• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Ανοικτός Διαγωνισμός για την ανέγερση του νέου κτιρίου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών

January 03, 2022 56


Δημοσιεύτηκε ο ανοικτός διαγωνισμός για την ανέγερση του νέου κτιρίου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενός έργου προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο εντάσσεται στο ευρύτερο αναπτυξιακό κτιριολογικό πρόγραμμα του Ιδρύματος και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά».

Από την ίδρυσή του το 1992, το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου υλοποιεί ένα πολυδύναμο πενταετές πρόγραμμα σπουδών σε ένα ιστορικό κτίριο στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, του οποίου ωστόσο οι χώροι πλέον δεν επαρκούν για να στεγάσουν τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες της επιτυχημένης εκπαιδευτικής και καλλιτεχνικής πορείας του Τμήματος.

Το νέο κτίριο έχει σχεδιαστεί να υποστηρίξει όλες τις ειδικές εκπαιδευτικές, ερευνητικές και δημιουργικές ανάγκες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, συμπεριλαμβανομένων σύγχρονων χώρων μουσικής εκτέλεσης, στούντιο σύνθεσης και ηχογράφησης, εγκατάστασης εκκλησιαστικού οργάνου αλλά και μιας πρότυπης αίθουσας εκδηλώσεων υψηλών ακουστικών και ηλεκτρομηχανολογικών προδιαγραφών. Παράλληλα, η αρχιτεκτονική του κτιρίου, όπως αυτή έχει αποτυπωθεί στην σχετική μελέτη και εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές, είναι σύμφωνη με την ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής ανέγερσης, πλησίον του νέου Φρουρίου της Κέρκυρας. Το υπό προκήρυξη έργο περιλαμβάνει την πλήρη, από κάθε άποψη, εκτέλεση όλων των εργασιών ειδικής και μη κατασκευής, ώστε το κτίριο να παραδοθεί στο πανεπιστήμιο έτοιμο για πλήρη και ασφαλή λειτουργία, σε χρονικό ορίζοντα δύο ετών από την υπογραφή της σύμβασης.

Η ανέγερση του νέου κτιρίου θα πραγματοποιηθεί στην θέση «Παλλάδα», σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, πλησίον του χώρου όπου θα πραγματοποιηθεί η ανέγερση της 2ης φοιτητικής εστίας του Ιδρύματος στην πόλη της Κέρκυρας. Αποτελεί δε το πρώτο βήμα του ευρύτερου κτιριολογικού προγράμματος του Ιδρύματος που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης με συνολικό προϋπολογισμό της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search