• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

«Πράσινη» λύση από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

January 24, 2022 70Στην ανακύκλωση οργανικών υλών και απορριμμάτων προχώρησε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο η περιβαλλοντική ομάδα Fridays For Future Corfu, με τη λειτουργία κάδων κομποστοποίησης στον χώρο του Παλαιού Ψυχιατρείου. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θερμοκήπιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Πρόκειται για μία «πράσινη» λύση έναντι του μεγάλου όγκου των οργανικών αποβλήτων που συγκεντρώνονται καθημερινά, κυρίως λόγω της λειτουργίας του πανεπιστημιακού εστιατορίου στην πόλη της Κέρκυρας.

Με την καθιέρωση αυτού του φιλικού για το περιβάλλον μέτρου, διαμορφώνεται μία νέα καθημερινότητα στον ακαδημαϊκό ιστό, ενώ παράλληλα εντείνεται το αίσθημα της ατομικής και συλλογικής ευθύνης στον τομέα της «πράσινης» διαχείρισης. Μέσω της δράσης, κάθε φοιτητής και φοιτήτρια που θα επισκέπτεται το φοιτητικό εστιατόριο ή τις πανεπιστημιακές αίθουσες, μπορεί να πετά φρούτα ή οργανικά κομποστοποιήσιμα υλικά στους ειδικούς κάδους. Το παραγόμενο κομπόστ θα συλλέγεται από το Θερμοκήπιο του Δήμου. Ήδη στον χώρο έχουν τοποθετηθεί ειδικοί κάδοι και σήμανση σχετικά με την πρωτοβουλία.

«Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο υποστηρίζει με κάθε εύλογο μέσο τέτοιες δράσεις που αφορούν σε θέματα ουσιαστικής περιβαλλοντικής διαχείρισης, ειδικά όταν αυτές ως πρωτοβουλίες προέρχονται από μέλη της ακαδημαϊκής του κοινότητας. Το Πανεπιστήμιο μας έχει ήδη ξεκινήσει μια προσπάθεια υλοποίησης μιας νέας περιβαλλοντικής πολιτικής, με στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών του. Τα συγχαρητήριά μου στην ομάδα των φοιτητών μας για την τόσο ουσιαστική και εύστοχη πρωτοβουλία τους», ανέφερε ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος.

Περισσότερες πληροφορίες για την δράση της κομποστοποίησης του Ιονίου Πανεπιστημίου είναι διαθέσιμες στην σελίδα της ομάδας Fridays for Future Cprfu στο Instagram (@fridaysforfuture_corfu).

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search