• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Εργαζόμενοι Ψυχιατρικού Τομέα: Συμμετέχουν στην απεργία των ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ Τετάρτη 23/2

February 22, 2022 3621

 

Σε 24ωρη απεργία η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ την Τετάρτη 23/2. Συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στην Πύλη του Νοσοκομείου και της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων στον Ψυχιατρικό τομέα ζητούν:

► Ανάκληση των αναστολών εργασίας των εργαζομένων σε μονάδες υγείας και πρόνοιας.
► Ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας: προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με μετατροπή σε αορίστου χρόνου. ΟΧΙ στους εργολάβους
► Επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες
► Αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
Δυο χρόνια συμπληρώνονται από την έναρξη της Πανδημίας και η κατάσταση στο χώρο του ΕΣΥ έχει επιδεινωθεί σημαντικά:
. Μετατροπή Νοσοκομείων σε νοσοκομεία μίας νόσου , εξουθένωση του προσωπικού , με χιλιάδες χρωστούμενες άδειες και ρεπό, αναστολές εργασίας σε χιλιάδες συναδέλφους και απειλές για απόλυση , μείωση του μόνιμου προσωπικού και επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Παράλληλα πυκνώνουν από την κυβερνητική πλευρά οι δηλώσεις για την δημιουργία του Νέου ΕΣΥ με συγχωνεύσεις Νοσοκομείων και κλινικών και οι σχεδιασμοί για μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε Ανώνυμες Εταιρείες ή Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους
Ήδη, η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. προσθέτει τα νοσοκομεία Κομοτηνής (νόμος 4667/2020) και Παιδιατρικό Θεσσαλονίκης (νόμος 4889/2022) σε καθεστώς ΝΠΙΔ. Διπλα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου – ΝΠΙΔ, και νοσοκομείο της Σαντορίνης – ΑΕΜΥ Α.Ε,, των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Σε αυτούς τους σχεδιασμούς εντάσσεται η διαιώνιση των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού και η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Γι’ αυτό απορρίπτεται, από όλες τις κυβερνήσεις, το αίτημα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων, και ήδη σε δεκάδες νοσοκομεία, είναι σε εξέλιξη, διαγωνισμοί για την ανάθεση της καθαριότητας, της φύλαξης και της σίτισης σε εργολαβικές εταιρείες.
Αντί για την κάλυψη των ελλείψεων, παραμένουν κενές δεκάδες χιλιάδες θέσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και συνεχίζεται η μείωση του αριθμού των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία (από 78220 τον Ιανουάριο 2020 σε 75022 τον Δεκέμβριο 2021).
Συνεχίζεται η αξιοποίηση του εμβολιασμού, από όπλο για την αντιμετώπιση της επιδημίας, σε εργαλείο εκβιασμών και ανατροπής εργασιακών σχέσεων, ενώ «πυκνώνουν» οι απειλές κυβερνητικών στελεχών για απόλυση χιλιάδων συναδέλφων σε αναστολή εργασίας.
Ταυτόχρονα, επιμένουν να διατηρούν «παγωμένους» τους βασικούς μισθούς μας – ενώ η ακρίβεια «θερίζει» – και αρνούνται την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ενώ σχεδιάζουν περικοπές ή και κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος για χιλιάδες εργαζομένους.
Λογαριάζουν όμως χωρίς τους εργαζόμενους .Απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας, καταπάτησης και ελαστικοποίησης εργασιακών δικαιωμάτων απαντάμε μαζικά.-αγωνιστικά

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 23/2
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26/2 ΣΤΙΣ 11:00 πμ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ , ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search