Print this page

"Το Ιόνιο είναι το σπίτι μας και δεν πωλείται, δεν μισθώνεται, δεν παραδίδεται στην καταστροφή!"

April 14, 2022 560

Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων

Η σημερινή ημέρα (12/4) με ευθύνη της κυβέρνησης, έρχεται να επαναφέρει με τον πιο πρόχειρο κι επικίνδυνο τρόπο τον μαύρο εφιάλτη των εξορύξεων στο Ιόνιο και σε ολόκληρο τον κάθετο δυτικό άξονα της χώρας, από την Ήπειρο μέχρι και την Κρήτη.
 
Και αποτελεί τραγική ειρωνεία, η νέα αυτή μαύρη σελίδα στην ιστορία των απολύτως καταστροφικών εξορύξεων να γράφεται σε μια ηλιόλουστη και ανοιξιάτικη ημέρα, με τα νερά του Ιονίου στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη να έχουν τις μαγικές αποχρώσεις μιας παραδεισένιας ομορφιάς.
 
Με το ψευδές και παραπλανητικό επιχείρημα μιας ενεργειακής αυτάρκειας στη χώρα μας, ναι στη χώρα αυτή που "κουμάντο" κάνουν λίγα ισχυρά μονοπώλια και με τον πόλεμο να αποτελεί την καλύτερη δικαιολογία για ενεργειακές μπίζνες, η σημερινή κυβέρνηση όπως και προηγούμενες αλλά και με το χείριστο δυνατό σενάριο, στρώνει το "χαλί" στα μεγάλα συμφέροντα με διαδικασίες που έρχονται να θυμήσουν συνθήκες κυριολεκτικά... τριτοκοσμικές.
Ένα "χαλί" που έρχεται σύντομα να σκεπάσει αποπνικτικά θάβοντας τόπους μοναδικής ομορφιάς, τοπικές κοινωνίες και παραγωγικές διαδικασίες, την φύση και το περιβάλλον, εκμηδενίζοντας ταυτόχρονα και το πολύ-διαφημισμένο τουριστικό προϊόν, μιας χώρας που επιβιώνει εξαιτίας της φυσικής ομορφιάς της.
Η κυβερνητική αυτή επιλογή, στα όρια της στρατηγικής ενεργειακής "αποικιοποίησης", είναι πέραν των άλλων και ολοκληρωτικά αυταρχική. Αγνοώντας τις τοπικές αντιδράσεις αλλά και την επιστημονική τεκμηρίωση για τις καταστροφικές συνέπειες των εξορύξεων.
 
Στον καταστροφικό αυτό αυταρχισμό, η απάντηση μας δεν θα αργήσει.
 
Το Ιόνιο είναι το σπίτι μας και δεν πωλείται, δεν μισθώνεται, δεν παραδίδεται στην καταστροφή.
 
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.