• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Επιμελητήριο Κέρκυρας: Δεν χωρούν πειραματισμοί αυτή την ώρα για τους ΦΟΣΔΑ

May 01, 2020 4807

 

 

Με ψήφισμά του το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κέρκυρας παίρνει θέση στο θέμα του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας αναφορικά με το  πλαίσιο λειτουργίας του ΦΟΣΔΑ.

 

Το ψήφισμα του Επιμελητηρίου έχει ως εξής:

«Με  αφορμή το πρόσφατο Νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το ΥΠΕΚΑ για ζητήματα Περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριμμάτων και  συγκεκριμένα όσον αφορά το άρθρο 93 που αγγίζει τα Ιόνια Νησιά  καταργώντας τους υπάρχοντες ΦΟΣΔΑ και δημιουργώντας μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα  έναν  νέο περιφερειακό φορέα, εκφράζουμε τις έντονες ανησυχίες  μας, την αγωνία και την αντίθεσή μας. Το εγχείρημα χρειάζεται τεχνοκρατική προσέγγιση και όχι επιδερμική  και τόσο αιφνίδια αντιμετώπιση, προκειμένου να εξυπηρετήσει το σκοπό για τον οποίο θα δημιουργηθεί.  Ως  προς το χρόνο, θεωρούμε ότι μια τέτοια ανατροπή είναι αχρείαστη και ανεπίκαιρη  και θα δημιουργήσει μόνο καθυστερήσεις και οπισθοδρόμηση. Την άποψη αυτή τη διατυπώνουμε επειδή έχοντας ενημέρωση και παρακολουθώντας στενά  το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο μας ενδιαφέρει πρωτίστως για την υγεία των πολιτών, για την οικονομία και την εύρυθμη λειτουργία  και εικόνα της τοπικής αγοράς και των επιχειρήσεων  που εκπροσωπούμε και οι οποίες βιοπορίζονται κυρίως από τον τουρισμό,  διαπιστώνουμε  ότι το τελευταίο διάστημα η καθαριότητα  στο  Νομό  μας [4 Δήμοι]  βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο.

Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων φαίνεται να βρίσκει το δρόμο του  τόσο με μεταβατικές  αλλά και με οριστικές λύσεις που έχουν δρομολογηθεί  με την συνεργασία των Δήμων του ΦΟΣΔΑ Π.Ε. Κέρκυρας και της κυβέρνησης.

Απ’ όσο γνωρίζουμε πολύ σύντομα θα υλοποιηθεί  η μεταβατική λύση της μεταφοράς των απορριμμάτων της Κέρκυρας στη μονάδα της Κοζάνης , ενώ σύντομα βγαίνει ο διαγωνισμός για τη δική μας μονάδα-εργοστάσιο  για την επεξεργασία των απορριμμάτων στο Τεμπλόνι.

Δεν  υπάρχει επομένως κανένας λόγος να ταράξουμε την ισορροπία αυτή όπως και όσα με κόπο και προσπάθεια μετά από πολλά χρόνια  έχουν μπει σε ένα πρόγραμμα  και σε τροχιά υλοποίησης.

Δημιουργώντας νέο φορέα  διαχείρισης, ο οποίος  θα έχει επίβλεψη σε όλα τα νησιά  χωρίς να ξέρουμε πότε θα συγκροτηθεί επαρκώς  και θα μπορεί να λειτουργήσει και να αποδώσει αποτελεσματικά,  το  πιο  πιθανό είναι να μας φέρει πίσω με τραγικά  αποτελέσματα για το τόπο , τους  πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Εδώ που είμαστε δεν υπάρχει χρόνος και  πολυτέλεια για καθυστερήσεις και ολιγωρίες από καμία πλευρά. Πολύ περισσότερο τώρα που βρισκόμαστε  εν μέσω πανδημίας, τουριστικής και οικονομικής κρίσης, το  τελειωτικό χτύπημα θα ήταν μια νέα κρίση σκουπιδιών με εφιαλτικές εικόνες που δεν μπορούμε να φανταστούμε καν ότι μπορεί  να επαναληφθούν.

Για  αυτούς τους λόγους σας παρακαλούμε να αποσύρετε το συγκεκριμένο άρθρο 93, ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα και χωρίς καθυστερήσεις όλα όσα έχουν δρομολογηθεί.

Δεν χωρούν πειραματισμοί αυτή την ώρα»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search