• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Συνέχεια των περιοδειών και συναντήσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης Ι.Ν.

January 31, 2022 438

Συνέχεια των περιοδειών και συναντήσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης Ι.Ν.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της, αντιπροσωπεία της ΛΑ.ΣΥ. Ι. Ν. από την Αλεξάνδρα Μπαλού, τον Μπάμπη Χαραλάμπους και τον Μάριο Αρμενιάκο την Τρίτη 18/01/2022 επισκέφτηκε το τμήμα Γεωργίας της Περιφέρειας, το Κ.Υ. της πόλης και περιόδευσε στη Λαϊκή Αγορά.

Στο τμήμα Γεωργίας η έλλειψη προσωπικού ήταν εξόφθαλμα φανερή. Κλειστές πόρτες και άδεια γραφεία. Οι μοναδικοί υπάλληλοι που παρέμειναν ακόμη είναι 4 γεωπόνοι που, βέβαια ούτε κατ΄ ελάχιστο, δεν επαρκούν για να λύσουν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Περιφέρειας μας. Η εικόνα δείχνει ξεκάθαρα την απόφαση της κυβέρνησης αλλά και της Περιφερειακής αρχής να συνεχίσουν την εγκληματική πολιτική της εγκατάλειψης της αγροτικής παραγωγής και της στήριξης της μονοκαλλιέργειας του τουρισμού.

Στο Κ.Υ. της πόλης γίνεται αμέσως αντιληπτό γιατί γιατροί και άλλοι εργαζόμενοι παραιτούνται πλήρως εξουθενωμένοι από τους εξοντωτικούς ρυθμούς και την υπερεντατικοποίηση της δουλειάς. Η φράση «…τι να πούμε εμείς… δεν βλέπετε τα χάλια μας;…» ακούγεται σχεδόν από όλους τους εργαζόμενους. Στο ίδιο απαράδεκτο κτίριο, με το ίδιο ελάχιστο προσωπικό οι εργαζόμενοι καλούνται να ανταποκριθούν σε όλο και περισσότερες δραστηριότητες (εμβολιαστικό κέντρο ενηλίκων, εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά κ.ά.) με την συντονίστρια του κέντρου να ασχολείται με αλλότρια καθήκοντα. Το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Υγείας ( πρώην ΠΙΚΠΑ ) οδηγήθηκε στο κλείσιμο αφού μετακίνησαν ακόμη και το ελάχιστο προσωπικό του ( τη μοναδική παιδίατρο και 2 επισκέπτριες αδελφές) για να καλύψουν τις ελλείψεις των εμβολιαστικών κέντρων. Αυτό βέβαια έχει καταστρεπτικές συνέπειες αφού σταματούν οι εμβολιασμοί των παιδιών για άλλα νοσήματα αλλά και η εξέταση παιδιών στο Κέντρο.

Σε συνδυασμό δε με το γεγονός ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία των ταχτικών εξωτερικών ιατρείων του Γ.Ν. Κέρκυρας αυτό σημαίνει ότι οι γονείς πρέπει να απευθύνονται πια σε ιδιώτες γιατρούς ή να αναβάλουν αναγκαίες ιατρικές πράξεις για τα παιδιά τους αφού είναι γνωστό πως το πρώην ΠΙΚΠΑ εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό παιδιών λαϊκών οικογενειών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επιβαρύνονται πια (όσοι μπορούν) και με το κόστος για μία επίσκεψη σε ιδιώτη παιδίατρο.

Τέλος υπήρξαν και αρκετές καταγγελίες από επικουρικό προσωπικό πως δεν έχουν πληρωθεί ακόμη αν και εργάζονται αρκετούς μήνες. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΛΑ.ΣΥ. ενημέρωσαν το προσωπικό του Κ.Υ. για την εισήγησή τους με θέμα την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας στη Περιφέρεια μας και δεσμεύτηκαν να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να διεκδικήσουν άμεσες και δίκαιες λύσεις για αυτά.

Στην Λαϊκή Αγορά το κλιμάκιο της ΛΑ.ΣΥ. είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα που απασχολούν τους πωλητές που είναι τα τεράστια ενοίκια που καλούνται από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας να πληρώνουν, γεγονός που αποτελεί εμπόδιο για να μειώσουν τις τιμές των προϊόντων. «… Καλούμαστε να πληρώνουμε ενοίκια για μπουτίκ και όχι για καταστήματα σε λαϊκή αγορά…» μας είπαν πολλοί. Άλλο σοβαρό πρόβλημα που μας επεσήμαναν ήταν το ανεξήγητο κλείσιμο του χώρου στάθμευσης στις παρυφές του νέου φρουρίου από το Δήμο και την Εφορεία Αρχαιοτήτων και που είχε ως αποτέλεσμα την δραματική μείωση της προσέλευσης κόσμου στη λαϊκή αγορά αφού δεν βρίσκει που να παρκάρει.

Την Τετάρτη 26/01/2022 κλιμάκιο της ΛΑ.ΣΥ. Ι.Ν. παρευρέθηκε στην συγκέντρωση που οργάνωσε το παράρτημα της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας έξω από πρώην Νομαρχία και δήλωσε τη συμπαράσταση της Λαϊκής Συσπείρωσης στα δίκαια αιτήματα των δημοσίων υπαλλήλων.

Την Τετάρτη 26/01/22 το απόγευμα κλιμάκιο της ΛΑΣΥ με την Αλεξάνδρα Μπαλού και τον Κώστα Ρούσσινο συναντήθηκε με αθλητικούς, αγροτικούς, πολιτιστικούς φορείς και το τοπικό συμβούλιο στις Νυμφές και συζήτησαν για τα προβλήματα που τους απασχολούν

Την Πέμπτη 27/01/2022 το πρωί αντιπροσωπεία της ΛΑ.ΣΥ. πήρε μέρος στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας για τα τεράστια προβλήματα που καθημερινά γιγαντώνονται και αφορούν στην παραγωγή τους και το εισόδημά τους που εξανεμίζεται από την ακρίβεια και το κόστος εφοδίων. Τα προβλήματα των αγροτών η Λαϊκή Συσπείρωση δεσμεύτηκε να τα φέρει προς συζήτηση, για μια ακόμη φορά, στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΛΑ.ΣΥ. συναντήθηκαν με τα προεδρεία της ΕΓΕΣΥΚ και του Σωματείου Εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Τομέα του Νοσοκομείου και αμέσως μετά με το προεδρείο του Σωματείου των Εργαζομένων στο Γ.Ν. Κέρκυρας.

Στις συναντήσεις αυτές έγινε γόνιμη συζήτηση για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημόσια Υγεία στην Κέρκυρα (τεράστια υποστελέχωση, υπερεντατικοποίηση της δουλειάς, χιλιάδες χρωστούμενα ρεπό και ημέρες κανονικών αδειών, κλείσιμο ταχτικών εξωτερικών ιατρείων, δραματική μείωση των ταχτικών χειρουργείων, έξαρση του αυταρχισμού εκ μέρους της διοίκησης που εκφράζεται με κλήσεις σε απολογία αλλά και σε εξοντωτικές ποινές. ). Συζητήθηκε ακόμη η μη ένταξη της Κέρκυρας στις Α΄ άγονες και προβληματικές περιοχές, κάτι που αποτελεί σημαντικό εμπόδιο και αντικίνητρο στη προσέλκυση επιστημονικού και εξειδικευμένου προσωπικού στις δημόσιες δομές Υγείας της Κέρκυρας. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Νοσοκομείο για την εισήγηση που κατάθεσαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αφορά την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Δημόσιας Υγείας στη Περιφέρεια Ι.Ν. Δεσμεύτηκαν δε να στηρίξουν στο Π.Σ. τα ψηφίσματα που οι εργαζόμενοι ανέφεραν πως θα προτείνουν στο Π.Σ. και θα αφορούν την ένταξη της Π.Ε. Κέρκυρας στις Α΄ άγονες και προβληματικές περιοχές αλλά και στην άρση των εξοντωτικών ποινών που ο διοικητής του Νοσοκομείου επέβαλε σε εργαζομένους, μία εκ των οποίων τυγχάνει να είναι η πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων του Γ.Ν. Κέρκυρας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search