράξη τους βάζουν πλάτη

October 31, 2021 412

Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων

ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ… ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΗ

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως τα διδάγματα από την 28η Οκτωβρίου του 1940 και την κατοπινή ηρωική πάλη του ελληνικού λαού, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, εμπνέουν τους αγώνες σήμερα ενάντια στο σύστημα που γεννά το φασισμό, τις κρίσεις, τους πολέμους.

Αδιαμφισβήτητο γεγονός επίσης είναι πως τα διδάγματα αυτά σηματοδοτούν την αναγκαία ενότητα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών δυνάμεων απέναντι στην ψευδεπίγραφη "εθνική ομοψυχία", πίσω από την οποία κρύβεται η εξαπάτηση του λαού και ο εγκλωβισμός του στους κάθε φορά "εθνικούς στόχους" του κεφαλαίου. Άλλωστε, η εξέλιξη του λαϊκού αγώνα καθ’ όλη τη δεκαετία του ‘40 σφραγίστηκε από την ασυμφιλίωτη αντίθεση που αντικειμενικά υπάρχει ανάμεσα στη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία από τη μία και την εκμεταλλεύτρια αστική τάξη από την άλλη.

Ένα μικρό, αλλά χαρακτηριστικό παράδειγμα της αλήθειας των πιο πάνω είναι και οι δηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940 που η Περιφερειάρχης Ι.Ν. θεώρησε «καθήκον» της να κάμει και που , μεταξύ άλλων, μας είπε και τα εξής : «…Το Ελληνικό ΟΧΙ του 1940 στο ναζισμό , τα δεινά της κατοχής, ο ηρωικός αγώνας του ελληνικού λαού απέναντι στην βία και τον φασισμό, μας πλημμυρίζουν με δέος και υπερηφάνεια… ».

Πρέπει πραγματικά κάποιος να διαθέτει μπόλικο πολιτικό θράσος και υποτίμηση προς τον λαό, για να προβαίνει σε τέτοιες υποκριτικές δηλώσεις όταν μόλις 5 μέρες νωρίτερα στην συνεδρίαση του Π.Σ. , μαζί με τον κ. Σπύρου έδωσαν μάχη για να μη συζητηθεί –προσοχή :όχι για να μη ψηφισθεί, αλλά για να μη συζητηθεί καν!— ψήφισμα που έφερε η Λαϊκή Συσπείρωση για καταδίκη των φασιστοειδών που το τελευταίο καιρό, με την ανοχή της κυβέρνησης, σήκωσαν κεφάλι . Στο ψήφισμα αυτό η Λαϊκή Συσπείρωση , μεταξύ άλλων, ζητούσε : «…Το Π.Σ Ιονίων νήσων, καταδικάζει απερίφραστα τις δολοφονικές επιθέσεις φασιστικών ομάδων ενάντια σε μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και εργαζόμενους…» και επεσήμαινε «….ότι ο αγώνας για να ηττηθεί η ναζιστική ιδεολογία και πρακτική δεν ολοκληρώθηκε με την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Τα τάγματα εφόδου εθνικιστικών, φασιστικών δυνάμεων επανεμφανίζονται, σηκώνουν κεφάλι, επιτίθενται και τρομοκρατούν…»

Η συζήτηση του ψηφίσματος αυτού , απαγορεύθηκε μετά βδελυγμίας από τις παρατάξεις της πλειοψηφίας με το απαράδεκτο επιχείρημα του συμψηφισμού των μαθητικών κινητοποιήσεων με τις επιθέσεις των φασιστοειδών.. Βέβαια το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ( 18 κατά της συζήτησης-17 υπέρ ) έδειξε πως κάποιοι περιφερειακοί σύμβουλοι από τις παρατάξεις της πλειοψηφίας ,προς τιμή τους, δεν υπάκουσαν στις εντολές Κράτσα-Σπύρου και υπερψήφισαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Έδειξε ακόμη ότι για να περάσουν την άποψη τους χρειάστηκαν την επικουρία της παράταξης της Χρυσής Αυγής, κάτι που άλλωστε συμβαίνει συχνά το τελευταίο καιρό στο Π.Σ. Ι.Ν. και που ασμένως αποδέχονται οι παρατάξεις της πλειοψηφίας.

Αλλά πως, αλήθεια, μπορούσε να γίνει και αλλιώς ; Όταν η Περιφερειάρχης στο μήνυμά της που αναφέραμε πιο πάνω ούτε λίγο ούτε πολύ αποκαλεί τους φασίστες αδέλφια μας. Για του λόγου το αληθές στο μήνυμα της κατά λέξη αναφέρει : «….Αναδεικνύουν την ιστορική σημασία της ένωσης των ευρωπαϊκών κρατών που ξεπέρασαν τους αδελφοκτόνους ανταγωνισμούς τους και πάνω στα συντρίμμια των πολέμων έβαλαν τις βάσεις για την ειρήνη και την ευημερία μας.». Η κα Περιφερειάρχης γράφοντας ξανά την ιστορία, αποκαλεί το μεγάλο αντιφασιστικό πόλεμο που έδωσαν οι λαοί ενάντια στο τέρας του φασισμού-ναζισμού , με τίμημα πάνω από 50 εκατομμύρια νεκρούς , αδελφοκτόνο !!! Από αυτό και μόνο εξηγείται και η επιμονή Κράτσα – Σπύρου να μη συζητηθεί το ψήφισμα . Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο! Ματαιοπονούν όμως! Γιατί σήμερα ο λαός ξέρει την αλήθεια και στηρίζεται στην ιστορική πείρα. Γνωρίζει καλά πως η δικαστική απόφαση καταδίκης της εγκληματικής Χρυσής Αυγής πριν ένα χρόνο, παρότι αναγκαία, δεν αρκεί για να ηττηθεί ο φασισμός. Το σύστημα που τον θρέφει είναι εδώ, όπως είναι εδώ και οι πολύμορφες διασυνδέσεις του με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και της εργοδοσίας, αλλά και η ανοχή από δυνάμεις του αστικού πολιτικού συστήματος. Ανοχή τόσο από εκείνες τις δυνάμεις που προβάλλουν το αστικό ιδεολόγημα των δύο άκρων, όσο και από αυτές που συσκοτίζουν την ταξική ουσία του φασισμού, αποκόπτοντάς τον από την καπιταλιστική μήτρα που τον γεννά.

Γνωρίζει ακόμη καλά το ιστορικό δίδαγμα που βγήκε μέσα από την πάλη της δεκαετίας του 1940.΄Ότι δηλ. η μαζική εργατική - λαϊκή πάλη μπορεί να ανατρέψει και τον αρνητικότερο συσχετισμό δυνάμεων, ότι ο αγώνας ενάντια στην ξένη κατοχή και τον φασισμό, μπορεί να είναι αποφασιστικός και νικηφόρος, μόνο όταν συνδέεται με την πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ

Πρόταση ψηφίσματος για την καταδίκη της εγκληματικής δράσης φασιστικών ομάδων στη Θεσσαλονίκη

Το Π.Σ Ιονίων νήσων, καταδικάζει απερίφραστα τις δολοφονικές επιθέσεις φασιστικών ομάδων ενάντια σε μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και εργαζόμενους. Ταυτόχρονα καταδικάζει συνολικά την εγκληματική δράση των φασιστικών συμμοριών η οποία επεκτάθηκε στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, στην πλατεία Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης ενάντια σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και σε αντιφασίστες στο Ηράκλειο Αττικής.

Η μετατροπή του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης για ημέρες σε ορμητήριο φασιστικών εγκληματικών συμμοριών και οι δολοφονικές επιθέσεις, υπογραμμίζουν ότι ο αγώνας για να ηττηθεί η ναζιστική ιδεολογία και πρακτική δεν ολοκληρώθηκε με την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Τα τάγματα εφόδου εθνικιστικών, φασιστικών δυνάμεων επανεμφανίζονται, σηκώνουν κεφάλι, επιτίθενται και τρομοκρατούν..

Το Π.Σ Ιονίων Νήσων, συμπαραστέκεται στους μαθητές και τον αγώνα τους για σχολεία ανοιχτά, με ουσιαστικά μέτρα προστασίας απέναντι στην πανδημία και αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, για να απομονωθεί παντού η εγκληματική ιδεολογία και δράση των ναζιστών, όποιο προκάλυμμα κι αν χρησιμοποιούν κάθε φορά αυτοί.

Ζητά από την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η εγκληματική δράση αυτών των φασιστικών ομάδων που θέλουν να τρομοκρατήσουν το μαθητικό κίνημα και την εκπαιδευτική κοινότητα, γενικότερα όποιον ορθώνει ανάστημα απέναντί τους, να εντοπισθούν και να τιμωρηθούν οι πρωταίτιοι των προαναφερθέντων δολοφονικών επιθέσεων, να διερευνηθούν ευθύνες κρατικών μηχανισμών για την είσοδο των κουκουλοφόρων στο σχολικό συγκρότημα.

Εκφράζει την αντίθεσή του στη συνέχιση της συμμετοχής της παράταξης "Ελληνική Αυγή για τα Ιόνια" και των εκλεγμένων συμβούλων με αυτόν το συνδυασμό στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που στηρίχθηκε από την ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή.

Ζητά από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Εσωτερικών να προωθήσουν νομοθετική ρύθμιση για την αποπομπή της συμμετοχής τους απ’ όλα τα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια της χώρας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search