Print this page

Να σταματήσουμε το νέο έγκλημα!

December 06, 2021 690

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

Κυβέρνηση, περιφερειακή αρχή και μεγαλοεργολάβοι, με το ένα χέρι κρεμάνε ανέμελα χριστουγεννιάτικες μπαλίτσες και με το άλλο ετοιμάζουν ένα ακόμη έγκλημα: την παράδοση του λιμανιού της Λευκίμμης στους ιδιώτες, μέσω του αναθεωρημένου επιχειρησιακού προγράμματος αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ. Ένα ακόμη τσουνάμι ιδιωτικοποιήσεων ξεδιπλώνεται, σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ, του ΟΟΣΑ

και των ντόπιων παπαγάλων, Πισαρίδη και σία, θύμα του οποίου θα πέσει ο λευκιμμιώτικος λαός, αλλά και γενικότερα η δημόσια περιουσία, τα δημόσια αγαθά και το περιβάλλον.

Με προσχηματική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, γραμμένη κυριολεκτικά στο πόδι, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ετοιμάζεται να διαθέσει 2 εκατομμύρια ευρώ, για να παραδώσει στην ιδιωτική κερδοφορία έναν ακόμη νευραλγικό τομέα της τοπικής ζωής, οικονομίας και κοινωνίας. Είναι εντελώς αδιευκρίνιστη η χωροθέτηση του αγκυροβολίου για τα φέρι μποτ, για τα ημερόπλοια και για την πολυδιαφημιζόμενη μαρίνα. Δεν υπάρχει καν μελέτη βιωσιμότητας του εξαγγελλόμενου έργου, διότι δεν νιώθουν την ανάγκη να κρατήσουν πια ούτε τους τύπους. Ακριβώς με τον ίδιο fast track τρόπο, με την υποβάθμιση ουσιαστικών ζητημάτων σε διαδικαστικά, με πλήρη περιφρόνηση προς το λαό και τους φορείς που τον εκπροσωπούν, λειτουργεί, με ευθύνη της πλειοψηφίας του, το περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων σε όλα τα ζητήματα. Με εργαλείο την επίκληση της πανδημίας και αξιοποιώντας στο έπακρο κάθε αυταρχική νομοθετική διάταξη, θέλουν κυριολεκτικά να πετάξουν τον «εχθρό λαό» έξω απ΄ το ίδιο του το σπίτι.

Καλούμε ολόκληρο τον κερκυραϊκό λαό, τα σωματεία, τους μαζικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, τις πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες σε πλατιά κινητοποίηση, ώστε να σταματήσουμε το ξεπούλημα του λιμανιού της Λευκίμμης και να απαιτήσουμε βελτίωση των εγκαταστάσεών του με κριτήριο τις πραγματικές λαϊκές, κοινωνικές και τοπικές ανάγκες.

 

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.