• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Κάλεσμα του Συνδέσμου Οικοδόμων για την πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 16/3

March 11, 2022 3220

Ανακοίνωση - κάλεσμα του Συνδέσμου Οικοδόμων για την πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 16/3

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι & άνεργοι στα συναφή επαγγέλματα,
παίρνουμε όλοι μέρος μαζικά στην Πανελλαδική Πανοικοδομική ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ του Συνδικάτου στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Πανοικοδομικη απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία μας. Η απόφαση της απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου δεν είναι κεραυνός εν αιθρία , είναι η μαχητική κλιμάκωση που απαντά στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όπου κάθε μέρα που περνά γίνονται και μεγαλύτερα . Οι μεγάλοι εργοδότες του κλάδου αξιοποιούν όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που διαθέτουν ώστε να διατηρείται για ένα μεγάλο μέρος εργαζομένων του κλάδου και ειδικά της νέας σε ηλικία βάρδιας το μεροκάματο, η ασφάλιση ,συνολικά τα δικαιώματα στα ίδια χαμηλά επίπεδα της περιόδου της μεγάλης κρίσης και ανεργίας στον κλάδο.
Τα τελευταία χρόνια ο κλάδος της κατασκευής έχει ανακάμψει και ιδιαίτερα στην οικοδομή, η ανάπτυξη αυτή μεταφράζεται σε τρελά κέρδη για τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες αλλά στους οικοδόμους κάπου χάνεται η μετάφραση αφού ούτε τα μεροκάματα βλέπουμε να αυξάνουν, δουλεύουμε περισσότερες ώρες ειδικά όταν πλησιάζει το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν, οι συνθήκες στα γιαπιά και στα εργοτάξια που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια μας παραμένουν απαράδεκτες και χειρότερη όλων η κατάσταση με την κλοπή των ενσήμων μας.
Τώρα συνάδελφοι είναι η ώρα που ο αγώνας μας μπορεί να δυναμώσει τόσο ώστε να πετύχουμε αποτελέσματα που θα ανακουφίσουν την ζωή μας.
Τώρα πρέπει να υπογραφεί Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο, δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαθεί άλλος χρόνος!
Το όποιο μεροκάματό ακόμα και είναι λίγο καλύτερο , γίνεται στάχτη πριν καν μπει στις τσέπες μας από την τεράστια ακρίβεια. Το πετρέλαιο απλησίαστο, τα καύσιμα κάθε μέρα παίρνουν τον ανήφορο, η σακούλα του super market μικραίνει και ακριβαίνει, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ τρομακτικοί , όλα έχουν φτάσει στα ύψη κι εκεί φαίνεται θα διατηρηθούν για πολύ καιρό.
Η κατάσταση αυτή δεν αφορά μόνο τους μεροκαματιάρηδες του κλάδου που τρώνε όλη την πίεση να «βγαίνει» η δουλειά με την ανασφάλεια αν θα πάρουν και όλα τα μεροκάματα αλλά και τους μικρούς επαγγελματίες , τους φατουρατζήδες που εργάζονται στην οικοδομή, οι καθημερινές αυξήσεις στα οικοδομικά υλικά τους κάνουν «τρεχαλαντζηδες» να δουλεύουν αξημέρωτα έως την νύχτα για να μην μπουν μέσα.
Αφορά τα λαϊκά νοικοκυριά που είχαν πέντε φράγκα στην άκρη και αποφάσισαν να φτιάξουν η να ανακαινίσουν ένα σπιτάκι και βγαίνουν πολύ μακριά από ότι είχαν προϋπολογίσει.
Φυσικά η κυβέρνηση μπορεί για όλους εμάς να μην πήρε ούτε μισό μέτρο στήριξης για το εισόδημα μας αλλά στην ίδια περπατησιά όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων φρόντισε να εξασφαλίσει οικονομική στήριξη με αναπροσαρμογή 10% επιπλέον των συμβολαίων εκτέλεσης των έργων λόγω των ανατιμήσεων των οικοδομικών υλικών στους «δύστυχους» μεγαλοεργολάβους στα δημόσια έργα… Για όσους υπηρετεί, βρίσκει!!
Είναι πρόκληση, οι εργοδοτικές οργανώσεις να επικαλούνται διάφορες δυσκολίες και εμπόδια για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση τους χρηματοδοτεί επειδή ανατιμήθηκαν τα οικοδομικά υλικά και αυτοί κάνουν παζάρια στην υπογραφή σύμβασης εργασίας που θα ανακουφίζει τους εργαζόμενους, θα βελτιώνει τα μεροκάματα και τους μισθούς, 13 χρόνια μετά την υπογραφή της τελευταίας σύμβασης.
Συνάδελφοι,
Είμαστε αποφασισμένοι να τραβήξουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι τέλους. Τα αιτήματα και το πλαίσιο για την κλαδική απεργία αφορούν όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και των Κατασκευών.
Η επιτυχία της Απεργίας στις 16 Μάρτη και της απεργιακής συγκέντρωσης πρέπει να δημιουργήσει όρους για να πετύχουμε αποτελέσματα σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Οι λύσεις που προσδοκούμε και διεκδικούμε να γίνουν πράξη δεν θα έρθουν αν μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα, αν κάνουμε υπομονή να περάσει η μπόρα, αν περιμένουμε να εμφανιστούν οι σεσημασμένοι «σωτήρες», που όλο τάζουν «λαγούς με πετραχήλια» και όταν έρθουν «στα πράγματα», μας φορτώνουν με αντεργατικούς νόμους και ψαλιδισμένα δικαιώματα. Με τον απεργιακό μας αγώνα διεκδικούμε αποφασιστικά την Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς.

Άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης των εργαζομένων, των μικρών ΕΒΕ και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση.
Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
Εδώ και τώρα, η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να πάρουν μέτρα για να αντιμετωπιστεί το κλέψιμο της ασφάλισής μας. Κάθε μέρα δουλειάς και μέρα ασφάλισης.
Ένταξη των συναφών ειδικοτήτων (γυψοσανιδάδες, ξυλουργοί κ.α.) στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Μόνο με το δικό μας αγώνα μπορούμε να σώσουμε τη ζωή μας!
Το δίκιο μας θα κερδηθεί με τον αγώνα μας! Κανείς δεν πρόκειται να μας χαριστεί.
Τις λύσεις που έχουμε ανάγκη, πρέπει να τις επιβάλουμε με την πάλη μας.
16 Μαρτίου, 10:00 ΟΛΟΙ στο Εργατικο Κεντρο.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search