• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Πανδημία: Στον αγώνα του λαού μας υπάρχει ελπίδα!

November 30, 2021 582

ΛΣΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΠΑΝΔΗΜΙΑ: ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Π.Σ Ιονίων νήσων, η επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το κλείσιμο των εξωτερικών ιατρείων, της πνευμονολογικής κ.α. στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, το θέμα που έφερε για την πανδημία που καλπάζει, την κατάσταση στις δομές υγείας και παιδείας στα νησιά μας, τους κινδύνους για το λαό μας, αποδείχτηκε όχι μόνο επίκαιρη αλλά και αποκαλυπτική για την ανάγκη ο ίδιος ο λαός να διεκδικήσει τους όρους προστασίας της ζωής του!

Η Περιφερειακή Αρχή υπερασπίστηκε προκλητικά τη διαχείριση της πανδημίας που εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή του λαού. Σε μια ωραιοποιημένη κατάσταση μιας άλλης πραγματικότητας κατέληξαν ικανοποιημένοι, με την προμήθεια ασθενοφόρων, που καλούνται όμως να λειτουργήσουν χωρίς ειδικό προσωπικό, με την πενιχρή οικονομική ενίσχυση σε επικουρικούς γιατρούς που όμως δεν μονιμοποιούνται, με τις δωρεές χορηγών, κρύβοντας την συνολική τραγική κατάσταση στο σύστημα Υγείας που η ζωή απέδειξε με τραγικό τρόπο ότι δεν λύνεται με μπαλώματα. Δεν βρήκαν ούτε μια κουβέντα για την κατάσταση στα σχολεία. Καταψήφισαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, να αποτελέσει ομόφωνη απαίτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων νήσων προς την κυβέρνηση:

· Η άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας στα νησιά μας, όπως και σε όλη τη χώρα, με μαζικές μόνιμες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, η ακύρωση των αναστολών εργασίας που έχει επιβάλει, η έκτακτη κρατική χρηματοδότηση του και η επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων με το προσωπικό τους.

· Τα ουσιαστικά μέτρα προστασίας, για υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, ενίσχυσης της Π.Φ.Υ ως αναγκαίο όρο για την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού εμβολιαστικού προγράμματος.

· Μαζικά τεστ στα σχολεία και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τα τμήματά του ανά νησί, με ευθύνη του ΕΟΔΥ, για εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές και όλους τους εργαζόμενους στον χώρο δωρεάν.

· Αραίωση τάξεων, προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας.

· Ειδική μέριμνα για τα σχολεία ειδικής αγωγής. Άμεση λύση συγκεκριμένου προβλήματος μεταφοράς, χωρίς τους απαραίτητους όρους και προϋποθέσεις, που έχει προκύψει στο Ειδικό Κέρκυρας (Εν.ε.ε.γυ.λ.).

· Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ παντού σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους με ευθύνη του κράτους.

· Μείωση της πληρότητας στο 50%,των Μέσων Μεταφοράς στα δρομολόγια των μαθητών που σήμερα πραγματοποιούνται με πληρότητα στο 100%.

· Ενίσχυση του προσωπικού στην Περιφέρεια, παροχή των αναγκαίων Μ.Α.Π, ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας.

Τι και αν οι επιστήμονες, οι επιδημιολόγοι προειδοποιούν ότι δεν αρκούν οι εμβολιασμοί για συλλογική προστασία και ότι χρειάζονται μέτρα πρόληψης της διασποράς;

Η Περιφερειακή Αρχή και συνολικά η Τοπική Διοίκηση εξαντλούνται σε σποτάκια, συνεντεύξεις, δηλώσεις, δείχνοντας ως αιτία την «ατομική ευθύνη». Καλύπτουν και στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης σε όλους τους κρίσιμους τομείς Υγεία, Παιδεία, Εργασία. Χειροκροτητές όλων των κυβερνητικών κλιμακίων που πέρασαν από τα νησιά μας φορτωμένα με χιλιάδες υποσχέσεις. Όσο όμως και να προσπαθούν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση, παραμένουν συνυπεύθυνοι και εκτεθειμένοι απέναντι στον λαό.

Η περίοδος της πανδημίας, με τα τραγικά αποτελέσματα για τον λαό, ανέδειξε με εκκωφαντικό τρόπο τα σαθρά υλικά με τα οποία οικοδομείται αυτό το σύστημα Υγείας χρόνια τώρα, από όλες τις κυβερνήσεις, με την στήριξη των εκπροσώπων τους στην Τοπική Διοίκηση.

Ανέδειξε την χρεοκοπία της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της Υγείας και της Παιδείας, της ανατροπής εργασιακών σχέσεων, της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών και κοινωνικών αγαθών.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα καλό από την πολιτική που διαμορφώνεται στην Υγεία και την Παιδεία με τη λογική «κόστους-οφέλους» και κριτήριο το κέρδος.

Δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές που υπηρετούν αυτήν την πολιτική και λειτουργούν ως το μακρύ χέρι του κράτους και των κυβερνήσεων.

Τώρα να δυναμώσει η λαϊκή συσπείρωση και ο αγώνας του λαού, για να διεκδικήσει την ικανοποίηση των αναγκών του και την προστασία της ζωής του.

 

30-11-2021

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search