• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Evening Standard: Η Κέρκυρα στα 20 από τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά που πρέπει να επισκεφτείτε αυτό το καλοκαίρι

February 02, 2022 3963

20 από τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά που πρέπει να επισκεφτείτε αυτό το καλοκαίρι

Ονειρεύεστε κρυστάλλινα νερά, ηλιόλουστη λευκή άμμο και μεγάλα μεσημεριανά σουβλάκια; Αφήστε μας να γίνουμε ο οδηγός σας στα λιγότερο γνωστά ελληνικά νησιά που αξίζει το ταξίδι αυτό το καλοκαίρι

εδώ είναι κάτι αναμφισβήτητα μαγικό για την Ελλάδα του καλοκαιριού.

Είτε πρόκειται για τα γραφικά ασβεστωμένα χωριά, τους εγγυημένους γαλάζιους ουρανούς ή τα γαλαζοπράσινα νερά, η πεζοπορία στα νησιά γύρω από το Αιγαίο φαίνεται να αυξάνεται σε δημοτικότητα με τον καιρό. Και μετά την αβεβαιότητα των τελευταίων ετών, πολλοί από εμάς λαχταρούμε συλλογικά για εκείνα τα μεγάλα μεσημεριανά μεσημεριανά σουβλάκι σε ηλιόλουστες κυκλαδικές παραλίες που κάποτε θεωρούσαμε δεδομένα.

Ευτυχώς τα σχέδια των καλοκαιρινών διακοπών φαίνονται πιο ελπιδοφόρα φέτος. Αλλά με 227 κατοικημένα νησιά για να διαλέξετε, πού να πάτε; Θέλετε να αποφύγετε τις ορδές; Θέλετε να ζήσετε μια διαφορετική εμπειρία Ελλάδας αυτή τη φορά; Συγκεντρώσαμε μερικούς από τους πιο όμορφους και λιγότερο γνωστούς προορισμούς που αξίζουν το ταξίδι.

Νάξος

Shutterstock

Φανταστείτε παραλίες με λευκή άμμο σε σκόνη που εκτείνονται κατά μήκος της ακτής, πλαισιώνονται από το απίστευτα γαλάζιο νερό για το οποίο είναι γνωστή η Ελλάδα και θα βρείτε τη Νάξο: τον παράδεισο των ηλιόλουστων. Πλακόστρωτα σοκάκια πλαισιώνουν την πρωτεύουσα της Χώρας και έρχονται σε ωραία αντίθεση με την απέραντη ύπαιθρο γεμάτη ορεινά χωριά, ειδυλλιακές παραλίες και ιστορικές τοποθεσίες.

 

 

Σέριφος

Shutterstock

Τυπικό κυκλαδίτικο νησί, θα βρείτε ασβεστωμένα χωριά απλωμένα σε όλη τη Σέριφο, αλλά χωρίς τη συνηθισμένη τουριστική κοσμοσυρροή της κοντινής Ίου και της Σαντορίνης . Με ήσυχα λιμάνια και χρυσαφένιες αμμουδιές, το νησί είναι κακοτράχαλο και το καλύτερο για εξερεύνηση με αυτοκίνητο.

 

Πάτμος

Shutterstock

Τα Δωδεκάνησα βρίσκονται στην πιο ηλιόλουστη γωνιά της Ελλάδας, κοντά στην τουρκική ενδοχώρα. Για τους πνευματικούς, το νησί της Πάτμου επισκέπτεται καλύτερα το Πάσχα, όταν οι ντόπιοι διοργανώνουν μια σειρά από θρησκευτικά πανηγύρια για να γιορτάσουν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

 

Αμοργός

Shutterstock

Στα δυτικά της Νάξου και της Ίου, η Αμοργός είναι ένα μακρόστενο νησί, φημισμένο για το ορεινό τοπίο, με απότομους βράχους, στενούς κολπίσκους και μαγευτικές πόλεις, ιδανικό για πεζοπορία, καταδύσεις και αναρρίχηση.

 

Αστυπάλαια

Shutterstock

Εκεί που τα Δωδεκάνησα συναντούν τις Κυκλάδες, αυτό το νησί σε σχήμα πεταλούδας μπορεί να υπερηφανεύεται για τις κορυφές λόφων που καλύπτονται με ιστορικά ασβεστωμένα χωριά. Οι ηλιόλουστες παραλίες είναι άφθονες και η πρωτεύουσα της Χώρας είναι μια από τις πιο γραφικές πόλεις του Αιγαίου, με ένα κάστρο και μια εκκλησία με μπλε τρούλο να δεσπόζει πάνω από την πόλη.

 

Κέρκυρα

Βασικός καλοκαιρινός προορισμός για τους Βρετανούς ταξιδιώτες, η Κέρκυρα είναι ένα από τα πιο αστικά νησιά. Με μια Παλιά Πόλη παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, συνυφασμένη με ιστορικά μνημεία, εκπληκτικές παραλίες και ένδοξο φυσικό τοπίο – είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί είναι το αγαπημένο της οικογένειας.

 

Σύμη

Shutterstock

Βρίσκεται λίγο έξω από τις ακτές της Τουρκίας, η Σύμη ανήκει στον όμιλο των Δωδεκανήσων και η ξένη επιρροή είναι κυρίαρχη. Η κύρια πόλη της Σύμης, η Άνω Σύμη, είναι γεμάτη με πολύχρωμα νεοκλασικά κτίρια που εισήχθησαν από τους Ιταλούς που κυβέρνησαν το νησί πριν από σχεδόν έναν αιώνα, που κατεβαίνουν τις πλαγιές του λόφου μέχρι την άκρη του νερού.

 

Θήρα

Shutterstock

Υπάρχει ένας λόγος που η Σαντορίνη είναι το πιο σεβαστό ελληνικό νησί – και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο εμβληματικό ηλιοβασίλεμα σε ροζ απόχρωση. Αλλά η Σαντορίνη φιλοξενεί επίσης τη διάσημη κόκκινη παραλία της, την παραλία με τη μαύρη άμμο και το Ακρωτήρι – ένα προϊστορικό χωριό. Όσο είστε εκεί, φροντίστε να κάνετε καταδύσεις κάτω από τους βράχους της Οίας.

 

 

Κρήτη

Shutterstock

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο από τα ελληνικά νησιά. Το Ελαφονήσι συχνά διαφημίζεται ως μια από τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης , ενώ το φαράγγι της Σαμαριάς μήκους 11,1 μιλίων είναι το μεγαλύτερο μήκος της Ηπείρου και αξίζει τον κόπο η πεζοπορία – ακόμα και για να δείτε έναν Κρητικό ασβό ή ένα αγκαθωτό ποντίκι.

 

Σίφνος

Shutterstock

Γνωστή ως το νησί των καλοφαγάδων, η Σίφνος είναι γεμάτη με φρέσκα, τοπικά πιάτα, καθώς και γοητευτικά χωριά, υπέροχα μέρη για κολύμπι, εξαιρετικά ξενοδοχεία και 366 εκκλησίες. Αν σας αρέσει η πεζοπορία, το κολύμπι και το καλό φαγητό - αυτό είναι το νησί για εσάς.

 

Μύκονος

Shutterstock

Μια επίσκεψη στη Μύκονο στη σεζόν είναι η καλύτερη επιλογή για να ζήσετε την ομορφιά της χωρίς τη σκηνή του πάρτι. Σνακ σε έναν γύρο κάτω από τους διάσημους ανεμόμυλους του ενώ κάνετε μπάνιο στο λαμπερό ηλιοβασίλεμα.

 

Ιος

Shutterstock

Συνήθως ένα βήμα για μεθυστική νεολαία στο απόγειο του καλοκαιριού, είναι τα μοναστήρια στην κορυφή του λόφου, οι παραλίες με την ψιλή άμμο και τα ανεξερεύνητα μονοπάτια που την κάνουν πραγματικά μαγική.

 

Πάρος

Shutterstock

Επιβιβαστείτε σε ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο ή ένα τετράτροχο ποδήλατο στην Πάρο για να ανακαλύψετε όλες τις γωνιές του νησιού - συχνά βρίσκοντας ιδιωτικές παραλίες θα τα έχετε όλα μόνοι σας. Στο κυκλαδίτικο νησί βρίσκεται επίσης η Παναγία η Εκατονταπυλιανή, μια βυζαντινή εκκλησία ορόσημο που χτίστηκε γύρω στο 300 μ.Χ.

 
Pixabay

Είναι πιθανό να έχετε δει διάφορες εικόνες της παραλίας Ναυάγιο στη Ζάκυνθο να αναδύονται στο γραμμάριο - είναι η τοποθεσία ενός ναυαγίου του 1980 και περιβάλλεται από ψηλούς βράχους - προσβάσιμος μόνο με βάρκα. Η Ζάκυνθος φιλοξενεί μερικά από τα πιο γαλάζια νερά στην Ελλάδα, οπότε σε όποια παραλία κι αν προσγειωθείτε, θα απολαύσετε μια απόλαυση.

 

Κεφαλονιά

NinasCreativeCorner/Pixabay

Το μεγαλύτερο από τα νησιά του Ιονίου, η Κεφαλονιά, αποτελείται από ασβεστολιθικούς βράχους και παραλίες με λευκή άμμο – πολλές από τις οποίες είναι προσβάσιμες μόνο με τα πόδια. Η παραλία του Μύρτου που βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή είναι απαραίτητη για επίσκεψη και θεωρείται μια από τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο.

Μήλος

Shutterstock

Ίσως η πιο συναρπαστική οπτικά από τις Κυκλάδες, η Μήλος μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα ηφαιστειακό τοπίο γεμάτο με σουρεαλιστικούς βραχώδεις σχηματισμούς που έρχονται σε όμορφη αντίθεση με τις γαλαζοπράσινες θάλασσες της

Λευκάδας

Svetlana/Pixabay

Η Λευκάδα συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω ενός δρόμου – ωστόσο παραμένει ένα από τα πιο ειδυλλιακά ελληνικά νησιά. Εδώ θα βρείτε παραδοσιακά χωριά, απόκρημνους βράχους και, φυσικά, γαλαζοπράσινα νερά.

Σκόπελος

Shutterstock

Όταν γυρίστηκε το Mamma Mia στη Σκόπελο, εδραίωσε τη θέση του νησιού στην ιστορία του Χόλιγουντ - φροντίστε να αναζητήσετε την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Καστρί που εμφανίζεται στην ταινία. Η Σκόπελος, εκτός από τα ελαφάκια πάνω από τις τοποθεσίες ταινιών, έχει πολλές παραδοσιακές ταβέρνες και κρυφές παραλίες για να ανακαλύψετε.

Σκιάθος

Shutterstock

Η Σκιάθος είναι μέρος του αρχιπελάγους των Σποράδων και είναι περισσότερο γνωστή για τις πανέμορφες παραλίες της και την έντονη νυχτερινή ζωή. Ωστόσο, σε αντίθεση με την Ίο και τη Μύκονο, η νυχτερινή ζωή της Σκιάθου είναι λιγότερο τουριστική αλλά εξίσου ηδονική. Διώξτε το hangover εξερευνώντας θαλάσσιες σπηλιές ή ξαπλώνοντας σε μια από τις μαγευτικές παραλίες της.

Άνδρος

Shutterstock

Το βορειότερο και λιγότερο πεπατημένο των Κυκλάδων, η Άνδρος φιλοξενεί ταβέρνες, εκπληκτικές παραλίες και… Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Το MOCA, όπως είναι γνωστό, έχει κερδίσει τη φήμη στον κόσμο της τέχνης για τις καλοκαιρινές εκθέσεις διάσημων καλλιτεχνών όπως ο Πικάσο και ο Ματίς – σίγουρα αξίζει να το επισκεφτείτε όσο βρίσκεστε εκεί.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search