• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Επερώτηση για τα "Γερμανικά¨στην ΤΚ Αγ. Πέτρου της ΠΕ Λευκάδας

November 22, 2021 37

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Με έγγραφο του στις 12-3-2021, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αγ. Πέτρου με θέμα «αξιοποίηση ιστορικού μνημείου στη Ν. Λευκάδα» απευθυνόμενος προς την περιφερειάρχη κ. Κράτσα και στον αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Κτενά, ζητά την αναστήλωση των κτιρίων που λειτουργούσαν ως φυλάκια και παρατηρητήρια των ναζί κατακτητών την περίοδο της κατοχής που βρισκόταν μαζί με τους Ιταλούς στο νησί της Λευκάδας. Η περιοχή είναι γνωστή στους ντόπιους με το τοπωνύμιο «Γερμανικά».

Οι στρατιωτικές υποδομές των ναζί κατακτητών, δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως τόποι μνήμης και ιστορικού ενδιαφέροντος από οποιονδήποτε δημοκρατικά σκεπτόμενο συμπολίτη μας. Δεν είναι τυχαία η αντιμετώπιση που τους επιφύλαξαν οι ντόπιοι μετά το τέλος της παρουσίας των ναζί κατακτητών στο νησί της Λευκάδας, όπου τα λεηλάτησαν και τα ανατίναξαν για να μη θυμίζει τίποτα την παρουσία των κατακτητών στον τόπο μας.

Δεν μπορεί να επανερχόμαστε χρόνια αργότερα, και να συζητιέται η αναστήλωση κτιρίων που στέγασαν τον κατακτητή και λειτούργησαν ως στρατιωτική υποδομή, και μάλιστα την χρονική περίοδο που το «αυγό του φιδιού» ζεσταίνεται ξανά, πρώτα και κύρια από την ΕΕ, τις διάφορες κυβερνήσεις μέσα στην ΕΕ, για να χρησιμοποιηθεί ενάντια σε όσους «σηκώνουν κεφάλι» και αγωνίζονται. Ακόμα περισσότερο, να χρησιμοποιείται αναστήλωση και αξιοποίηση τέτοιων «μνημείων μίσους» προκειμένου να προβληθεί τουριστικά οποιαδήποτε περιοχή. Θα πρόκειται για διεθνή πρωτοτυπία, με εξαιρετικά αρνητικό αποτύπωμα για τον τόπο, δεδομένου ότι τα ελάχιστα μνημεία που θυμίζουν τη στρατιωτική παρουσία των ναζί, σε όλον τον κόσμο, έχουν στηθεί από αντιλαϊκές, ακροδεξιές, φιλοφασιστικές κυβερνήσεις, είναι μισητά από τους ντόπιους, και τελικά αποτελούν «πόλο έλξης» μόνο για τους συνεργάτες των ναζί και τα κάθε λογής φασιστοειδή.

Είναι σε γνώση μας, η επιστολή της Ένωσης Αγιοπετριτών Αττικής, προς τα κόμματα της Βουλής, τον πρωθυπουργό, τον υφ. Εσωτερικών, την ΠΙΝ, την ΠΕ Λευκάδας και το Δήμο Λευκάδας που ζητάει το σταμάτημα των διαδικασιών ένταξης στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» της αναστήλωσης και αξιοποίησης των «Γερμανικών».

 

Επερωτάται η κ. Περιφερειάρχης:

1. Τι ενέργειες προτίθεται να κάνει ώστε να μην προχωρήσει η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης»;

2. Μήπως θα έπρεπε να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» έργα που να αφορούν σε σχολικές ή αθλητικές υποδομές και γενικά υποδομές που εξυπηρετούν λαϊκές ανάγκες;

 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»:

Νίκος Γκισγκίνης, Διονύσης Κεφαλληνός, Ευγενία Κολυβά,

Αλεξάνδρα Μπαλού, Μπάμπης Χαραλάμπους

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« December 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search