• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Επερώτηση ΛΑΣΥ για τα προβλήματα στη λειτουργία της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Κέρκυρας

November 26, 2021 462

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Η τραγική υποστελέχωση και η τεράστια έλλειψη χώρων προκαλούν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Κέρκυρας, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι

Μια απλή περιοδεία κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στις υπηρεσίες της ΠΙΝ στη Κέρκυρα μας επέτρεψε να διαπιστώσουμε «ιδίοις όμμασι» πως η τραγική κατάσταση που περιγράψαμε στην εισήγηση μας στη 12η συνεδρίαση του Π.Σ. ( 29 Μάη 2021) όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά χειροτέρεψε κατά πολύ. Συγκεκριμένα στη εισήγηση αυτή αναφέραμε κατά λέξη:

«…Το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών σπάει κόκαλα, οξύνεται συνεχώς, οδηγεί σε εντατικοποίηση της εργασίας, υπολειτουργία και τελικά σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε σχέση με τις νέες διευρυμένες ανάγκες των πολιτών…. Το φάρμακο που επιλέγει και αυτή η Περιφερειακή Αρχή, είναι το γνωστό, της παράτυπης ανάθεσης «παράλληλων» καθηκόντων, οι συνεχείς μετακινήσεις υπαλλήλων από υπηρεσία σε υπηρεσία και η εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες, αντί για τις αναγκαίες προσλήψεις και την κάλυψη των κενών που υπάρχουν και διευρύνονται από τις συνταξιοδοτήσεις – αποχωρήσεις των εργαζομένων...Γενικεύεται η υποκατάστασή του μόνιμου προσωπικού, με συμβασιούχους πολλών ταχυτήτων και προγραμμάτων που προσφέρουν υψηλές υπηρεσίες, παραμένουν όμως χαμηλά αμειβόμενοι και όμηροι της λήξης προγραμμάτων και συμβάσεων μέρος δηλαδή της ανεργίας που ανακυκλώνεται...»

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα –χωρίς, όμως, και οι άλλες υπηρεσίες να είναι σε καλύτερη κατάσταση— των όσων αναφέρουμε πιο πάνω είναι η Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Κέρκυρας. Έτσι η υποστελέχωση της υπηρεσίας, έγινε ακόμη πιο μεγάλη αφού το καλοκαίρι αποχώρησαν από την υπηρεσία δύο ακόμη υπάλληλοι με την διαδικασία της ενδοκινητικότητας, ενώ δεν προσήλθε κανένας στην Δ/νση. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι ενώ με την ανωτέρω διαδικασία εγκρίθηκε η μετάταξη ενός Μηχανολόγου για την Π.Ε. Κέρκυρας ο εν λόγω υπάλληλος ταυτόχρονα με την ανάληψη της θέσης του στην ΠΙΝ αποσπάστηκε στην Διαχειριστική υπηρεσία.

Ελάχιστοι υπάλληλοι, φορτωμένοι και με παράλληλα καθήκοντα, είναι αναγκασμένοι, υπό την απειλή μάλιστα αυτόματης στέρησης των αποδοχών τους αν δε μπορέσουν να αντεπεξέλθουν, να φέρουν σε πέρας ένα τεράστιο φόρτο δουλειάς. Έτσι π.χ. ένας και μόνο υπάλληλος είναι υπεύθυνος για τις αδειοδοτήσεις και τους ελέγχους καλής λειτουργίας για τα εκατοντάδες πρατήρια υγρών καυσίμων, για τα εκατοντάδες συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων κλπ., για τα πλυντήρια αυτοκινήτων, για τα parking κ.ά. Οι υπάλληλοι της Δ/νσης Μεταφορών πολύ συχνά, εντελώς άδικα, όμως, γίνονται δέκτες διαμαρτυριών και πολλές φορές απειλών γιατί λόγω της μεγάλης υποστελέχωσης που υπάρχει, παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση του κοινού π.χ. η έλλειψη μηχανοδηγών προκαλεί μεγάλη καθυστέρηση στην προκήρυξη εξετάσεων για την λήψη άδειας ικανότητας οδήγησης.

Οι χώροι όπου στεγάζεται η Δ/νση Μεταφορών είναι εντελώς ακατάλληλοι και δεν επαρκούν καλά- καλά ούτε για να χωρέσουν το τεράστιο αρχείο που εκ των πραγμάτων η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να

διατηρεί. Η δε καθαριότητα στους χώρους είναι εντελώς ανεπαρκής (μόνο για 2 ώρες κάθε Τρίτη και Πέμπτη, παρά του αυξημένου αριθμού πολιτών που επισκέπτεται την υπηρεσία).

Η τήρηση κανόνων υγιεινής λόγω covid παραμένει μόνο στα χαρτιά αφού λόγω της έλλειψης προσωπικού δεν γίνεται κανένας έλεγχος στους εισερχόμενους στο κτίριο της υπηρεσίας. Ενώ καμιά μέριμνα δεν λαμβάνεται για να τηρηθούν τα πρωτόκολλα για covid για τους υποψήφιους οδηγούς που εξετάζονται γραπτά κάθε Τετάρτη στο κτίριο της Δ/νσης.

ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα Περιφερειάρχης σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί:

1. Για την αναγκαία στελέχωση της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών και για την αύξηση του αριθμού των εξεταστών στις θεωρητικές και πραχτικές εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών.

2. Για την άμεση εξεύρεση κατάλληλων χώρων για τη στέγαση του αρχείου της υπηρεσίας.

3. Για την ύπαρξη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στην υπηρεσία και για τη σωστή τήρηση των πρωτοκόλλων προστασίας κατά της πανδημίας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search