• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Όχι στην επέλαση ανεμογεννητριών στη Ζάκυνθο

December 09, 2021 430

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα του λαού στην Ζάκυνθο. Είναι ο μόνος που μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του. Την οργανωμένη δύναμή του φοβούνται «οι σπουδαίοι επενδυτές» γι αυτό ήρθαν νύχτα να κλέψουν τον πλούτο του νησιού μας. Τις Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές δεν τις υπολογίζουν γιατί είναι του χεριού τους.

Η σιωπή της σημερινής Περιφερειακής Αρχής (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) αποτυπώνει την πλήρη συμφωνία της, με την κυβερνητική πολιτική και τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς στον τομέα της Ενέργειας στα νησιά μας.

Γνώριζαν και είχαν ήδη δώσει το πράσινο φως, όταν στην συνεδρίαση στις 29/5/2021 που η Λαϊκή Συσπείρωση έθετε έγκαιρα το θέμα απάντησαν «Είμαστε ενημερωμένοι και βεβαίως το παρακολουθούμε παρόλο που δεν έχουμε την αρμοδιότητα. […] η όποια εγκατάσταση γίνεται σε αυτές τις περιοχές, γίνεται υπό την έγκριση πολλών υπηρεσιών»

Τρανή απόδειξη, επίσης, αποτελεί η στάση τους υπέρ της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών, κόντρα στον 20ήμερο αγώνα των κατοίκων της Κεφαλονιάς στη Σάμη και την άγρια καταστολή από την κυβέρνηση.

Η πολιτικής της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας, που έχουν επιβάλει όλες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, είχε ως προωθητικά εργαλεία όλες τις περιφερειακές αρχές μέχρι σήμερα, Σπύρου (ΝΔ), Γαλιατσάτου (ΣΥΡΙΖΑ), Κράτσα- Αλεξάκη (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ).

Ας μην ξεγελαστεί λοιπόν κανένας, από τα μεγάλα λόγια που θα αρχίσουν να διατυπώνουν τοπικά και περιφερειακά στελέχη αυτών των πολιτικών δυνάμεων, όσο θα δυναμώνει η αντίδραση του λαού, για να θολώνουν τα νερά.

Η «απελευθέρωση» της αγοράς Ενέργειας συνεπάγεται, από τη μία, νέα επέλαση στο λαϊκό εισόδημα μέσω των αυξημένων λογαριασμών ρεύματος, από την άλλη κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους που συνεχώς αυγαταίνουν, λεηλατώντας τη φύση, τις κρατικές επιδοτήσεις και το ενεργειακό δυναμικό του τόπου μας.

Καμία εμπιστοσύνη καμία αναμονή. Απαιτείται να κλιμακωθεί ο αγώνας του λαού στην Ζάκυνθο

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ:

· την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή του τόπου μας.

· να παραδοθούν τα δάση και τα βουνά της περιοχής στους επιχειρηματικούς ομίλους.

· να παίζουν με την υγεία μας για τα κέρδη τους

· να υποθηκεύονται άλλες οικονομικές δραστηριότητες (αγροτικές, τουριστικές κ.α) επειδή έτσι βολεύονται οι επιχειρηματίες στην ενέργεια

· το πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα, τα καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα που συνοδεύουν την εγκατάστασή τους.

Στηρίζουμε τον αγώνα του Ζακυνθινού λαού.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search