• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Απολογισμός έτους 2021. Οι στόχοι της νέας χρονιάς

January 18, 2022 375

 

Μέρος Α’: Εμβληματικές πρωτοβουλίες και δράσεις της προηγούμενης χρονιάς
Ακαδημαϊκά:
– Πιστοποίηση του Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας με την ανώτερη δυνατή διάκριση της πλήρους συμμόρφωσης.
– Πιστοποίηση Προγραμμάτων Προπτυχιακών Σπουδών επίσης με την ανώτερη δυνατή διάκριση της πλήρους συμμόρφωσης.
– Άμεση και πλήρως αποτελεσματική προσαρμογή του Ιονίου στα δεδομένα της εξ αποστάσεως και εν συνεχεία διά ζώσης διδασκαλίας με ουσιαστικά πρωτόκολλα διαχείρισης και συνεπαγόμενο χαμηλό αριθμό κρουσμάτων COVID-19.
– Νέα, καινοτόμα και συνεργατικά προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών
Έρευνα:
– Εξασφάλιση εμβληματικών – ανταγωνιστικών χρηματοδοτήσεων στο πλαίσιο της περιφερειακής αριστείας που αντιστοιχούν στο 25% του εθνικά διαθέσιμου Π/Υ.
– Διοργάνωση και φιλοξενία της 1 ης Συνόδου των Πανεπιστημιακών Ερευνητικών Κέντρων και Τεχνολογικών Πάρκων της χώρας. Επεξεργασία των συμπερασμάτων που προέκυψαν και σύνθεση προτάσεων τροπολογιών που κατατέθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την θεσμική ενίσχυση και υποστήριξη της λειτουργίας των Π.Ε.Κ.
– Υποστήριξη της δραστηριότητας των ερευνητών του Ιδρύματος μέσω της χρηματοδοτικής κάλυψης της δαπάνης δημοσιεύσεων σε περιοδικά και συνέδρια.
Διοίκηση:
– Ψηφιακός μετασχηματισμός της ακαδημαϊκής και διοικητικής λειτουργίας του Ιδρύματος.
– Σύσταση ομάδας ανάπτυξης εφαρμογών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την υποστήριξη της ψηφιακής μετάβασης, σε συνεργασία με άλλα Ιδρύματα
– Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο αποτέλεσε το πρώτο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα που ίδρυσε και στελέχωσε Μονάδα Εσωτερικό Ελέγχου, και σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας λειτουργεί πιλοτικά για τον προσδιορισμό των νομοθετικών παρεμβάσεων που απαιτείται να λάβουν χώρα για την περίπτωση των Πανεπιστημίων.
Πανεπιστημιακό περιβάλλον:
– Συμφωνία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την χρηματοδότηση του προγράμματος δωρεάν στέγασης των φοιτητών σε όλα τα νησιά και σε ξενοδοχειακές μονάδες μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος, με ταυτόχρονη αύξηση του ποσοστού των δικαιούχων και πρόβλεψη για υποστήριξη της αριστείας (δωρεάν στέγη στους πρωτεύσαντες όλων των ετών και ανταποδοτικές υποτροφίες).

– Ένταξη του Ιονίου Πανεπιστημίου στο διεθνές δίκτυο στο Scholars at Risk (SAR), με στόχο την προστασία των ακαδημαϊκών που απειλούνται, την αποτροπή επιθέσεων στην ανώτατη εκπαίδευση και την προώθηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας.
Συμμετοχή στην ίδρυση του ελληνικού Τμήματος του δικτύου.
– Ενίσχυση περιβαλλοντικής πολιτικής: δράσεις κομποστοποίησης στα φοιτητικά εστιατόρια σε συνεργασία με την φοιτητική κοινότητα και έγκριση εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο κτίριο του Τμήματος
Περιβάλλοντος στην Ζάκυνθο.
Προβολή – Εξωστρέφεια:
– Αυξημένη παρουσία των δράσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου στον τοπικό και εθνικό τύπο.
– Ιδρυματική παρουσία στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά.
– Σχεδιασμός και διοργάνωση εμβληματικών δράσεων για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την επανάσταση του 1821, συμπεριλαμβανομένης
της κεντρικής σχετικής εκδήλωσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
– Συμμετοχή στο πρόγραμμα ελληνο-αμερικανικών συνεργασιών με την ανάπτυξη της συνεργασίας με το Johns Hopkins University στο πεδίο της αντιμετώπισης των νευροεκφυλιστικών ασθενειών.
– Απονομή της Έδρας UNESCO “για της απειλές κατά της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και των σχετικών με αυτήν δραστηριοτήτων”.
 Διάθεση χιλιάδων μερίδων φαγητού σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες της
Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Μέρος Β’: Ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς
– Διεθνοποίηση: σχεδιασμός, οργάνωση και λειτουργία ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών για πρώτη φορά, τα οποία θα απευθύνονται σε διεθνείς φοιτητές.
Ενίσχυση του προγράμματος προβολής σε διεθνές επίπεδο.
– Φοιτητική Μέριμνα: ανέγερση φοιτητικών εστιών σε όλα τα νησιά – έδρες του Ιδρύματος.
– Αναθεώρηση της ακαδημαϊκής δομής του Ιδρύματος, σύμφωνα με τις εθνικά ορισμένες κατευθύνσεις.
– Διεύρυνση της αλληλεπίδρασης με την κοινωνία: νέα προγράμματα κατάρτισης και επιμόρφωσης, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής περιφερειακής κοινότητας.
– Ενίσχυση της λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου με Ινστιτούτα διαθεματικής προσέγγισης και αντικειμένου και με ισχυρή παρουσία (επιστημονική, τεχνολογική και επιχειρησιακή) εντός της περιφέρειας, αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search