• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Επερώτηση της ΛΑΣΥ στο ΠΣ για αθλητικές υποδομές & στέγαστρο ΕΑΚ Κέρκυρας

November 18, 2021 434

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ:

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟΥ ΣΤΟ Ε.Α.Κ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Αντί το 2021 να μιλάμε για δημιουργία νέων σύγχρονων αθλητικών υποδομών στην Κέρκυρα ,συνεχίζουμε ακόμα να παλεύουμε από συνεδρίαση σε συνεδρίαση για την κατασκευή ενός στεγάστρου!

ü Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 27&28 Αυγούστου2021 θέσαμε Επερώτηση σχετική με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο ΕΑΚ Κέρκυρας και ειδικά στην ανάγκη κατασκευής στεγάστρου προκειμένου να προπονούνται οι αθλητές όταν υπάρχουν άσχημες καιρικές συνθήκες. Η απάντηση της Περιφερειακής Αρχής(ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) τότε, περιορίστηκε σε μια γενικόλογη περιγραφή των εξαγγελιών Αυγενάκη και μια αναφορά στις επαφές με την Διοίκηση του ΕΑΚ Κέρκυρας. Μέσα σε όλα αυτά όμως, δεν χώρεσε η κατασκευή του στεγάστρου για το στίβο η οποία συμψηφίστηκε με την υπόσχεση για την δημιουργία φουσκωτού στεγάστρου (μπαλόνι).

ü Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 24&25 Σεπτέμβρη2021 επαναφέραμε την Επερώτηση. Λόγω όμως του γνωστού ‘’ χρονικού κόφτη’’ του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και της αυστηρότητας του Προέδρου στην ,κατά το δοκούν, τήρησή του η Επερώτηση ‘’κόπηκε’’!

Στην αρχική μας Επερώτηση αναφέραμε «…Θα συνεχίσουμε την ανάδειξη των προβλημάτων και την διεκδίκηση λύσεων, μαζί με τους γυμναστές, προπονητές, αθλούμενους και γονείς. Να είστε σίγουροι ότι θα επανέλθουμε». Αυτό κάνουμε σήμερα καταθέτοντας νέα Επερώτηση για το απλό αλλά κρίσιμο για τους αθλητές ,προπονητές και γονείς πρόβλημα.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου «Συναντήθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Κέρκυρας ο Πρόεδρος του ΠΣ και ο Τεχνικός Σύμβουλος της Τ.Ε. ΣΕΓΑΣ. …Το κυρίως θέμα που συζητήθηκε ήταν το κλείσιμο του χώρου πίσω από την Κερκίδα του Σταδίου και η επίστρωση του με ταρτάν για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες προπόνησης των αθλητών-ιών Στίβου αλλά και να λειτουργεί και ως προπονητήριο που στερείται δυστυχώς το Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας…».

Σύμφωνα πάντα με το Δελτίο Τύπου, «οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής εμφανίστηκαν θετικοί στο αίτημα και δεσμεύτηκαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την επίλυσή του». Επειδή η επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος παίρνει «χρυσό μετάλλιο» καθυστέρησης και διαχρονικής υποσχεσιολογίας, επαναφέρουμε το ζήτημα με στόχο την οριστική του λύση, στηρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλουν με αποφασιστικότητα αθλητές, προπονητές και γονείς. Καταγγέλλουμε την διαχρονική εγκατάλειψη των αθλητικών υποδομών που απορρέει από την διαρκώς μειούμενη χρηματοδότηση και την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού. Διεκδικούμε αθλητικές υποδομές αντάξιες των μεταλλίων και των διακρίσεων των αθλητών μας αλλά και του συλλογικού δικαιώματος στο αγαθό που λέγεται αθλητισμός. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την βελτίωση των όρων άθλησης, την κατασκευή στεγάστρου με ταρτάν!!

Επερωτάται η κα Περιφερειάρχης:

1. Τι μέτρα έχετε πάρει για την υλοποίηση της κατασκευής του στεγάστρου και την επίσπευση των διαδικασιών;

2. Έχετε προχωρήσει σε υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια και την Διοίκηση του ΕΑΚ Κέρκυρας ;

3. Έχετε ζητήσει από τις υπηρεσίες να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ενταχθεί το έργο στον προϋπολογισμό;

4. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών σας;

5. Έχετε προγραμματίσει την ένταξη του στο Πρόγραμμα Δράσης & τον Προϋπολογισμό του 2022 και με τι ποσό;

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γκισγκίνης Ν., Κεφαλληνός Δ., Κολυβά Ε., Μπαλού Α., Χαραλάμπους Μ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search