• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Ξεκινά άμεσα η ανθρωπιστική στήριξη των προπτυχιακών φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστήμιου από την Ουκρανία και τη Ρωσία

March 09, 2022 350



Χωρίς καμία καθυστέρηση, ξεκινά άμεσα η ανθρωπιστική στήριξη των προπτυχιακών φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστήμιου από την Ουκρανία και τη Ρωσία, μετά από πρωτοβουλία της Πρυτανικής Αρχής του Ιονίου Πανεπιστημίου και με την ενεργό συμμετοχή Επιμελητηρίων στα Ιόνια νησιά και της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας.

Σε συνάντηση του Πρυτάνη Ανδρέα Φλώρου, με Ουκρανούς και Ρώσους φοιτητές που έλαβε χώρα σε χώρο του Πανεπιστημίου, ανακοινώθηκε στους φοιτητές η άμεση εξασφάλιση της διαμονής και σίτισής τους από την πλευρά του Πανεπιστημίου, για όσο χρόνο καταστεί αναγκαίο.

Εκ μέρος των φορέων που συνδράμουν ενεργά, στην προσπάθεια ομαλής συνέχισης των σπουδών των 29 συνολικά φοιτητών στο ακαδημαϊκό ίδρυμα, δέκα από την Ουκρανία και δεκαεννέα από τη Ρωσία, ανακοινώθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας η άμεση προσφορά εργασίας για όσους το επιθυμούν, ενώ από τους εκπροσώπους του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας ανακοινώθηκε η προσπάθεια που θα καταβληθεί και η εισήγηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στα μέλη του φορέα, προκειμένου οι φοιτητές να έχουν κάλυψη σίτισης, όταν η λέσχη σίτισης του Πανεπιστημίου θα παραμείνει κλειστή λόγω των διακοπών του Πάσχα, καθώς και η κάλυψη της προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης των φοιτητών.

«Θέλουμε να αισθάνεστε ασφαλείς και μακάρι να περάσει σύντομα όλη αυτή η δύσκολη κατάσταση που βιώνετε. Πρόθεσή μας δεν είναι να διαχωρίσουμε, είναι να βοηθήσουμε τόσο τα παιδιά από την Ουκρανία, όσο και τα παιδιά που φοιτούν στο πανεπιστήμιο μας, από τη Ρωσία», είπε μεταξύ άλλων στους φοιτητές ο Πρύτανης Ανδρέας Φλώρος, που αφουγκράστηκε όλες τις προσωπικές ανησυχίες των παρευρισκόμενων στη συνάντηση φοιτητών.

Να σημειωθεί ότι βήμα δόθηκε σήμερα και στους Ρώσους φοιτητές των υπολοίπων νησιών του Ιονίου που έχει έδρα το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, οι οποίοι συμμετείχαν στη συνάντηση διαδικτυακά.

Εξάλλου για την ενεργή συμμετοχή τους στην όλη προσπάθεια στήριξης των 29 συνολικά φοιτητών, έχουν ήδη αποκριθεί θετικά και τα Επιμελητήρια Λευκάδας και Ζακύνθου, καθώς επίσης και η Ένωση Ξενοδόχων Ζακύνθου, ενώ αναμένεται και η απάντηση του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, στο οποίο έχει αποσταλεί ήδη σχετικό αίτημα από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Στη σημερινή συνάντηση παρευρέθηκαν, εκ μέρους της Πρυτανικής Αρχής ο Πρύτανης Ανδρέας Φλώρος και ο Αντιπρύτανης Ηλίας Γιαρένης, εκ μέρους του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας ο Πρόεδρος, Γιώργος Χονδρογιάννης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Σπυρίδωνας Σπαής και εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας ο Πρόεδρος Χαράλαμπος Βούλγαρης και το μέλος του ΔΣ της Ένωσης, Αγγελική Κοσκινά.

Οι φοιτητές, ιδιαιτέρως συγκινημένοι ευχαρίστησαν τον Πρύτανη και τους φορείς για την όλη προσπάθεια στήριξης, ενώ δεν έκρυψαν τις ανησυχίες τους για τις οικογένειες τους και τη δίνη που βιώνουν από τον πόλεμο που πλήττει τη χώρα τους.

Την ίδια ώρα επεσήμαναν ότι «Ουκρανοί και Ρώσοι είναι αδέρφια», στέλνοντας σήμερα, μέσα από την ακαδημαϊκή κοινότητα του Ιονίου Πανεπιστημίου, το δικό τους μήνυμα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search