• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Ακούστηκε η φωνή των αγωνιζόμενων αγροτών στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

February 20, 2022 451

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 19/2/2022, κάτω από την πίεση της κινητοποίησης των αγροτών, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, η Περιφερειακή Αρχή αναγκάστηκε να ακούσει τις θέσεις και τα αιτήματα των αγροτών, όπως εκφράστηκαν από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας (ΟΑΣΚ).

Υλοποιώντας πιστά την κυβερνητική τακτική της καταστολής, έξω από το κτήριο της Περιφέρειας βρέθηκε, κατά παραγγελία, μεγάλη αστυνομική δύναμη. Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης του αγώνα των αγροτών.

Στην τοποθέτησή του ο Βασίλης Αρμενιάκος, πρόεδρος της ΟΑΣΚ, μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κερκυραίοι αγρότες όπως είναι η χαμηλή τιμή του λαδιού, η ακρίβεια στο ρεύμα και τα αγροεφόδια. Εξέφρασε την απαίτηση των βιοπαλαιστών αγροτών για κατώτατη εγγυημένη τιμή του ελαιολάδου, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Επίσης, στάθηκε στην τραγική και επικίνδυνη κατάσταση των αγροτικών δρόμων, που είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας και των Δήμων, δεδομένου ότι η φετινή χρονιά είναι καλλιεργητική και δεν θα μπορούν οι αγρότες να μαζέψουν τη σοδειά τους.

Η Περιφερειακή Αρχή –συνεχίζοντας την παρελκυστική τακτική της– δε δέχτηκε να συζητηθεί η αγροτική ανάπτυξη ως θέμα στην παρούσα συνεδρίαση και αποφάσισε να γίνει συζήτηση σε επόμενο Π.Σ. την Πέμπτη 24/2/2022, όχι δια ζώσης αλλά με τηλεδιάσκεψη!

Το δε ψήφισμα που πρότεινε για στήριξη των αγροτών, απέχει πάρα πολύ από τα δίκαια αιτήματά τους, τα οποία η ΟΑΣΚ εκφράζει και μπορούν να δώσουν ανάσα ζωής στους βιοπαλαιστές αγρότες.

Καλούμε στις επόμενες κινητοποιήσεις που οργανώνει η ΟΑΣΚ:

· την Τετάρτη 23/02 στις 11 το πρωί έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, στηρίζοντας την απεργία των υγειονομικών και

· το Σάββατο 26/02 συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο για τα 2 χρόνια από την έναρξη της πανδημίας στις 11 στην πρώην Νομαρχία, με προσυγκέντρωση στις 10:30 στο Αεροδρόμιο.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search