Print this page

Τα 2 Covid free νησιά του Ιονίου για τα οποία φέτος ίσως σωθεί η τουριστική παρτίδα

May 11, 2020 561

Τα 2 Covid free νησιά του Ιονίου για τα οποία φέτος ίσως σωθεί η τουριστική παρτίδα

Κεφαλονιά και Κέρκυρα είχαν σχεδόν μηδενικά κρούσματα κάτι που μπορεί να προσελκύσει τουρίστες

Όση αισιοδοξία και αν προκύπτει από το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει, σε γενικές γραμμές, καταφέρει να διαχειριστεί επαρκώς την έκτακτη ανάγκη που έχει φέρει μαζί του ο κορωνοϊός (για την ώρα πάντα…), υπάρχει ένας τομέας, οι άνθρωποι του οποίου, όσο ο καιρός περνάει, αντί να συντονίζονται με το κλίμα αισιοδοξίας, γίνονται όλο και περισσότερο απαισιόδοξοι. Πρόκειται για τον τομέα του τουρισμού.

Με δεδομένο μάλιστα πως ο τουρισμός είναι ένας τομέας που στην Ελλάδα γνωρίζει τη μεγάλη άνθισή του με εποχικούς όρους, με δεδομένο πως όταν έρχεται το καλοκαίρι ολόκληρες τοποθεσίες στην χώρα αποκτούν μια οικονομική ζωή που ούτε κατά διάνοια έχουν τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου, γίνεται εύκολα κατανοητό πως στο συγκεκριμένο τομέα, η απαισιοδοξία είναι η πιο λογική αντίδραση.

Η Ελλάδα έχει ένα προνόμιο όσον αφορά την διαχείριση του κορωνοϊού στα τουριστικά της μέρη. Αυτά τα τελευταία είναι κατά βάση τα νησιά. Και τα νησιά αφενός στην πλειονότητά τους έχουν ελάχιστα κρούσματα, αφετέρου είναι τόποι που μπορούν εύκολα να ελεγχθούν μέσα από τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά τους.

 

Σύμφωνα μάλιστα με παράγοντες της αγοράς δυο νησιά που έχουν σχεδόν μηδενικά κρούσματα του ιού, η Κεφαλονιά (1 κρούσμα) και η Κέρκυρα (3), αναμένεται να γίνουν πόλος έλξης φέτος και για τον εσωτερικό αλλά και για τον εξωτερικό τουρισμό.

Ποιος δεν θα θέλει άλλωστε να βρεθεί σε ένα νησί, έναν τόπο δηλαδή δύσκολα προσβάσιμο και με δυνατότητα ελέγχου των όσων έρχονται σε αυτόν, ο οποίος θα έχει να περηφανεύεται πως είναι μια τοπογραφική παρένθεση στη μάστιγα του κορωνοϊού;

Όσο όσο θα πλήρωναν οι Ευρωπαίοι τουρίστες για να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές σε αυτά, χωρίς να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους διαρκώς τον φόβο ότι θα νοσήσουν (όσο αυτό είναι εφικτό ασφαλώς).

Αν μάλιστα εκπονηθεί ένα σχέδιο δράσης με συνεχείς ελέγχους και τεστ στις πύλες εισόδου των νησιών, τότε είναι πολύ πιθανόν η φετινή χρονιά, (στην πιο δύσκολη τουριστική περίοδο της 20ετίας), να είναι για αυτά τα 2 νησιά μια από τις πολύ καλές με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί.

 

πηγη menshouse.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.