• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Επιμελητήριο Κέρκυρας: Ρυθμίσεις για τη χρήση αιγιαλού

April 23, 2020 4596

 

 

Με επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος Γιώργος Χονδρογιάννης, το Επιμελητήριο Κέρκυρας ζητά από την ΕΤΑΔ και την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου τη λήψη μέτρων για τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής που κάνουν χρήση του αιγιαλού  

Αναλυτικά: 
«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να αναφερθούμε στην λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής που κάνουν χρήση του Αιγιαλού κατά την θερινή περίοδο. Λόγω των εκτάκτων συνθηκών, που έχουν προκύψει από την υγειονομική κρίση, όλα τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, είναι κλειστά με αποτέλεσμα να υφίστανται μεγάλες ζημιές που στο πλήθος των περιπτώσεων αγγίζουν τα όρια της βιωσιμότητας.

Είναι βέβαιο δε πως στην θερινή περίοδο, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, θα εφαρμοσθούν πρακτικές, ώστε, εκτός των άλλων, να αποφεύγεται και ο συνωστισμός, που θα επηρεάσει σημαντικά την λειτουργία τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο φορέας μας εισηγείται τα ακόλουθα:

- Ηλεκτρονική έκδοση των αδειών απλής χρήσης του αιγιαλού για το καλοκαίρι του 2020, με απλοποίηση των διαδικασιών, αποφεύγοντας την φυσική παρουσία στις δημόσιες υπηρεσίες.

- Ενιαίο συμβολικό μίσθωμα για όλες τις επιχειρήσεις, αντισταθμίζοντας την απώλεια του τζίρου και τις οδηγίες μη συνάθροισης στα καταστήματα, προτείνουμε δε:
1. Συμβολική τιμή χρέωσης 1€ ανά τετραγωνικό,
2. Να καθορισθεί απόσταση 3 μέτρα και όχι 5 από το κύμα και
3. Δικαίωμα διεύρυνσης του ενοικιαζόμενου εμβαδού για την τοποθέτηση ξαπλωστρών, εφόσον δεν υπάρχει ομορότητα μεταξύ καταστημάτων και άρνηση από τους γειτνιάζοντες κατοίκους. Παρακαλούμε να εξετάσετε τα αιτήματά μας σε θετική κατεύθυνση».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search