• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Περιοδεία σε υπηρεσίες της ΠΙΝ

November 23, 2021 35

ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Δελτίο τύπου

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από την Μπαλού Αλεξάνδρα και τον Μπάμπη Χαραλάμπους, περιφερειακούς συμβούλους της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Ιονίων νήσων, περιόδευσαν την Τρίτη 16 και την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου στην Δ/νση Μεταφορών στις Αλυκές και στις υπηρεσίες της Περιφέρειας (κτήριο πρώην Νομαρχίας) αντίστοιχα.

Στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους αναδείχτηκε για άλλη μια φορά το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους όχι μόνο δεν αναπληρώνονται οι υπάλληλοι που συνταξιοδοτούνται, αλλά αποχωρούν και εργαζόμενοι με τον νόμο περί «κινητικότητας» εξ’ αιτίας των δύσκολων εργασιακών συνθηκών. Οι κτιριακές υποδομές παραμένουν σε απαράδεκτη κατάσταση και οι συνθήκες υγιεινής υπολείπονται κατά πολύ από τις πραγματικές ανάγκες, ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι σε υπηρεσίες της Περιφέρειας, στο κεντρικό κτίριο, που συναλλάσσονται με κόσμο οι υπάλληλοι για να προστατευτούν από το συνωστισμό και την άμεση επαφή με το κοινό, έχουν κρεμάσει στις πόρτες κομμένα χαρτιά, με τη μορφή κουρτίνας, ενώ θα έπρεπε να έχει προβλεφτεί προστατευτικό τζάμι.

Στη Δ/νση Μεταφορών η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη αφού είναι η υπηρεσία που δέχεται καθημερινά τον περισσότερο κόσμο (διπλώματα, άδειες, λεωφορεία κλπ). Τεράστιος όγκος εργασίας, ελάχιστο προσωπικό, χώρος μετακίνησης ανεπιθύμητων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να διαχειριστούν και την αγανάκτηση των πολιτών για τις όποιες καθυστερήσεις, για τις οποίες φυσικά δεν ευθύνεται το ελάχιστο προσωπικό που εργάζεται στην Δ/νση. Καλούνται επίσης να ελέγχουν τα πρωτόκολλα του covid - 19, όσο δε για την καθαριότητα σε τόσο μαζικό χώρο γίνεται μόνο δυο φορές την εβδομάδα. Την απαράδεχτη κατάσταση που επικρατεί στη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεσμεύθηκαν να τη φέρουν με επερώτησή τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις αιτίες της συνεχούς μείωσης του προσωπικού, στο στόχο της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων και στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, πολιτική που προωθείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και στηρίχτηκε από όλες τις Περιφερειακές αρχές.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τους αγώνες τους, να ισχυροποιήσουν το σωματείο τους και να συμπορευτούν αγωνιστικά με το ΚΚΕ για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους σε όλες τις πτυχές της ζωής τους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« December 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search