Δραματική έκκληση μέσω του «LIVE NEWS» απηύθυνε η Βάνα Μπεκιάρη, η σύζυγος ενός οδηγού φορτηγού που έχει εγκλωβιστεί στο φλεγόμενο πλοίο, ανοιχτά της Κέρκυρας.

Η ίδια τονίζει πως ο σύζυγός της είναι εγκλωβισμένος και είναι πεπεισμένη ότι ζει. «Δεν θα σταματήσω, γιατί ο άνδρας μου είναι ζωντανός. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος» δήλωσε.

Η κ. Μπεκιάρη πήγε στο σημείο και, όπως είπε, υπάρχουν πυκνοί καπνοί και η ίδια δεν είδε εικόνες φλόγας. Τα συνεργεία προσπαθούν να σβήσουν όλες τις εστίες φωτιάς και τη διαβεβαίωσαν ότι δεν σταματούν οι προσπάθειες για την ανεύρεση των αγνοούμενων και εγκλωβισμένων.

Άσχημες συνθήκες

«Οι συνθήκες είναι άσχημες γιατί υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες. Εφόσον υπάρχουν κάποια σημεία του πλοίου, γιατί δεν μπορούν να μπουν από αυτά τα σημεία για να έχουν μία πιο άμεση πρόσβαση; Ακόμη, όταν ο Λευκορώσος κατέθεσε, τον ρώτησαν ποιον δρόμο ακολούθησε και βγήκε. Εφόσον ο άνθρωπος αυτός βγήκε ξυπόλυτος, οι διασώστες δεν μπορούν να κάνουν την αντίστροφη διαδρομή;» αναρωτήθηκε.

«Ο άντρας μου είναι ζωντανός, αλλά πόσο θα αντέξει; Γιατί τόση καθυστέρηση;» κατέληξε κ. Μπεκιάρη.

Σημειώνεται πως οι άνδρες των ΕΜΑΚ που βρίσκονται στο σημείο, όπου είναι αγκυροβολημένο το πλοίο, έχουν ενισχυθεί με 42 έμπειρα στελέχη της Πυροσβεστικής, τα οποία θα επιχειρήσουν σε όλο το πλοίο προκειμένου να εντοπίσουν τους αγνοούμενους. Εκτός από τη θερμοκρασία μέσα στο πλοίο, οι αναθυμιάσεις και οι καπνοί είναι ιδιαίτερα τοξικοί.

Πού εστιάζουν οι έρευνες

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το βάρος των ερευνών θα πέσει σε πρώτη φάση στον έλεγχο για το σύστημα πυρασφάλειας και στεγανοποίησης, για το οποίο υπάρχουν καταγγελίες πως δεν λειτούργησε σωστά.

Παράλληλα, θα εξεταστεί αν είχε γίνει ο απαραίτητος έλεγχος στο γκαράζ πριν τη φωτιά, με την ιδιοκτήτρια εταιρεία να αποκρίνεται πως υπήρχαν πληρώματα που έκαναν διαρκώς ελέγχους, αυτό μένει όμως να επιβεβαιωθεί.

Συνεχίζοντας, πρέπει να απαντηθεί από τους ερευνητές αν αντέδρασε γρήγορα το προσωπικό κατά την εκκένωση του πλοίου. Τέλος, κρίσιμο κομμάτι στη έρευνες αποτελεί το ερώτημα για το αν έγινε έλεγχος για ύπαρξη οδηγών στο γκαράζ τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, μετά την εντολή για εκκένωση από το πλοίαρχο.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ