• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

ΟΧΙ στις απολύσεις στη ΛΑΡΚΟ - Ο αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ είναι αγώνας όλων μας!

February 09, 2022 4310

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Η κυβέρνηση της Ν.Δ απολύει 1200 εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ και διώχνει 300 από αυτούς από τους οικισμούς στους οποίους διαμένουν. Ταυτόχρονα καταδικάζει μεγάλο αριθμό κόσμου της εργασίας, που συνδέονται με τις δραστηριότητες της ΛΑΡΚΟ από τη Στερεά Ελλάδα μέχρι την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Η ΛΑΡΚΟ είναι η μοναδική στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι μόνο στην Ελλάδα, βαριά βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου. Με ετήσιο κύκλο εργασιών γύρω στα 300 εκατ. ευρώ, δεν αποτελεί μόνο βασικό οικονομικό αιμοδότη έξι νομών, αλλά συμμετέχει στις εθνικές εξαγωγές με ποσοστό 3%, εισάγοντας στην Ελλάδα 1 εκατ. δολ. ημερησίως. Η ΛΑΡΚΟ είναι μια πολύτιμη βιομηχανία λόγω του νικελίου που παράγει το οποίο χρησιμοποιείται από την αυτοκινητοβιομηχανία μέχρι την παραγωγή οικιακών σκευών και ιατρικών εργαλείων.

Η στάση των προηγούμενων διοικήσεων και κυβερνήσεων ώθησε τα πράγματα, ώστε η πρόθυμη κυβέρνηση σήμερα να ετοιμάζεται να την ξεπουλήσει.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και του λαού της περιοχής είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Είναι υποχρέωση όλων μας, με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο να σταθούμε στο πλευρό τους για να μην ολοκληρωθεί το έγκλημα της Κυβέρνησης στη ΛΑΡΚΟ!

Την Τρίτη, 1 Φλεβάρη, η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί μέτρων στήριξης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, παρέδωσε «τελεσίγραφο» ένα σχέδιο- καρμανιόλα με το οποίο προτίθεται να απολύσει όλους τους εργαζόμενους μέσα στον Φλεβάρη και να πετάξει στο δρόμο εκατοντάδες οικογένειες διώχνοντας τους από τον οικισμό, ώστε να παραδώσει την επιχείρηση στους ιδιώτες χωρίς εργαζόμενους που θα έχουν δικαιώματα.

Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να παραμείνει ανοιχτή. Αν σκοπός δεν ήταν το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων τότε ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας και μονάδες σαν την ΛΑΡΚΟ θα μπορούσαν να λειτουργήσουν υπηρετώντας την ευημερία του λαού. Για αυτό η ΛΑΡΚΟ μπορεί να διασφαλίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αλλά και για αυτό οι Κυβερνήσεις διαχρονικά, συστηματικά προχώρησαν στην απαξίωση της επιχείρησης, στην στοχοποίηση των εργαζομένων, στην υπερχρέωσή της.

Και αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι τα Εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργάτες και οι αγώνες τους. Οι εργαζόμενοι με τον πολύχρονο αγώνα τους και τους νεκρούς τους κράτησαν ανοιχτή τη ΛΑΚΡΟ με όλους τους εργαζόμενους στην θέση τους σμπαράλιασαν ξανά και ξανά τα σχέδια Κυβερνήσεων, επιχειρηματικών ομίλων.

Τα εργοστάσια τα κλείνουν οι Κυβερνήσεις και τα αρπακτικά που ξεζουμίζουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, τις υποδομές που έφτιαξε ο λαός, τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων που έχτισαν τα ντουβάρια και τις υψικάμινους της ΛΑΡΚΟ, για να τους πετάξουν μετά στο δρόμο. ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ψηλά το κεφάλι! Στο δρόμο του αγώνα βρίσκονται οι λύσεις!

Η εργατική τάξη της χώρας μας, με την δύναμη της αλληλεγγύης, της οργάνωσης και του ταξικού αγώνα να δώσει νέα βροντερή απάντηση στα σχέδια της Κυβέρνησης. Με κάθε τρόπο να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον μεγάλο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και του λαού της περιοχής. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργατογειτονιά να απλωθεί ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης! Ο εγκληματικός, αντεργατικός σχεδιασμό Κυβέρνησης-Επιχειρηματικών ομίλων που απολύει και ξεσπιτώνει τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους να μείνει στα χαρτιά!

ΤΩΡΑ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search