• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ιονίων Νήσων στο ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ και του ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ

February 16, 2022 322

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ιονίων Νήσων στο ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ και του ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ

Οι βιοπαλαιστές αγρότες σε όλη τη χώρα, βρίσκονται στους δρόμους και τα μπλόκα δίνοντας αγώνα επιβίωσης. Διεκδικούν και προβάλλουν συγκεκριμένα αιτήματα απέναντι στην ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα καύσιμα, στα εφόδια και στις τιμές στα προϊόντα που θα τους εξασφαλίζουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν να καλλιεργούν αλλά και να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, για την Υγεία και την προστασία από φυσικές καταστροφές. Ο αγώνας τους για να υπάρχουν καλλιέργειες, να υπάρχει αγροτική παραγωγή, είναι αγώνας όλων μας. Ως Λαϊκή Συσπείρωση στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών, και καταθέτουμε το παρακάτω ψήφισμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο εκφράζει την συμπαράσταση του στις διεκδικήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων και αλιέων των νησιών μας και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους για:

· Μέτρα στήριξης του εισοδήματος: Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα μας ελαιόλαδο, γάλα κλπ που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

· Μείωση του κόστους παραγωγής (κατάργηση ΦΠΑ σε πετρέλαιο κι αγροεφόδια, εργαλεία, αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% κ.λπ.).)

· Προστασία από τις φυσικές καταστροφές με έργα για την αγροτική οδοποιία, αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιχαλαζική και αντιανεμική θωράκιση και προστασία της παραγωγής και της ζωής των αγροτών.

· Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση για τα παιδιά, μείωση ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ. Κατάργηση των κάθε είδους χαρατσιών, π.χ. ΕΝΦΙΑ.

· Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στη γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία. Καμιά περικοπή των ενισχύσεων.

· Εκσυγχρονισμός όλων των αλιευτικών καταφυγίων και υποδομών με ευθύνη του κράτους, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των αλιέων.

 

· Τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

· Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

· Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού από την πανδημία.

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γκισγκίνης Ν., Κεφαλληνός Δ., Κολυβά Ε., Μπαλού Α., Χαραλάμπους Μ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search